راهنمای خرید فلوت
امروز به دلیل مشکلات اقتصادی موجود در سطح کشور و عدم وجود زیرساخت ها بسیاری از جوانان و نوجوانان برای تفریح و ایجاد شادی در خود، به دنبال یادگیری موسیقی هستند و سعی میکنند که یک ساز را یاد بگیرند تا با نواختن آن لذت ببرند. در واقع تمام افرادی که به دنبال یادگیری ساز هستند برای حرفه ای شدن سازی را خریداری نکرده اند و تنها برای استفاده شخصی و نوازندگی در تنهایی آن را خریداری کرده اند، این دسته از افراد با نوازندگی ساز به روح خود جلا میدهند. حال باید دید که شما به کدام ساز علاقه دارید چون اگر بنا بر این باشد که سازی را انتخاب کنید باید به آن ساز علاقه مند باشید تا بتوانید آن ساز را فرا بگیرید. برای مثال اگر از ساز های بادی خوشتان می آید می توانید به خرید فلوت ، سازدهنی و بسیاری از ساز های دیگر را انتخاب کنید.
بسیاری از افراد به ساز های ضربی یا کوبه ای علاقه مند میباشند که میتوان به خرید کاخن ، داربوکا و ….. بپردازید. حال اگر قصد خرید ساز های بادی را دارید بهتر است در مورد این مدل از ساز بیشتر بدانید تا بتوانید ساز مورد علاقه خود را تهیه کنید، یکی از ساز های بسیار پرطرفدار در حوزه سازهای بادی فلوت می باشد که شما برای نواختن این ساز باید در سوراخ ورودی آن بدمید و با کمک از انگشتان دست به نوازندگی بپردازید.
تاریخچه فلوت
تاریخچه این ساز به قرن چهارده میلادی باز می گردد و ریشه آن در فرهنگ کشور ایتالیا موجود است. در آن زمان این ساز از نظر ظاهری با ساز امروزی مقداری تفاوت داشت چون جای انگشتان آن بزرگتر و قسمت میانی آن پهن و صاف بوده است و انتهای آن هم شباهت به مخروط داشته اما این ساز در هر دوره ای تکمیل شده است تا به شکل امروزه در آمد. برای مثال در سال های 1600 تا 1700 میلادی طراحی این ساز مجددا تغییر کرد و نوک آن باریک تر شد و سوراخ های آن هم کوچکتر شدند.
از دوره رنسانس تا 1700 میلادی که دوره باروک نام داشت برای ساخت فلوت ریکوردر از چوب درخت شمشاد استفاده میشد اما امروزه این ساز دارای طراحی با اصول خاص می باشد و از چوب های دیگری غیر از چوب درخت شمشاد استفاده می شود.
این نکته را مد نظر داشته باشید که فلوت قدیمی کیفیت آن چنانی ندارد و شما نمیتوانید آن را بر پایه ساز های زهی بسنجید چون ساز های زهی هر چقدر قدیمی تر بشوند از کیفیت آن کاسته نخواهد شد اما در ساز های بادی مخصوصا فلوت چنین چیزی نیست، نکته جالب این است که تمامی فلوت ریکوردر ها از روی نسخه های قدیمی ساخته شده اند و بر استناد به مدل های موجود در موزه ها آن را طراحی میکنند.
آشنایی با محدوده نت فلوت
مهمترین نکته برای خرید فلوت آشنایی با محدوده نت این ساز می باشد، با این تفاسیر بهتر است بدانید که ساز فلوت دارای محدوده ای کامل از نت های دو اکتاوی و نیم گام می باشد که اگر قصد دارید نت های بالاتری را از این ساز بشنوید یا تولید کنید بهتر است هم در نوازندگی حرفه ای باشید و هم ساز مناسبی را خریداری کنید. لازم به ذکر است بدانید پایین ترین نت نواخته شده توسط فلوت معمولان C و F میباشد.
برای ساخت فلوت از چه متریالی استفاده میشود
اگر بخواهیم این ساز را را از نظر متریال مورد بررسی قرار دهیم بهتر است متریال چوب را مد نظر قرار دهیم. ما در این محتوا 9 متریال چوب را به شما معرفی میکنیم که در ساخت فلوت بسیار پرکاربرد میباشند. اولین متریال چوب درخت گلابی میباشد که بیشتر در محدوده اروپای مرکزی رشد میکند و دارای نرمی خاصی میباشد که بیشتر برای ساخت ساز هایی با نت پایه استفاده میشود، دومین متریال مربوط به چوب درخت آلو میباشد که این درخت هم در اروپای مرکزی رشد میکند و سازی که با این متریال ساخته میشود دارای قدرت صدای بالایی می باشد.
سومین متریال چوب درخت لاله میباشد که در امریکا مرکزی رشد می کند و سازی که با این نوع از چوب ساخته می شود دارای صدای بسیار واضحی میباشد، چهارمین متریال چوب افرا میباشد که محل رشد آن کانادا میباشد و نکته جالب این است که ساز تولید شده با این نوع متریال بسیار سبک میباشد، اما اخرین متریال چوب شمشاد میباشد که در اروپا جنوبی رشد میکند و ساز تولید شده با این نوع از چوب دارای صدای واضح و زیر میباشد.
درباره سعید رهبر
همیشه عاشق کسب تجربه های متفاوت بودم و با تولید محتوا در بیتستان تونستم موسیقی رو بیشتر از قبل حس کنم.
نوشته های بیشتر از سعید رهبر
دیدگاهتان را بنویسید