اف ال استودیو یک نرمافزار میزبان قدرتمند است که به طور بالقوه پیچیده است اما استفاده از آن بسیار آسان است. اگر تا به امروز فقط با بخش کوچکی از امکانات آن کار میکردید، زمان آن فرا رسیده است که کمی بیشتر به آن توجه کنید.
در هر نرمافزار صوتی ویژگیها و کارکردهایی وجود دارد که از دیدگان شما پنهان است و میتواند به رویه کاری شما کمک کند. ما موفق شدیم برخی از آنها را در اف ال استودیو پیدا کنیم. این کارکردها ویژگیهای بسیار بزرگی نیستند و لزوماً از اهمیت بالایی برخوردار نیستند. برخی از آنها در قسمت منو هستند و ما قصد داریم به شما کمک کنیم تا آنها را پیدا کنید و در اف ال استودیو از آنها استفاده کنید.در این مقاله، ما به معرفی 10 ابزار مفید در اف ال استودیو میپردازیم.
در ادامه بیاموزید : آموزش پیانو رول در اف ال استودیو
1. Ghost Channels
از Ghost Channels برای مقایسه اطلاعات میدی بین دو کانال ترک استفاده میشود. تصور کنید یک پارت درام نوشتید و میخواهید یک پارت بیس را طوری به آن اضافه کنید که در ریتم آن خللی ایجاد نشود. در این مورد میتوانید از Ghost Channels استفاده کنید.وقتی در حالت Piano Roll هستید میتوانید از طریق Option Menu به Helpers بروید و از آنجا Ghost Helpers را انتخاب کنید، یا از کلیدهای میانبر Alt-V استفاده کنید. این کارباعث میشود دیگر دادههای میدی که در یک ترک مشابه هستند نشان داده شوند.
نکته قابل توجه در معرفی ابزار مفید در اف ال استودیو
اکنون وقتی به Piano Editor میرویم، میتوانیم مطابق تصویر نتهای Ghost را ببینیم و ریتم را به نحوی تنظیم کنیم که با Ghost Channels منطبق باشد.
2. Waveform Helper
در این بخش از معرفی ابزار مفید در اف ال استودیو ، ویژگی مفید دیگری که میخواهیم معرفی کنیم حالت Waveform View است. این ویژگی به شما کمک میکند تا یک Audio Waveform را بکشید و در Piano Roll Editor رها کنید، به این ترتیب مطابق تصویر یک Waveform در پس زمینه نتها نمایش داده میشود. همچنین میتوانید از طریق Helpers Menu نسبت به این کار اقدام کنید، میتوانید علامت Background Waveform را فعال یا غیر فعال کنید. این ویژگی زمانی که میخواهید یک Synth Line را به Audio Clip اضافه کنید،میتواند بسیار کاربردی باشد.
در این بخش از معرفی ابزار مفید در اف ال استودیو تصور کنید شما یک پارت Vocal ضبط کردهاید و میخواهید یک Synth هم نتهای Vocal را دنبال کند. حالا صدای Vocal را بکشید و آن را در Piano Roll رها کنید، اکنون میتوانید امواج صدا را مشاهده کنید و دقیقا جایی که نتها عوض میشوند را مشخص کنید و آنها را با میدی منطبق کنید.
در ادامه بیاموزیید : آموزش ساخت افکت نویز
3. Dumping Your Score
برخی افراد معمولاً بهترین ملودیها و آهنگها را زمانی میسازند که چراغ قرمز ضبط روشن نیست و اینجاست که ویژگی ثبت وقایع Dumping Your Score به کمک شما خواهد آمد. اف ال استودیو همیشه در حال ضبط فعالیتهای شماست، حتی وقتی که شما دکمه ضبط را فعال نکرده باشید(ورودی میدی در اف ال استودیو)، و با این ویژگی میتوانید هرچه اجرا کردید را بازیابی و دوباره وارد کنید.
یک مثال ساده
فرض کنید یک پارت روی کیبورد اجرا کردهاید و فراموش کردهاید که دکمه ضبط را بزنید. اطمینان حاصل کنید که در یک Pattern هستید، در صورت نیاز آن را کاملاً خالی کنید، اکنون مطابق تصویر میتوانید گزینه Dump Score Log To Selected Channel را از قسمت Tool Menu انتخاب کنید. اکنون میتوانید نتهای میدی را که فراموش کردید ضبط کنید را مشاهده کنید. به همین سادگی! عاشق این ویژگی میشوید! بارها و بارها میتواند شما را نجات دهد.
