فالش گیری صدا در اف ال استودیو [تیون کردن صدای خواننده]
فالش گیری صدا در اف ال استودیو از مباحث مهمی است که با توجه به ورود خوانندگان نوظهور به یکی از چالش های بزرگ در عرصه موسیقی تبدیل شده است که امروزه یکی از دغدغه های اصلی مهندسان صدا می باشد. در این آموزش به معرفی و مفهوم فالش گیری صدا صحبت خواهیم کرد.
فالش چیست
فالش در لغت در زبان آلمانی به معنی غلط می باشد. در حقیقت هر آهنگی از آکوردهایی تشکیل شده که به آن دسته از آکوردها گام گفته می شود.در هر گام نُت هایی وجود دارد که فقط در یک ردیف آکوردی می تواند درست نواخته شود و مابقی نُتها به اصطلاح فالش است.
در واقع فالش خواندن یا تیون کردن صدای خواننده به دلیل نداشتن سواد موسیقایی یا عدم آگاهی موسیقایی اتفاق میوفتد که اغلب با یادگیری اصول پایه ای و شناخت سازها رفع می گردد.
تست هوش موسیقی
تست هوش موسیقی
شماره تو وارد کن و توی تست هوش شرکت کن!
"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد
ویژگی فالش گیری صدا در اف ال استودیو
- تکه تکه کردن یا در اصطلاح بریدن صدا
- اصلاح نت ، تیون صدای خواننده و تغییر نت
- تنظیمات ویبریشن یا لرزش صدای خواننده
- ایجاد فواصل فوق العاده طبیعی برای صدای خواننده
بهترین پلاگین های تیون کردن صدا
- پلاگین ملوداین
- پلاگین AutoTune
- Pitch Warp در برنامه کیوبیس
- پلاگین نیوتن در اف ال استودیو (NewTone)
پلاگین نیوتن (Newtone)
همانطور که میدانید پلاگین نیوتن یک ویرایشگر فوق العاده حرفه ای صدا با کاربری ساده که از پلاگین های پیش فرض اف ال استودیو می باشد. شما به واسطه این پلاگین می توانید فالش گیری صدا در اف ال استودیو را انجام دهید. این پلاگین ابزارهای پیشرفته ای در اختیار شما قرار می دهد.
کنترلر پیشرفته فالش گیری در اف ال استودیو
Center – تمامی نت ها را به صورت صد در صد به مرکز نت مورد نظر نزدیک می کند. وقتی نُت توسط خواننده اجرا می شود ، به دلیل ظرافت های کاری و البته کنترل نسبی صدا تمامی نُت های اجرا شده به صورت دقیق روی نُت اصلی قرار نمی گیرد البته این تا حدودی طبیعی است و این گزینه به شما کمک می کند که در صورت لزوم تمامی نُت ها را به صورت صد در صدی سر جای اصلی خودش قرار دهید.
Variation – کنترل دقیق ویبریش ( لرزش صدا ) و خطاهای Pitch
Transition – سرعت انتقال بین نُت ها را کنترل می کند.
(از چپ به راست)
Cut mode – نُت ها را با کلیک بر روی محل برش دلخواه انتخاب کنید و برش دهید. با نگه داشتن کلید Alt با کلیک روی دو برش زده شده هر دوی آنها به هم متصل خواهند شد.
Advanced Edit mode – دو حالت پیشرفته که از منوی ویرایش انتخاب شده اند.
Pitch edit – به خواص نُت ها همچون ( Pitch , Formant ,Volume ) اجازه دسترسی به ویرایشگر نیز خواهد شد. هنگامی که Vibrato در حالت انتخاب باشد ، توابعی مانند فرکانس، شروع و پایان شدت و حجم vibrato را نشان می دهد.
Slaved Playback mode – کنترل وضعیت پخش و همگام سازی آن با Transport Controls را بر عهده دارد. توجه داشته باشید که نرم افزار اف ال استودیو در حالت Song Mode قرار گرفته باشد.
Auto-Scroll mode – فعال سازی حالتی که مکان نما در حالت پخش در پیانو رول حرکت می کند.
تیون کردن صدای خواننده در اف ال استودیو
ابتدا فایل صوتی مورد نظر را در پلاگین نیوتن را باز کنید.
در مرحله بعدی از آموزش تیون کردن صدا روی نُت مورد نظر که می خواهید تغییرات لازم را اعمال کنید دو بار کلیک چپ نمایید. با تعیین محدوده Volume یا Variation با توجه به تصویر زیر تغییرات لازم را جهت کنترل ولوم و ویبرشن نُت مورد نظر اعمال کنید در قسمت نشانه گذاری شده اول می توانید با بردن نشانه گر ماوس روی آن Fade Out یا Fade In را در چهار گوشه نُت اعمال نمایید.
با کشیدن نت به سمت راست و چپ می توانید عرض نت را به اندازه دلخواه خود برسانید و با نگه داشتن کلید میانبر Shift نشانه گر ماوس شما تبدیل به قیچی شده و به سادگی می توانید آن را به دلخواه برش دهید.
روش دیگر برای اعمال و فالش گیری در اف ال یا تیون صدای خواننده به پلی لیست خود بروید و با کلیک روی قسمت نشانه گذاری شده در فایل صوتی مورد نظر گزینه Pitch – Correct Sample را انتخاب نمایید.
بعد از تغییرات لازم روی فایل صوتی ، برای آنکه بتوانید از آن در همان پروژه استفاده نمایید ، روی گزینه Drag Selection کلیک کنید و در همان حالت با Drag کردن به پلی لیست فایل مورد نظر با تغییرات انجام شده وارد پلی لیست شما خواهد شد.
توجه داشته باشید در مبحث فالش گیری صدا اگر میخواهید قسمتی از یک فایل صوتی را برای فالش گیری در اف ال استفاده نمایید ابتدا آن قسمت را با ابزار قیچی جدا کرده و آن را Save as Sample نمایید.تذکر این نکته برای آن است که اعمال تغییرات نهایی فقط در قسمتی که نیاز به اصلاح نت های فالش دارد انجام شود.
نتیجه گیری
همانطور که ملاحظه کردید، پلاگین نیوتن ابزاری است که امکانات بسیار زیادی را در اختیار شما قرار می دهد و شما به واسطه آن می توانید بهترین نتیجه را برای فالش گیری صدا بگیرید . اگر به این موضوعات علاقه مندید حتما در دوره صفر تا صد اف ال استودیو شرکت کنید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
گزینه ی Drag Selection کجاست؟
سلام
چرا وقتی صدا رو توی نیوتن میارم بالا ب صورت نت های جداگانه نمیاد و تمام وکال ب صورت یک نت طولانی میاد؟؟؟
سلام . این موضوع بستگی به فرمت صوتی فایل داره .