آموزش ساخت ریتم در اف ال استودیو

همانطور که میدانید اف ال استودیو یک نرم افزار آهنگسازی بر پایه موسیقی الکترونیک است. و یکی از شاخص ترین مزایای آن نسبت به نرم افزارهای دیگر آهنگسازی بحث ریتم سازی در اف ال استودیو میباشد. بنده به شخصه با نرم افزارهای زیادی کار کردم ولی یکی از ساده ترین ساختارها برای ساخت ریتم در اف ال استودیو وجود دارد.
ساخت ریتم در اف ال استودیو
حتی به واسطه وجود پترن های آماده که به شکل فایل MIDI در این نرم افزار وجود دارد میتوانید ریتم سازی در اف ال استودیو را به سادگی انجام دهید. ریتم سازی در اف ال استودیو به دو صورت قابل اجرا هستند. که در ادامه به معرفی آنها پرداخته خواهد شد.
- لوپ یا تکرار شونده
- وان شات یا تک نوازی
- به صورت فایل MIDI
- استفاده از وی اس تی
تست هوش موسیقی
تست هوش موسیقی
شماره تو وارد کن و توی تست هوش شرکت کن!
"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد
لوپ و تکرار شونده : این گونه از ریتم در اف ال استودیو به دو صورت وجود دارد. حالت اول ریتمهای لوپ پیش ساخته اف ال استودیو که به صورت پیش فرض در نرم افزار اف ال استودیو وجود دارد که شرکت سازنده آن را تولید کرده است. حالت دوم بحث لوپ یا سمپل آهنگسازی است که توسط شرکتهای ساخت سمپل در سراسر جهان انتشار یافته است.
جالب است بدانید، لوپ ها شامل اکثر ادوات ریتم میشوند و در قالب یک فایل ارائه میشوند و یک ساختار کامل از ریتم را در سبکهای مختلف به شما ارائه خواهند داد.
وان شات یا تک نوازی : ریتم سازی به صورت وان شات یا تک نوازی به این صورت است که ادوات درامز مثل کیک ، اسنیر ، ها هت و … به صورت تکی قابل دسترس هستند و به واسطه جنس آنها میتوانید ریتمهای دلخواه و سفارشی سازی شده خود را در سبکهای مختلف بسازید.
به صورت فایل MIDI : در اینگونه از ریتمها در واقع صدایی وجود ندارد و در واقع بیشتر به نحوه چیدمان ریتم سازی در اف ال استودیو بستگی دارد. که با ساخت این گونه از ریتم میتوانید هر صدایی را که میخواهید جایگرین نحوه چیدمان قبلی کنید. در واقع میتوانید یک ساختار مشخص را بسازید و صداهای مختلفی را روی ریتم ساخته شده امتحان کنید. جالب است بدانید ما این حالت از ریتم را هم روی سایت داریم و میتوانید آنها را دانلود کنید.
استفاده از وی اس تی : یکی از رایج ترین موارد در ریتم سازی در اف ال استودیو ، استفاده از وی اس تی می باشد که میتوانید به واسطه آن ریتم سازی را انجام دهید. اف ال استودیو در این زمینه به صورت پیش فرض وی اس تی FPC را به شما پیشنهاد میکند که بانک صدای عظیمی از درامز را در اختیار شما قرار میدهد.
انتخاب بهترین ریتم برای اف ال استودیو
شما باید برای انتخاب و دانلود ریتم برای اف ال استودیو به نکات مختلفی توجه کنید. اول از همه فرمت صوتی فایل مورد نظر است. در واقع بهترین فرمت برای فایل صوتی که میخواهید در اف ال استودیو استفاده کنید Wave است. البته این نکته هم اضافه کنیم که فایل های Wave قابلیت اجرا در تمامی نرم افزارهای آهنگسازی را دارند که به هر دو صورت وان شات یا لوپ در دسترس میباشند.
نکته بعدی استفاده از وی اس تی های درامز است که یکی از بهترین نرم افزارها برای ساخت ریتم در اف ال استودیو EZDrummer 2 میباشد که میتوانید به آموزش ez drummer هم در وبسایت بیتستان به صورت رایگان دسترسی داشته باشید. البته ابزارهای زیادی برای ریتم سازی در اف ال استودیو وجود دارد. ولی یکی از بهترین ابزارها وی اس تی ایزی درامر میباشد که بیشترین جنس درامز را در اختیار شما قرار میدهد.
شروع ریتم سازی در اف ال استودیو
در این جلسه از مجموعه آموزش اف ال استودیو قصد داریم در مورد ساخت ریتم در اف ال استودیو صحبت کنیم و به شما بگوییم که از چه روش هایی میتوانید ریتم سازی در اف ال استودیو را انجام دهید. طبق روال همیشگی نرم افزار اف ال استودیو را باز میکنیم و طبق آموزش های زیر عمل خواهیم کرد.
شروع آموزش ساخت ریتم در اف ال استودیو
در نرم افزار اف ال استودیو به سه روش مختلف میتوانید چیدمان ریتم را انجام دهید. که در این آموزش به صورت جامع به سه روش ساخت ریتم خواهیم پرداخت.
