کمپرسور صدا چیست [هر آنچه که باید در این رابطه بدانید]
اگر نمی دانید کمپرسور صدا چیست و میخواهید با این ابزار فوق العاده کاربردی برای میکس و مسترینگ و انواع کمپرسور صدا آشنا شوید این مقاله به شما کمک می کند تا بتوانید صداهای درون پروژه آهنگسازی خود را استاندارد سازی کنید. در ادامه با ما در بیتستان همراه باشید.
کمپرسور صدا چیست
صدای ما یا هر صدایی که میشنوید به صورت یکسان به گوش شما نمیرسد، ممکن است بسته به نحوه بیان یا تولید آن صدا بعضی از قسمت های آن صدا بلند تر یا آرام تر باشد که امری کاملا طبیعی محسوب می شود. شما برای آنکه بتوانید صدای یکدست تر و استانداردتری داشته باشید نیاز به ابزاری به نام کمپرسور صدا دارید که هم به صورت سخت افزاری و هم به صورت نرم افزاری وجود دارد که مهندسان صدا از آنها استفاده می کنند.
البته نسخه های نرم افزاری کمپرسور صدا دقیقا از دستگاه های فیزیکی آن ها شبیه سازی شده اند و تقریبا تمامی عملکرد آنها شبیه به هم است و به دلیل قیمت های بسیار زیاد دستگاه های سخت افزاری آنها ، اکثر مهندسان صدا ترجیح میدهند که از نسخه های نرم افزاری آنها استفاده کنند که تنوع بسیاری دارند و برای هر نوع از صدایی از یک نوع کمپرسور خاص استفاده می شود و حتی نحوه استفاده از آن برای هر صدایی متفاوت است. این جا منظور از صدا همان صدای خواننده یا صداهای سازی است که در پروژه آهنگسازی شما در نرم افزار آهنگسازی استفاده شده است.
در واقع کمپرسور صدا به شما کمک می کند تا اگر بخشی از صدا ، قدرت کمتری دارد یا ضعیف تر است به حد استاندارد برسد و اگر بخشی از صدای شما صدای بلندتری داشته باشد به حد استاندارد برسد. خیلی از افراد فکر می کنند که کمپرسور صدا برای افزایش بلندی صدا استفاده می شود که تصوری اشتباه محسوب می شود و بسیاری از تولید کنندگان این ابزارها مثل کمپانی ایزوتوپ آن را تکذیب کرده اند. در ضمن اگر علاقه مندید که مباحث آموزش میکس و مسترینگ حرفه ای را دنبال کنید روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
انواع کمپرسور صدا
کمپرسورهای صدا انواع مختلفی دارند که در ادامه ابتدا آنها را معرفی و سپس اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار می دهیم. هر کدام از این کمپرسور ها مناسب استفاده در یکی از فرایندهای میکس و مسترینگ هستند.
- اپتیکال Optical
- وَری مو Variable Mu
- وی سی اِی VCA
- فِت FET
کمپرسورهای اپتیکال (Optical)
کمپرسورهای اپتیکال با نور کار میکند و هر چقدر این سنسور بیشتر فعال شود مقدار کمپرس کردن صدا بیشتر خواهد بود. این نوع از کمپرسور ، سرعت عمل پایینی دارند و مناسب استفاده روی ساز درامز نیستند و بیشتر در مرحله نهایی یعنی مسترینگ از آنها استفاده می شود و باعث شفافیت صدا نیز می شوند. در ادامه دو تا از معروف ترین کمپرسورهای اپتیکال نرم افزاری که برای میکس و مسترینگ استفاده می شوند را به شما معرفی می کنیم.
- CLA 2A (Waves Plugins)
- ShadowHills
کمپرسورهای وَری مو (Variable-Mu)
کمپرسورهای وَری مو نوعی از کمپرسورها هستند که به صدا رنگ اضافه می کنند باعث تغییر ماهیت اصلی صدای شما می شود و دقیقا مثل کمپرسورهای اپتیکال مناسب استفاده روی ساز درامز یا سازهای سریع مثل آن نیستند و به صدا شفافیتی اضافه نمی کنند و بیشتر در مرحله نهایی مسترینگ از آنها استفاده می شود. در ادامه یکی از معروف ترین کمپرسورهای وَری مو نرم افزاری که برای میکس و مسترینگ استفاده می شوند را به شما معرفی می کنیم.
- Pugchild 670 (Waves Plugins)
کمپرسورهای وی سی اِی (VCA)
این نوع از کمپرسورها برای مسترینگ کار شما اصلا مناسب نیستند ولی به شدت مناسب استفاده روی ساز درامز هستند که باعث نرمی صدا می شوند و هیچ رنگ اضافه ای به صدای شما اضافه نمی کنند و باعث شفافیت بیشتر صدای شما می شوند. از وظایف کمپرسورهای VCA ایجاد Glue است که باعث بهتر ترکیب شدن سازها و همچنین باعث یک دست شدن میکس شما می شود. VCA مخفف عبارت Voltage Controlled Amplifire می باشد. در ادامه دو تا از معروف ترین کمپرسورهای VCA نرم افزاری که برای میکس و مسترینگ استفاده می شوند را به شما معرفی می کنیم.
- Vertico VSC 2
- DBX 160A
کمپرسورهای فِت (FET)
FET مخفف عبارت Field Effect Transistor می باشد. این نوع از کمپرسورها باعث رنگ دهی به صدا می شوند و باعث گرمی و پرحجمی صدای شما می شوند و در نسخه های سخت افزاری یا همان نسخه های فیزیکی آنها لامپ وجود دارد که به آن تیوب نیز گفته میشود. تمیز و شفاف نیستند و برای مسترینگ اصلا خوب نیستند و بیشتر برای کمپرس کردن (پانچ) صدای درامز مناسب هستند. در ادامه یکی از معروف ترین کمپرسورهای FET نرم افزاری که برای میکس و مسترینگ استفاده می شوند را به شما معرفی می کنیم.
- Universal Audio 1176N
نتیجه گیری
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید. ما سعی کردیم تمامی نکات اولیه برای آشنایی با کمپرسور را در این مقاله در اختیار شما قرار دهیم. اگر نظری دارید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا دوستان علاقه مند دیگر هم از آن استفاده کنند.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنونم از اطلاعات خوبتون🤗
ممنون از مطلب خوبتون . یه سوال تفاوت بین بلو کمپرسور و بلک کمپرسور چی هس ؟ چرا وقتی میشه از vca استفاده کرد میرن سمت کمپرسور دیجیتالی ؟