معرفی جامع ساز تومبا و بررسی انواع آن
موسیقی می تواند ذهن افراد را آرام کند و برای آن ها آرامش به ارمغان آورد. همچنین باید بدانید که موسیقی می تواند استرس افراد را نیز کاهش دهد. یکی از آلات موسیقی، تومبا می باشد. این ساز از جمله ساز های کوبه ای هستند که از زمان های دور مورد استفاده افراد بوده است. همانطور که بیان کردیم گوش دادن به موسیقی می تواند، درد و رنج افراد را کاهش داده و به او آرامش بدهد. به همین سبب حضور موسیقی در زندگی افراد بسیار مهم می باشد.
یکی از بزرگ ترین ساز های کوبه ای، ساز تومبا می باشد. ساز های کوبه ای در حقیقت ساز هایی هستند که به وسیله ی سایش، تکان، ضربه و … به صدا در می آیند. در واقع باید ساز های کوبه ای به نوسان در آیند تا صدای خوش آهنگی از آن ها خارج شود. این ساز ها می تواند جزء ساز های کوبه ای با کوک نا معین و یا با کوک معین باشد.
برای آموزش این ساز به افراد مبتدی در ابتدای کار، حرکات پایه ای آموزش داده می شود. همچنین به این افراد اندام ها و قطعات ساز نیز معرفی می شود. زمانی که افراد حرکات اولیه را آموزش دیدند، می توانند آموزش خود را با یک طبل ادامه بدهند. در حقیقت افراد باید آموزش خود را با یک طبل آغاز کنند و کم کم تعداد آن را افزایش دهند. نهایت طبل ها می تواند 5 عدد باشد. توجه داشته باشید برای آنکه بتوانید تصمیم بهتری برای خرید آلات موسیقی بگیرید وارد بخش مربوطه شوید و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساز شناسی وارد لینک مرتبط شوید.
تاریخچه ساز تومبا چیست؟
ساز های کوبه ای زیادی در حال حاضر وجود دارد که تومبا یکی از آن ها می باشد. ساز تومبا یک ساز آکوستیک است که بسیار بزرگ می باشد. این ساز باید توسط دو دست نواخته شود تا بتوان صدای خوبی را به گوش شنونده رساند. دامنه ی صدای این ساز بسیار عالی می باشد.از نظر تاریخچه این ساز باید بدانید که قدمت آن به هزاران سال پیش بر می گردد. بسیاری از افراد عقیده دارند که صدای شنیده شده از این ساز بعد از صدای انسان از جمله اولین صدا ها می باشد. انسان های اولیه با ضربه زدن به وسایل گوناگون به این نتیجه رسیدند که می توانند به وسیله ی آن صدا های دلنشینی را به وجود آورند.
در گذشته از تومبا تنها برای مراسم های خاص مانند عزاداری و یا جشن عروسی و شادی استفاده می شده است. اما در حال حاضر می توان از آن برای اجرای موسیقی ها در کنار ساز های دیگر استفاده کرد. همچنین این ساز در سبک ها مختلف کاربرد دارد که از جمله ی آن ها می توان به جاز، پاپ و … اشاره کرد.
ساز تومبا توسط کشور کوبا ساخته شده است. این ساز در ابتدای کار بیشتر برای موسیقی های آفریقایی مناسب بود. بعد از گذشت مدت زمانی این ساز توانست به کشور های لاتین راه پیدا کند و در آن جا نیز مورد استفاده قرار بگیرد. از نظر ظاهری این ساز ها بزرگ و کشیده می باشند. این ساز ها به حالت ایستاده هستند. ریتم های لاتین به میزان قابل توجهی از این ساز استفاده می کنند.
ساز کُِنگا
کنگا از لغت کنگوی آفریقایی گرفته شده است. ساز کنگا یکی از ساز های کوبه ای و دستی می باشد که در حال حاضر طرفداران بسیار زیادی دارد. این ساز زمانی که به آمریکا وارد شد توسط مردم، با استقبال خوبی رو به رو شد و به سرعت در بین ساز های دیگر جایگاه خود را به دست آورد.
ساز کنگا در قدیم تنها برای ایجاد ضرب در متن آهنگ استفاده می شد اما امروزه دیگر چنین نیست و می توان از این ساز برای ملودی نوازی نیز استفاده شود. به همین سبب می توان از ساز کنگا در انواع موسیقی مثل پاپ، بلوز، جاز، راک، ورگا و … استفاده کرد. این ساز یکی از رایج ترین و پر کاربرد ترین ساز های دستی در بین مردم جهان می باشد.
بسیاری از افراد می خواهند بدانند که خانواده ی ساز های کنگا چگونه می باشند؟ این ساز ها از پرکاربرد ترین ساز های کوبه ای و دستی می باشد که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند. این ساز ها به وسیله ی غلامان سیاه پوست در سال 1940 به قاره ی آمریکا وارد شده است.
ساز کنگا انواع گوناگونی دارد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد. البته لازم به ذکر است که در کشور ایران به تمام موارد زیر تومبا گفته می شود.
- سی گاندو: یکی از انواع ساز کنگا، سی گاندو می باشد.
- کوینتو: کوینتو دارای سایزی به حدود 11 می باشد.
- ری کوینتو: این ساز از چهار تکه ساخته می شود و دارای سایز 15 می باشد.
نکته قابل توجه
سازی که قصد داریم شما را با آن آشنا کنیم، ساز تومبا می باشد. این سایز از جمله بزرگ ترین ساز های کنگا است که دارای سایز 12 می باشد.
مقایسه تومبا با پرکاشن
تومبا با پرکاشن تفاوت های زیادی دارند که بهتر است از آن ها اطلاعات کافی داشته باشید. از جمله تفاوت های پرکاشن و تومبا می توان به موارد زیر اشاره کرد.صدای پرکاشن برای پخش شدن حتما به باند نیازمند می باشند در صورتی که باند برای تومبا نیاز نیست و بدون آن هم می توان صدای این ساز را شنید. زیرا صدای این ساز آکوستیک می باشد.
از دیگر تفاوت های این تومبا با پرکاشن می توان به دامنه ی صدای آن ها اشاره کرد. دامنه ی صدا در دیجیتال پرکاشن بسیار محدود می باشد در حالی که دامنه ی صدا در این ساز به میزان قابل توجه و مورد قبولی می باشد.تومبا تنها می تواند صدای مختص به خود را انتشار دهد اما دیجیتال پرکاشن، سازی دیجیتالی می باشد به همین سبب می توان سمپل های متنوعی درون حافظه ی آن ذخیره کرد. از جمله ی این سمپل ها می توان به تابلا، دف، تمبک، تومبا و … اشاره کرد.ساز تومبا را باید با دو دست نواخت اما دیجیتال پرکاشن را می توان به وسیله ی دو استیک به صدا درآورد. البته باید بدانید که برخی از دیجیتال پرکاشن ها را نیز با دست نواخت.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک
دیدگاهتان را بنویسید