10 نکته کاربردی که قبل از خرید گیتار آکوستیک باید به آن توجه کنید
گیتار آکوستیک یکی دیگر از تجهیزات و وسایل دنیای موسیقی به شمار می رود که به مانند دیگر گیتارها طرفداران بیشماری را به خودش جذب کرده و شاید یکی از دلیل های این امر صدای دلنشین و خاصی است که این گیتار از خودش متصاعد می کند و همچنین بدنه چوبی و تو خالی این گیتار صدای خارج شده را تا حد خیلی زیادی تقویت می کند. در ادامه با راهنمای کامل خرید گیتار آکوستیک در خدمت شما خواهیم بود. در ضمن برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد ساز شناسی کسب کنید وارد بخش مربوطه شوید.
بیراه نیست اگر بگوییم که خرید گیتار آکوستیک جدید یکی از تصمیمات بسیار مهم و همچنین هیجان انگیز هر شخصی خواهد بود. انواع مختلفی از این گیتار در بازار موجود است که هر کدام هم دارای یک سری ویژگی ها و کاربردهای خاص و منحصر به فرد خودش است. اگر تصمیم به خرید این نوع گیتار گرفتید باید عنوان کنیم که یکی از بهترین راه های انتخاب گیتار آکوستیک تمرکز بر کاربرد آن است.
باید از خودتان بپرسید که آیا این گیتار را برای تمرین در منزل می خواهید و یا مایلید از آن در اجراهای زنده و روی صحنه استفاده کنید و یا اینکه به دنبال یک گیتار کمیابی هستید که به مرور زمان به ارزش و قیمت آن اضافه شود. به هر حال هر شخصی یک سری دلایل مخصوص به خودش را دارد و ما هم در مقاله راهنمای کامل خرید گیتار آکوستیک قصد داریم نکاتی را در مورد خرید این گیتار بیان کنیم تا با نگاهی متفاوت تر از دیگران تصمیم به خرید بگیرید.
- راهنمای کامل خرید گیتار آکوستیک
- نکته اول: به چوب گیتار آکوستیک توجه کنید
- نکته دوم: کیفیت گیتار آکوستیک باید متناسب با قیمت باشد
- نکته سوم: به نحوه قیمت گذاری این نوع گیتارها توجه داشته باشید
- نکته چهارم: طراحی بدنه
- نکته پنجم: به قطعات الکترونیکی گیتار آکوستیک توجه کنید
- نکته ششم: دسته گیتار آکوستیک
- نکته هفتم: اینتوناسیون
- نکته هشتم: تیونرهای سردسته گیتار را با دقت انتخاب کنید
- نکته نهم: بریج و صفحه انگشت گذاری
- نکته دهم: رنگ و طراحی گیتار آکوستیک
راهنمای کامل خرید گیتار آکوستیک
نکته اول: به چوب گیتار آکوستیک توجه کنید
به طور حتم چوب در هر سازی می تواند تأثیر زیادی بر صدای آن داشته باشد و گیتار آکوستیک هم از این امر مستثنی نیست. به هر حال انتخاب بهترین چوب به نحوه استفاده شما از این وسیله بر می گردد و در کل می توان گفت که کاملاً یک سلیقه شخصی است.
به طور مثال پیشنهاد ما در مقاله راهنمای کامل خرید گیتار آکوستیک برای اشخاصی که از تکنیک فینگراستایل استفاده می کنند این است که به دنبال چوب هایی باشند که با کوچک ترین و کمترین ضربه یک پاسخ مناسب را به آنها نشان بدهد. اما چوب های دیگری هم در برخی از گیتارهای آکوستیک به کار رفته که نیاز به نیروی بیشتری برای اجرا دارد و به همین خاطر برای نوازنده ها یک پیک مناسب است.
در حقیقت می توان اینگونه گفت که چوب هایی که در بدنه گیتار آکوستیک به کار می رود می تواند جنس صدای آن را مشخص کند و تغییر در جنس چوب به طور حتم تغییر در صدا را به وجود می آورد. در این میان یکی از محبوب ترین چوب هایی که برای طراحی این نوع گیتارها مورد استفاده قرار می گیرد چوب درخت صنوبر (Spruce) است. همچنین گیتارهایی که از چوب درخت روزوود ساخته می شوند به دلیل اینکه به صورت محدود عرضه می شوند پس به طبع از قیمت بیشتری هم برخوردارند.