4. Snapshots
اگر بخواهید دائماً با بالا و پایین بردن نشانگر موس در Browser Panel دنبال Patch ها و Preset ها بگردید میتواند خسته کننده باشد. ویژگی Snapshot در Browser این مشکل را برطرف میکند. میتوانید از پوشههایی که دائماً به آنها مراجعه میکنید Snapshot تهیه کنید و با یک کلید میانبر Snapshot به سرعت به آن پوشهها بروید. حالا به شما نشان میدهیم که چطور باید این کار را انجام دهید. در ابتدا مطابق تصویر یک Snapshot انتخاب کنید که میخواهید در آنجا ذخیره کنید. حالا به Browser و سمت چپ آن بروید و با استفاده از اسکرولر موس خود، پوشهای را که دائماً به آن مراجعه میکنید پیدا کنید. آن را بزرگ کنید تا محتوای آن را بتوانید مشاهده کنید. حالا یک Snapshot دیگر را امتحان کنید. به یک پوشه دیگر بروید و بزرگنمایی کنید تا بتوانید محتوای آن را ببینید. این پوشه هم در یک Snapshot دیگر ذخیره میشود.
حالا موضوع جالب اینجاست،
شما میتوانید از شمارههای موجود در بالای QWERTY استفاده کنید تا این Snapshot ها را فراخوانی کنید. پس 1 را بفشارید تا اولین پوشه که انتخاب کردید نمایش داده شود و سپس 2 را بفشارید تا پوشه دوم هم نمایش داده شود. همچنین شما میتوانید تا 9 Snapshot هم داشته باشید. به این ترتیب میتوانید هنگامی که دنبال Patch ها یا Preset ها میگردید سرعت رویه کاری خود را افزایش دهید. حتی میتوانید Snapshot ها را Freeze کنید تا تغییری نکنند.
در ادامه بخوانید : فالش گیری صدای خواننده در اف ال استودیو
5. Coloring Notes در Piano Roll
آیا میدانستید که در Piano Roll میتوانید نتهای خاصی را با رنگهای مختلف مشخص کنید؟ میتوانید نتها را به گروههای مختلف تقسیمبندی کنید و برای آنها رنگهای جداگانه در نظر بگیرید. این کار میتواند مفید باشد. تصور کنید که یک ابزار Drum دارید و میخواهید رنگ خاصی را به Hat اختصاص دهید. اکنون وقتی به اطلاعات میدی نگاه میکنید بلافاصله میتوانید متوجه شوید که کدام نتها مربوط به Hat هستند. برای این کار در ابتدا نتهای میدی را که میخواهید رنگ آن را مشخص کنید انتخاب کنید. حالا یک گروه رنگ برای آن مشخص کنید. فایده ی دیگر آنهم این است که میتوانید از طریق Color Bar رنگها را انتخاب کنید، و بعد Shift-C را بفشارید، اکنون تمام رنگهایی که به این رنگ مربوط میشوند انتخاب میشوند.
یک مثال ساده
به عنوان مثال شما میتوانید رنگ بنفش را به Hat ها اختصاص دهید، سپس اگر Hat ها نیاز به ویرایش داشت، میتوانید رنگ آنها را انتخاب کنید، Shif-C را بفشارید، اکنون تمام نتها انتخاب شدهاند و شما میتوانید آنها را ویرایش کنید، مثلاً نتها را عوض کنید، یا آنها را یک پرده پایین بیاورید.
6. Easy Transposition
در بیشتر مواقع ممکن است خود را در وضعیتی بیابید که نیاز به تغییر گام به بالا تر یا پایین تر دارید، این کار تقریباً یک تکنیک شناخته شده نیست، در ابتدا شما باید از طریق Select Tool نتها را انتخاب کنید، حالا باید به Draw Tools بروید و نتها را به گامی که میخواهید انتقال دهید. اما ما متوجه شدیم که با استفاده از کلید میانبر ترکیبی Shift-Up/Down هم میتوانید به سرعت این کار را انجام دهید. پس اکنون ما میتوانیم نتها را انتخاب کنیم و بدون اینکه به Draw Tool برویم، میتوانیم از این میانبر استفاده کنیم و به آسانی نتها را نیم پرده به بالا یا پایین انتقال دهیم، و اگر بخواهیم بیشتر از نیم پرده انتقال دهیم تنها کافی است دوباره از کلیدهای ترکیبی میانبر استفاده کنیم.
