معرفی و بررسی میکروفن و انواع آن
میکروفن که در زبان فارسی به آن صدابَر هم گفته می شود در واقع یک دستگاه یا حسگری است که می تواند صدا را به جریان الکتریسیته تبدیل و آن را از طریق بلندگوها پخش کند. نامی که برای این دستگاه انتخاب شده به صورت گفتاری به آن مایک MAIK گفته می شود و همان طوری که بیان کردیم قادر است صوت و همچنین صدا را به الکتریسیته و همچنین سیگنال های الکتریکی تبدیل کند.
نحوه شکل گیری میکروفن
دستگاه میکروفن در سال 1876 میلادی توسط شخصی به نام امیل برلاینر اختراع شد که بیشتر به عنوان فرستنده صدا در دستگاه تلفن کاربرد داشت. میکروفن کاربرد بسیار زیادی در دستگاه های مختلف از جمله تلفن، سیستم های کارائوکه، ضبط صدا در کامپیوترها، سمعک، ساخت برنامه های رادیویی و تلویزیونی، ضبط صوت، ساخت فیلم و انیمیشن، مهندسی صوت، بلندگوهای دستی، تلفن های رادیویی خصوصی، سیستم های تشخیص گفتار، VOIP و از آن طرف کاربردهای غیرصوتی که خارج از محدوده شنوایی انسان (از۲۰ تا ۲۰۰۰۰ کیلو هرتز) به مانند سیستم های عیب یابی و همچنین فراصوت داشت، دارد.
اما امروزه دستگاه میکروفن از سیستم های القای الکترومغناطیسی (میکروفن پویا یا همان داینامیک)، تنش پیزو الکتریسیته، سوار سازی (مدولاسیون) نوری و همچنین تغییر گنجایش خازنی (میکروفن خازنی (کندانسر)) برای تولید سیگنال الکتریکی از امواج مکانیکی بهره می برند.
انواع و اقسام میکروفن
میکروفن خازنی
این نوع میکروفن کاربردهای زیادی دارند و به طبع ارزان تر هم هستند. اندازه میکروفن خازنی کوچک است و وزن بسیار کمی دارد اما به نسبت همین اندازه کوچک حساسیت بالایی دارند و در درون آن از مدارات الکتریکی و الکترونیکی استفاده شده است. کاربرد این Microphoneها بیشتر در دانگل بلوتوث، هدفون و هدست، گوشی های موبایل و تبلت، آیفون و درب بازکن های برقی، لپ تاپ، بردهای فلش خور و غیره است.
این دستگاه های میکروفن واکنش بهتری نسبت به میکروفن داینامیک در برابر سرعت و همچنین تحرک امواج صوتی از خودشان نشان می دهند و برخلاف دیگر دستگاه ها این نوع دستگاه صدابَر به مولد برق DC و یک پیش تقویت کننده احتیاج دارد.
یکی از معایب بزرگی که می توان برای میکروفن خازنی بیان کرد، حساسیت بیش از حد آن است. همچنین در مقابل منابع صوتی بلند دچار واپيچيدگى می شود اما صدا را با کیفیت بسیار خوبی پخش می کنند که معمولاً بین 20 تا 18000 هرتز است و نسبت به صداهای گذرا و عبوری واکنش بسیار بالایی از خودشان نشان می دهند.
میکروفن داینامیک
این نوع میکروفن با حرکت کردن یک هادی آن هم در میان یک میدان مغناطیسی به یک سیگنال صدا تبدیل می شود. از این دسته از میکروفون بیشتر در انواع کنسرت ها و همچنین اجراهای زنده، ضبط صدای درامز و گیتار الکتریک، استفاده در برنامه های رادیویی و تلویزیونی، فیلم ها و جلسه های سخنرانی استفاده می شود.
میکروفون داینامیک به نسبت همتای خازنی خود که در بالا به آن اشاره ای کوتاه کردیم دارای حساسیت کمتری در مقابل فشار هوا و فرکانس های بالاتر هستند و به همین دلیل به نسبت میکروفن خازنی می توانند در شرایط سخت تری کار کنند و از آن طرف قیمت ارزان تری به نسبت خازنی دارد اما به خاطر اینکه به صورت کامل ارائه و فروخته می شود پس به طور معمول گران تر از آن عرضه می شود.
میکروفون ریبون
میکروفن ریبون از سری میکروفن اولیه استودیویی به شمار می روند که به طبع کارکرد و همچنین عملکرد ویژه ای داشتند و بیشتر برای کارهایی که در استودیو انجام می شود، کاربرد داشتند اما در حال حاضر از این نوع مدل که یک مقدار قدیمی هم هست دیگر استفاده نمی شود و به طبع مدل های جدیدتر و قدرتمندتری از آنها تولید و روانه بازار شده است.