نکته دوم: کیفیت گیتار آکوستیک باید متناسب با قیمت باشد
یکی از فاکتورها و عوامل مهم به هنگام خرید گیتار آکوستیک آن هم برای افراد مبتدی همین است که به دنبال یک گیتار با کیفیت اما با قیمت مناسب باشند به خاطر اینکه این احتمال وجود دارد که بعد از یک سال یک ساز جدید وارد بازار شود که نیاز به تهیه آن داشته باشند. در ادامه می توانید ویژگی های گیتار کلاسیک یاماها مدل C70 را ملاحظه کنید.
نکته سوم: به نحوه قیمت گذاری این نوع گیتارها توجه داشته باشید
فاکتورها و عوامل خیلی زیادی وجود دارند که در قیمت گذاری گیتار آکوستیک تأثیرگذارند و شاید مهم ترین دلیلی که می توان بیان کرد، مکان و همچنین نحوه ساخت آن باشد. به طور مثال گیتارهایی که در آمریکا و به صورت دست ساز طراحی و تولید می شوند به نسبت همتای آسیای شرقی به خصوص گیتارهایی که در چین تولید می شود، قیمت بیشتری دارد.
مورد دیگری که می تواند در قیمت گیتارهای آکوستیک تأثیرگذار باشد چوب آن است. به طور مثال برخی از سازنده ها سعی می کنند برخی از گیتارها را با چوب های مخصوص و به صورت کاملاً سفارشی و صد البته در نسخه های محدود تهیه و تولید کنند. کمیاب بودن یک چوب به کار رفته در گیتار آکوستیک، طرح های نقش بسته شده روی گیتار، نحوه رنگ بندی چوب، میزان خط ها و همچنین طراحی آن هم در تعیین قیمت گیتار بی تأثیر نخواهد بود.
یکی از دلیل هایی که باعث می شود یک گیتار ارزان قیمت باشد این است که برخی از سازنده های از چوب های چند لایه در سطح رویی گیتار آن هم به جای اینکه از یک تکه چوب یک دست و کامل استفاده کنند، بهره برده اند. شاید این چوب های چند لایه در شرایط آب و هوایی مختلف باثبات باقی بماند اما به اندازه چوب های یکپارچه و یک دست نمی توانند لرزش را به خوبی منتقل کنند.
در واقع برای اینکه یک گیتار آکوستیک خوب و خوش صدا را تهیه کنید به هیچ عنوان نیازی نیست که به دنبال یک گیتار گرانقیمت باشید. همین که این نکته را رعایت کنید به راحتی می توانید یک گیتار با کیفیت را خریداری کنید.
نکته چهارم: طراحی بدنه
این نوع گیتارها در طرح ها و اندازه های متفاوتی طراحی و تولید می شوند. مانند گیتارهایی که بسیار کوچکند و به خاطر حمل و نقل راحت، مناسب مسافرت هستند و یا گیتارهایی مانند جامبو و دردنات که بدنه های به نسبت بزرگ تر از حالت استاندارد دارند. در واقع بدنه یک گیتار آکوستیک تعیین کننده وسعت و کاراکتر صدای آن است.
پس به هنگام خرید در نظر داشته باشید که آیا این گیتار صدایی که دلخواه و مد نظر شما هست را می تواند تولید کند یا خیر؟ آیا کار با این گیتار آکوستیک با توجه به اندازه بدنه آن ساده و راحت است یا خیر؟ در برخی از گیتارها دیده شده که سازنده ها در کنار بدنه (در کنار دسته) یک بریدگی کوچک قرار داده اند. این بریدگی کوچک به شما کمک می کند که تا راحت تر به فرت های پایین دسترسی داشته باشید. برای اینکه بتوانید از بدنه گیتار آکوستیک محافظت کنید و به سادگی بتوانید آن را حمل کنید می توانید هارد کیس گیتار کلاسیک پلاس مدل Black استفاده کنید.
