چگونه نرمافزار میزبان خود را در سیستم عامل مک بهینه کنیم؟
همه ما قبلاً اشکالات و کاهش سرعت را در نرم افزار های میزبان تجربه کرده ایم،اما بهینه سازی نرم افزار میزبان در سیستم عامل مک بسیار آسان است و نیازی نیست که به متخصص این نرمافزارها مراجعه کنیم. آرمان ملک تجربه خود را در این مورد با ما در میان می گذارد. آیا نرم افزار میزبان شما کند عمل میکند؟ وقتی نرم افزار نصب می کنید، سمپل اضافه می کنید و درایورهای مختلف نصب می کنید و متوجه می شوید که با گذشت زمان سرعت کامپیوتر شما کاهش پیدا می کند؟در این مقاله و با ترتیب میزان تأثیر آنها ، به بررسی 6 نکته در مورد بهینه سازی نرم افزار میزبان در سیستم عامل مک خواهیم پرداخت تا سرعت نرم افزار خود را افزایش دهید.
- بخش Preference File
- اجرای Script
- رسیدگی به پلاگینهای قدیمی و بلااستفاده
- کاهش حجم CPU
- ایجاد کاربر جدید
- نصب مجدد سیستم عامل
بخش Preference File
برای بهینه سازی نرم افزار میزبان در سیستم عامل مک ،نرم افزارهای روی دسکتاپ مقداری Info در قسمت Preference File باقی می گذارند. همه چیز در این پوشه ذخیره می شود.حذف فایل های این پوشه اولین راهکار برای برطرف کردن مشکلات نرم افزاری است.اگر بخواهید این کار را برای یکی از نرم افزار های خود انجام دهید می توانید به پوشه ی User Preference بروید.برای این کار به Finder بروید ،کلید Alt را نگه دارید و روی منوی Go کلیک کنید.اکنون می توانید Library را مشاهده کنید،آن را انتخاب کنید،به پوشه ی Preference بروید،در اینجا می توانید لیستی از فایل های Preference تمام نرم افزار هایی که با آن کار می کنید، مشاهده کنید .فایل Preference مربوط به نرم افزار مورد نظر را پیدا کنید،اکنون دو راه پیش رو دارید
برای بهینه سازی نرم افزار میزبان در سیستم عامل مک ، فایل را حذف کنید که در این صورت ممکن است تمام تنظیمات هم حذف شوند،در بدترین حالت نرم افزار شما به حالت اولیه که نصب کرده بودید بر می گردد. فایل را از آن پوشه خارج کنید و به پوشه ی بک آپ منتقل کنید.اگر نرم افزاری دچار اختلال شده باشد این روش قطعاً می تواند ثبات بیشتری در نرم افزار ایجاد کند.
اجرای Script
برای بهینه سازی نرم افزار میزبان در سیستم عامل مک :با Script میتوانید در ساعاتی که از کامپیوتر استفاده نمی کنید، زمانبندی کنید تا به صورت روزانه یا هفتگی یا ماهیانه، به صورت خودکار روی سیستم شما اجرا شود و چیزهای اضافی را حذف کند.شما میتوانید از طریق Terminal یا از طریق نرمافزارهایی مانند Cocktail این کار را انجام دهید.
نکته قابل توجه
برای بهینه سازی نرم افزار میزبان در سیستم عامل مکنرمافزارهای زیادی برای بهینه سازی کامپیوتر وجود دارد و شما حق دارید نسبت به آنها بدبین باشید. من سالهاست که از این نرم افزار استفاده می کنم و حتی بعضی از ویژگیهای آن نیز رایگان است. اگر می خواهید از یک نرم افزار برای حذف فایل های اضافی استفاده کنید،راهنمایی من به شما این است که بدانید این نرم افزارها در حقیقت چه وظیفه ای را روی سیستم شما اجرا می کنند.Cocktail این امکان را برای شما فراهم می کند تا بتوانید Script را به اجرا درآورید تا User Cash وTemp File را پاک کند. و همچنین وظایف دیگری را که من اطمینان دارم به کامپیوتر کمک می کنند،اجرا کند.
رسیدگی به پلاگینهای قدیمی و بلااستفاده
تنها چیزی که قطعاً روی زمان بارگذاری نرم افزار میزبان (یا هر نرمافزار ویرایش دیگری) تأثیر مستقیم خواهد داشت ،تعداد پلاگینهایی است که هنگام اجرای نرم افزار باید بارگذاری شوند. ممکن است تا امروز بارها و بارها افکتها و سازهای مجازی محبوب خود را به روز رسانی کرده باشید.اما تا به حال نسخه ی قدیمی آن را پاک کرده اید؟ممکن است نسخه های قدیمی از لحاظ پشتیبانی و سازگاری یا برخی موارد دیگر بهتر باشند اما معمولاً این نسخه های قدیمی مشکل ساز خواهند بود.حتی بیشتر آنها دیگر با نرم افزار های میزبان جدید سازگار نیستند و تنها وجود آنها مشکل ساز خواهد شد.وقتی تصمیم گرفتید که به کدام پلاگین نیاز ندارید،باید ببینید که امکان حذف این پلاگین توسط سازندگان فراهم شده یا نه،اگر این امکان فراهم نبود مجبور هستید به صورت دستی عمل کنید.