در ادامه بخوانید : بهترین نرم افزار آهنگسازی
7. میانبرهای Piano Roll
این مورد تقریباً مشخص است،
اما در دوران ابتدایی کار با این بخش ممکن است برای استفاده از نوارابزار، بیش از حد از موس استفاده کنید، به جای این کار میتوانید از این کلیدهای میانبر استفاده کنید و سرعت خود را افزایش دهید و در آهنگسازی خود خلاقتر و مؤثرتر باشید.
P – Pencil Tool
B – Paint/Brush Tool
E – Select Tool
D – Delete Tool
T – Mute Tool
C – Slice Tool
Z – Zoom tool
برای اینکه بتوانید آنها را حفظ کنید
میتوانید با حروف اول آن کلمه بسازید یا … .
8. حرکت دادن ترکها در Mixer و Channel Rack
در همان ابتدای کار که با اف ال استودیو کار میکنید، ممکن است متوجه شوید که نمیتوانید به راحتی ترکها را حرکت دهید. در اینجا به نکتهای در این مورد اشاره میکنیم که به واسطه آن بتوانید به راحتی ترکهای خود را در Mixer و Channel Rack مدیریت کنید. ابتدا ترک را انتخاب کنید، سپس کلید Alt را نگاه دارید، سپس از کلیدهای پیکان چپ و راست استفاده کنید و ترکها را در Mixer حرکت دهید، به همین شکل، اگر میخواهید یک ترک را در Channel Rack حرکت دهید، میتوانید کلید Alt را نگاه دارید و اینبار از کلیدهای پیکان بالا و پایین استفاده کنید.
9. کلیدهای میانبر بزرگنمایی
وقتی در Playlist Editor هستید،
بهترین روش برای بزرگنمایی و خارج شدن از بزرگنمایی استفاده از کلیدهای Page Up برای بزرگنمایی و Page Down برای خروج از بزرگنمایی روی صفحه کلید است. برای بزرگنمایی کلیدهای میانبر دیگری نیز وجود دارد اما به نظر ما استفاده از این روش بهتر و مؤثرتر است.
10. Reverse کردن صدا
یک روش بسیار ساده برای Reverse کردن صداها در اف ال استودیو وجود دارد. برای این کار در ابتدا یک پرونده صدا را بکشید و آن را در در یک ترک خالی در Channel Rack رها کنید. با این کار میتوانید یک سمپل برای ترک ایجاد کنید، روی ترک دو بار کلیک کنید تا تنظیمات این کانال نمایان شود و حالا روی گزینه Reverse کلیک کنید، همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید شکل امواج صدا تغییر میکنند که نشانگر Reverse شدن صدا است.
این Reverse برای Kick,Snare و حتی Cymbals مناسب است.
نتیجه گیری
خب،اینهم چند نکته و ترفند بود که در هنگام کار با اف ال استودیو میتوانید از آنها استفاده کنید. ممکن است بعضی از آنها کاملاً از دیدگان شما پنهان نباشند اما شاید راجع به آنها اطلاعی نداشتید. تا چندی پیش، برخی از این ویژگیها برای ما هم پوشیده بودند. شاید شما هم مثل ما باشید و بخواهید سرعت و کارآیی خود را در اف ال استودیو افزایش دهید. میتوانید این ترفندها را در آهنگسازی بعدی خود استفاده کنید. و در واقع ما با معرفی ابزار مفید در اف ال استودیو میخواهیم تنظیم لذت بخش تری را تجربه نمایید.
2 پاسخ
بسیار عالی ارمان عزیز من واسه جابهجا کردن ترک ها داخل میکسر واقعا مکافات داشتم اما دیدم که خیلی سادست اگه تسلط اولیه روی محیط daw داشته باشم. در ضمن یک سوالی داشتم . افزار Dumping Your Score بازه زمانی معلومی داره یا قابل تغییر میتونه باشه ؟ مثلا از یک تایمی به بعد رو ذخیره کنه. چون وقتی من تست کردم کل نت هایی که نواختم رو از اول که پروژه رو شروع کردم ثبت کرد
سلام عزیز. توی بخش پشتیبانی برید و از صفحه مسئله اتون اسکرین بگییرید و ارسال کنید . ممنون از شما . و از همون طریق به شما پاسخ داده میشه
beatestan.com/support