نکته پنجم: به قطعات الکترونیکی گیتار آکوستیک توجه کنید
خیلی از گیتارهای آکوستیک به هنگام فروش به همراه یک پری آمپلی و پیکاپ عرضه می شوند که به وسیله آن این امکان در اختیار شما قرار می گیرد که گیتار را به سیستم صدای سالن های بزرگ تر یا آمپلی فایرهای مخصوص گیتار آکوستیک وصل نمایید. ناگفته نماند که اکثر پری امپ ها در بدنه گیتار قرار گرفته شده و برخی از این پری امپ ها هم در داخل حفره صدا قرار داده شده اند.
نکته ششم: دسته گیتار آکوستیک
با توجه به اینکه دسته های این نوع گیتار در اندازه های متفاوت و متنوعی در بازار عرضه می شوند پس شما بایستی بهترین گزینه را آن هم با توجه به اندازه دست خودتان و همچنین نوع عادتی که برای نواختن گیتار دارید، انتخاب نمایید. عرض و عمق دسته گیتار آکوستیک به اندازه بدنه و تعداد فرت های گیتار وابسته است.
به طور معمول دسته های گیتارهای آکوستیک با 12 فرت یا 14 فرت بیشتر شناخته شده هستند و حتماً به این نکته توجه کنید که فرت هایی که در داخل بدنه گیتار قرار دارند هرگز شمارش نمی شوند و تنها و تنها فرت های بیرون از بدنه، نوع دسته گیتار آکوستیک را مشخص می کند.
نکته هفتم: اینتوناسیون
اینتوناسیون در واقع نشان دهنده این است که آیا فرت های گیتار به درستی و صحیح می تواند نت ها را اجرا کند یا خیر. به طور مثال اگر یک گیتار آکوستیک به صورت غیر صحیح یا بد فرت گذاری شده باشد قطعاً فرت های بالاتر در حالت عادی کوک نخواهند بود و به همین دلیل نمی توان از این نوع گیتار در اجرای زنده در استیج و یا حتی در استودیو، استفاده نمود.
نکته هشتم: تیونرهای سردسته گیتار را با دقت انتخاب کنید
یکی دیگر از عواملی که در کارکرد کلی و همچنین صدای گیتار آکوستیک تأثیرگذارند، تیونرهایی است که در سردسته گیتار مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این تیونرهای با کیفیت این توانایی را خواهید داشت که قطعه هایی بسیار سخت را اجرا نمایید و از همه مهم تر اینکه دیگر نگران این نیستید که گیتار از کوک خارج شود. همچنین این تیونرهای بسته، هم دیرتر زنگ می زنند و هم اینکه عمر بیشتری به نسبت بقیه تیونرها دارند.
نکته نهم: بریج و صفحه انگشت گذاری
مورد دیگری که بی تأثیر در صدای گیتار آکوستیک نیست مواد اولیه ای هست که در ساخت فرت برد و همچنین بریج مورد استفاده قرار می گیرد. شاید این دو مورد تأثیر زیادی به اندازه چوب هایی که در ساخت بدنه به کار می رود، نداشته باشد اما به هر حال بی تأثیر نخواهد بود و به خاطر همین حتماً به هنگام خرید گیتار آکوستیک به این موضوع دقت کنید چرا که دیگر نگران مرغوبیت مواد اولیه در ساخت بریج و فرت برد نخواهید بود. این مورد دلیلی می شود تا شرکت ها و کمپانی های معتبر از مرغوب ترین و مناسب ترین مواد اولیه برای ساخت این قطعات استفاده کنند.
نکته دهم: رنگ و طراحی گیتار آکوستیک
خیلی از شرکت ها و کمپانی های بزرگی که اقدام به تولید گیتار آکوستیک می کنند سعی می کنند رنگ و لعاب چوب به کار رفته در گیتار را بیشتر کنند. به خاطر اینکه رنگ و لعاب استفاده شده روی چوب و بدنه گیتار ممکن است بر لرزش به وجود آمده توسط آن تأثیرگذار باشد و قطعاً این مورد روی صدای گیتار هم تأثیر خواهد گذاشت.
درباره آرمان ملک محمودی
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک محمودی
دیدگاهتان را بنویسید