در ادامه بیاموزید : آموزش اف ال استودیو
باید بدانید
برای بهینه سازی نرم افزار میزبان در سیستم عامل مک ،اگر در هارد دیسک به Root بروید،یک پوشه به نام Library مشاهده خواهید کرد، و در آن یک پوشه به نام Audio .وارد پوشه شوید،در این پوشه می توانید پوشه ی Plug-in (پلاگین) را مشاهده کنید.وقتی وارد این پوشه شوید،با توجه به نسخه های مختلف انتخاب های مختلفی دارید(AU/VST/MAS/Pro tools) که یک پلاگین میتواند استفاده کند.ممکن است برای به کلی از بین بردن یک پلاگین قدیمی مجبور شوید وارد تمام این پوشه ها شوید.البته در ویندوز ،بیشتر نرم افزار های میزبان امکان انتخاب پوشه دلخواه پلاگین ها را برای کاربران فراهم می کنند.اما اگر حضور ذهن نداشته باشید مجبور هستید کمی جست و جو کنید.
در ادامه بخوانید : 5 نکته برای تبدیل شدن به یک آهنگساز خلاق و موثر
همین الان شروع کنید ( کاهش حجم CPU )
به سادگی می توانید ببینید وقتی کامپیوتر را روشن می کنید کدام نرم افزارها در همان ابتدا اجرا می شوند.هم در مکینتاش هم در ویندوز، نرم افزارهایی که در ابتدا به اجرا در می آیند می توانند پنهان باشند و شما متوجه نشوید نرم افزاری در Task Bar یا Menu Bar در حال اجرا ست.خوب است که همیشه برسی کنیم و ببینیم کدام نرم افزار ها از همان ابتدا روی سیستم ما اجرا می شوند.در تصویر بالا مشاهده می کنید که Canon Camera EOS به صورت خودکار اجرا می شود و از دید ما پنهان است.لزوماً احتیاجی به اجرای این نرم افزار نیست.پس جلوی اجرای این نرم افزار را خواهم گرفت تا در استفاده ی منابع کامپیوتر صرفه جویی شود.
کاربر جدید ایجاد کنید
اگر دائماً در یک نرم افزار مشکلاتی را مشاهده می کنید که برطرف نمی شوند ،ایجاد یک کاربر جدید در کامپیوترتان می تواند مؤثر باشد.تمامی Preference ها و Asset های کاربران و تمام چیز هایی که می تواند سرعت پوشه ی User را کاهش دهد، روی کاربر جدید کامپیوتر شما تأثیر نمی گذارد.به قسمت User/Group Preference در مکینتاش یا User در ویندوز بروید و یک کاربر جدید ایجاد کنید ،نرم افزار را در آن محیط کاربری اجرا کنید.اگر مشکل برطرف شد می توانید فایل های ضروری را به کاربر جدید منتقل کنید و کاربر قبلی را حذف کنید.
در ادامه بخوانید : چطور یک وی اس تی مناسب انتخاب کنید؟
مجدداً نصب کنید
اگر واقعاً از سرعت کامپیوتر شما کاسته شده و هیچ چیزی مشکل آن را برطرف نمی کند ،این گزینه میتواند آخرین راهکار باشد.پاک کردن هارد دیسک و نصب مجدد سیستم عامل می تواند زمانبر و خسته کننده باشد،اما بهترین راه برای برگشتن به حالت اولیه است. من ترجیح می دهم که سالی یک بار این کار را انجام دهم،اما همیشه پلاگینهای مختلف و عجیب و غریب را بررسی می کنم و آنها را روی کامپیوتر خودم امتحان می کنم تا بتوانم برای شما کاربران عزیز وبسایت بیتستان این پلاگینها را در قالب مقاله بررسی کنم و فقط خدا میداند این پلاگینها چه کارهایی که با کامپیوتر من نمی کنند!
نصب مجدد سیستم عامل ، چه ویندوز چه مکینتاش ،این روزها کمی پیچیده تر شده است،چرا که از CD/DVD کمتر استفاده می شود. شما باید روش های دیگری مانند نصب از روی USB را به کار ببرید .البته کار سختی نیست فقط کمی زمانبر است. در پست های بعدی با بیتستان همراه باشید.
درباره آرمان ملک محمودی
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک محمودی
دیدگاهتان را بنویسید