این نوع دستگاه ها دارای یک نوار نازک از آلومینیوم یا نانو فیلم هستند که در یک میدان مغناطیسی معلق قرار گرفته اند و امواج صوتی ورودی که به این میکروفن وارد می شود موجب ارتعاش نوار شده و از آن طرف ولتاژ متناسب با سرعت، ارتعاش را ایجاد می کند و این ولتاژ به عنوان یک سیگنال الکتریکی به سمت خروجی هدایت می شود. اگر تصمیم تان این است که یک موسیقی با کیفیت بسیار بالا تولید نمایید پیشنهاد ما استفاده از میکروفن ریبون است به خاطر اینکه در کلاس ها و الگوهای مختلف می تواند به ضبط صدا به شما کمک کند.
میکروفون یو اس بی (USB)
این نوع میکروفن در واقع یکی از پیشرفت های جدید در فناوری صدابرداری به شمار می رود و در حقیقت دارای تمامی اجزای یک میکروفون سنتی مانند دیافراگم، کپسول و غیره است. تفاوتی که این میکروفن با دیگر دستگاه ها دارد این است که دارای دو مدار اضافی است.
- پری آمپ داخلی: این پری آمپ، در واقع اتصال میکروفون به یک میکسر یا یک پری آمپ میکروفن خارجی را غیرضروری می سازد.
- مبدل آنالوگ به دیجیتال (A/D): این مبدل سعی می کند خروجی میکروفون را از حالت آنالوگ یا همان ولتاژ به حالت دیجیتال یا داده، تبدیل کند تا به این طریق بتوانیم به صورت مستقیم وارد کامپیوتر شده و به وسیله نرم افزار ضبط، خوانده شود.
ضبط دیجیتال پرتابل به وسیله میکروفن یو اس بی بسیار راحت و آسان شده است و تنها کاری که باید انجام داد این است که میکروفن را به کامپیوتر وصل کرده و نرم افزار DAW را اجرا و در نهایت کلید ضبط را کلیک نمایید.
میکروفن بی سیم (UHF یا VHF)
می توان نقطه آغاز ارتباطات بی سیم را در تاریخ 19 ژوئن 1903 دانست. جایی که اولین پیام تلگراف بی سیم آن هم بر فراز آتلانتیک تا انگستان توسط رئیس جمهور آمریکا روزولت مخابره شد و طی سال های اخیر هم روند رو به رشد ارتباطات بدون سیم مدام در حال رشد و پیشرفت است.
موردی که می توان به آن اشاره کرد میکروفن بی سیم است که از این رشد و پیشرفت بی نصیب نمانده اند که در حال حاضر هم بیشتر از 200 نوع مختلف و متنوع آن توسط کمپانی های مختلف در سراسر دنیا طراحی، تولید و به بازار فروش عرضه شده است.
میکروفن بی سیم از سه قسمت فرستنده، گیرنده و میکروفن تشکیل شده است در این بین اجزاء فرستنده و گیرنده آن است که آن را به نسبت دیگر دستگاه ها متمایز نگه می دارد. در این دستگاه ها دو آنتن مختلف یکی بر روی بخش گیرنده و دیگری بر روی قسمت فرستنده قرار دارد. زمانی که فاصله فرستنده از آنتن گیرنده بیشتر از حد مجاز باشد، صدا و سیگنال های رادیویی دچار نویز و تحریف می شوند. همچنین استفاده از امواج بالای فرکانسی باند (UHF) که دارای طول موج کوتاه تری نسبت به (VHF) دارند، باعث کاهش بازتابش سیگنال ها در محیط مورد استفاده می شوند.
پیشنهاد بیتستان
همانطور که می دانید داشتن یک میکروفن حرفه ای امری ضروری برای بهبود کیفیت ضبط وکال شما می باشد. پس برای آنکه بتوانید قبل از خرید تصمیم بهتری بگیرید به صفحه خرید میکروفن بروید و تحلیل های مرتبط با خرید تجهیزات استودیویی را مطالعه نمایید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام من میخوام شروع کنم به یادگیری موزیک الکترونیک ولی هیچ پیش زمینه ای ندارم.کتاب یا دوره ی خاصی هست که بتونه کمکم کنه؟
سلام . اول از همه باید تئوری موسیقی رو یاد بگیرید. و توی مرحله بعدی وارد بحث موسیقی الکترونیک بشید . بزودی یه مجموعه پیش نیاز روی سایت قرار خواهد گرفت.
سلام.اگه بخوایم یک قسمت از یک آهنگی رو به پروژه ی خودمون اضافه کنیم ولی فقط صدای خوانندش باشه ملودی و ریتم و بقیه چیزاش نباشه امکانش هست یه همچین چیزی؟
سلام . از آموزش صدای خام خواننده استفاده کنید.