روش اول
همانطور که در جلسات قبل از مجموعه آموزش اف ال استودیو به شما گفتیم . ریتم ها از طریق بخش Channel Rack ساخته میشود. و به ساده ترین شکل ممکن میتوانید با خاموش و روشن کردن کلید ها در این Channel ریتم سازی را انجام دهید. برای اینکار کافیست ابتدا روی دکمه View Channel Rack کلیک کنید تا بخش ریتم سازی فعال شود.
در مرحله بعدی روی دکمه View Browser کلیک کنید تا محیط سمپل های خود در سمت چپ مشاهده کنید.
در این بخش میتوانید ابتدا با کلیک کردن روی هر فولدر و کلیک روی هر صدا پیش نمایش ادوات مختلف درامز را بشنوید. سپس با تکنیک Drag & Drop آن را وارد محیط Channel Rack کنید.
یا میتوانید با کلیک راست روی صدای موردنظرتان گزینه Send To Selected Channel را انتخاب کنید تا وارد محیط Channel Rack شود.
در مرحله بعدی بعد از اینکه تمامی ادوات مورد نیاز درامزتان را به روش بالا وارد Channel Rack کردید ریتم موردنظرتان را با خاموش و روشن کردن و با توجه به تمپوی و سبک پروژه بسازید. برای شروع ساخت ریتم از میزان ضرب های پیشنهادی اف ال استودیو استفاده کنید. تا بیشتر از قبل با ریتم ها آشنا شوید. به عنوان مثال برای اینکار روی Kick راست کلیک کنید و گزینه Fill Each 4 Step را انتخاب کنید.
و همین روند را برای Clap یا Snare ادامه دهید. در واقع روی این ادوات راست کلیک کنید و گزینه Fill each 4 steps را انتخاب کنید. البته توجه داشته باشید برای اینکه صدادهی بهتری را با Clap یا Snare تجربه کنید چراغ اول و سوم را خاموش کنید. و به عنوان مثال برای Hihat هم روی آن راست کلیک کرده و گزینه Fill each 2 steps را انتخاب کنید. البته هر چه بیشتر تمرین کنید میتوانید ریتم های زیبا تر و با خلاقیت بیشتری بسازید. تجربه کردن را فراموش نکنید.
و در آخر روی پترن موردنظرتان کلیک کنید. پروژه را روی حالت Song قرار دهید سپس با باز کردن PlayList و کلیک چپ روی لاین موردنظرتان در PlayList ریتم مورد نظر را به پلی لیست اضافه کنید. برای اینکه ریتم به صورت تکرار شونده بیشتری ادامه پیدا کند . در فواصل زمانی مشخص اینکار را انجام دهید.
روش دوم
در این روش شما ادوات مورد نظرتان را به صورت مستقیم از Browser خود وارد Playlist خود میکنید. اینکار را از طریق Drag & Drop انجام میدهید. و در واقع به صورت دستی و با کلیک روی قسمت مورد نظر هر صدا را طبق کوانتایز یا چیدمان دلخواه طراحی و در پلی لیست جایگزاری کنید.
مرحله قبل را برای ادوات دلخواه انجام دهید. در واقع تک تک درامزی که نیاز دارید را با Drag & Drop وارد محیط Play List کنید.
نکته قابل توجه
برای اینکه بتوانید به سادگی و با دقت بیشتری اینکار را انجام دهید از ابزار Snap To Grid استفاده کنید.
روش سوم
در روش سوم میتوانید از وی اس تی های مرتبط با ساخت ریتم در اف ال استودیو استفاده کنید. معروف ترین وی اس تی FPC میباشد که دارای ادوات با کیفیت و بسیار کاربردی است که در جلسات بعد به صورت کامل به آموزش آن خواهیم پرداخت. یا میتوانید از وی اس تی ها مشابه و بسیار قدرتمند مانند EzDrummer 2 استفاده کنید. که برای دسترسی و مشاهده دموی ویدیویی آن می توانید روی دکمه سبز رنگ کلیک کنید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
استاد ملک عزیز جا تشکر کنم از شما بابت آموزش های ساده و دقیقتون،علی الخصوص دوره فرمول آهنگسازی که خیلی خیلی گویا بود جامع بود.درود به شما و تیم بی نظیر بیتستان
عالی بود استاد آرمان
من همیشه یه مشکل داشتم در این مورد اما به کمک شما تو این آموزش تونستم به راحتی مشکلم رو رفع کنم
واقعا ممنونم از سایت خوبتون
اسم کانال شما چی هست؟
@realarmanmalek
سلام وقت بخیر اگه میشه یه اموزش درباره بیس لاین بذارین و پلاگین خود اف ال استودیو و پلاگینهای خارجی درباره ساخت بیس لاین هارو معرفی کنین چون تموم کسایی که چه اماتور چه نیمه حرفه ای کارمیکنن مشکل دارن سر بیس لاینها و چیدن نتهای هارمونی بیس درضمن اگه کتابهای اموزشی مثل کنترپوان ارکستراسیون و مبانی اهنگسازی واسه دانلود بذارین که عالی میشه
سلام چشم دوست من