تفاوت کارت صدا و میکسر و بررسی دقیق ویژگی های هر کدام از آنها
بسیاری از دوستان بر این باورند که بین کارت صدا و میکسر صدا هیچ تفاوتی وجود ندارد اما کارکرد و ظاهر این دو کاملا با یکدیگر متفاوت است. اگر یک استودیو را در نظر بگیرید دستگاه میکسر بر روی میز قرار دارد و در جلو چشمان شما می باشد اما در مورد کارت صدا چنین چیزی نیست چون کارت صدا استودیویی دستگاهی با سایز نسبتا متوسط است که به کامپیوتر وصل میشود و سیگنال ورودی صدا را از میکروفون به کامپیوتر منتقل میکند. لازم به ذکر است بدانید تفاوت کارت صدا و میکسر را از روی ظاهر هم میتوان تشخیص داد. در ضمن برای آنکه بتوانید انتخاب منصفانه ای در مورد خرید کارت صدا کامپیوتر یا خرید کارت صدا استودیو انجام دهید، حتما وارد بخش های مرتبط شوید.
میکسر چیست
اگر تا به حال از میکسر استفاده نکرده اید در قدم اول باید بدانید که میکسر چه وظیفه ای را در عهده دارد. این دستگاه وظیفه دارد که هنگام اجرای یک موسیقی صدای خواننده و تمامی ساز ها را دریافت کرده و بعد از دریافت کردن آن ها را پردازش کند، در واقع می توان گفت وظیفه نظارت بر کیفیت صدا را هم بر عهده دارد. البته این مسئله را باید در نظر گرفت که با پیشرفت تکنولوژی در حال حاضر برای گوشی های تلفن همراه و تبلت ها برنامه میکس طراحی شده است ولی مطمئنا کیفیت خود دستگاه میکسر را نخواهد داشت. میکسر ها به چند دسته تقسیم میشوند که در ادامه برخی از این میکسرها را به شما معرفی خواهد شد.
- میکسر DJ
- پاور میکسر
- میکسر آنالوگ
- میکسر دیجیتال
- میکسر نرم افزاری
- میکسر استودیویی
هر کدام از موارد مذکور دارای کاربردهای خاص خودشان هستند. بهتر است بدانید از میکسر در کنسرت ها، استودیو ضبط صدا، فیلم ها و همایش ها استفاده میشود.
کارت صدا چیست
کارت صداها در مجموع به دو دسته تقسیم می شوند که به صورت اکسترنال و اینترنال می باشند،کارت صداهای اینترنال یا داخلی به صورت سخت افزار بوده که باید بر روی مادربورد داخل کیس نصب شوند و در بیشتر مادربرد ها کارت صدا زیر کارت گرافیک بر روی پورت مخصوص خود نصب می شود. اما نمونه دوم این نوع از کارت به صورت اکسترنال می باشند و با استفاده از کابل USB به سیستم شما نصب میشوند.
توجه داشته باشید کارت صدا حرفه ای با کارت های صدای معمولی از نظر ظاهر با یکدیگر متفاوت هستند و شما به راحتی میتوانید این تفاوت را احساس کنید. لازم به ذکر است که کارت های صدا بسته به قیمتی که دارند کارایی خود را به شما ثابت میکنند و اگر شما کارت صدا اکسترنال 20 هزار تومانی تهیه کردید نباید انتظار کارایی کارت صدا 10 میلیون تومانی را داشته باشید. در ضمن برای خرید کارت صدا می توانید وارد بخش مربوطه شوید و اطلاعات مرتبط را مشاهده نمایید.
تفاوت کارت صدا و میکسر
بین این دو یعنی میکسر و کارت صدا تفاوت ها بسیاری وجود دارد که میتوانید با یکدیگر این تفاوت ها را بررسی کنید ، اولین گزینه تفاوت بین میکسر و کارت صدا در کاربرد آن هاست که از کارت صدا در استودیو ها و از میکسر در اجرای زنده استفاده می شود. دلیل دوم تعداد ورودی و خروجی میکسر و کارت صدا می باشد که در میکسر تعداد ورودی و خروجی بیشتر از کارت صدا میباشد که این باعث آسان تر شدن کار میشود.
البته باید بدانید که کارت های صدایی هم وجود دارند که دارای 10 ورودی و خروجی می باشند اما قیمت آن ها بسیار بالا و نجومی میباشد. گزینه بعد این است که بر روی هر لاین میکسر می توان یک میکروفون در ورودی و یک باند در خروجی نصب کرد و در این میان به آن افکت داد اما در کارت صدا چنین امکاناتی وجود ندارد.
یک سری از میکسرها ، خود دارای کارت صدا هستند و اگر فردی در استودیو خود چنین میکسری داشته باشد در اصل یک تیر و دو نشان زده است، لازم به ذکر است، اگر به سیستم خود کارت صدا نصب کنید میتوانید بر روی نرم افزار ضبط صدا یک نرم افزار یا پلاگین میکس نصب کنید و با کمک آن به صدا افکت بدهید که در اصل این کار به صورت مجازی انجام میشود اما در میکسر چنین مسئله ای وجود ندارد و شما باید توسط خود میکسر افکت را به صدا اعمال کنید.
راهنمای خرید میکسر و کارت صدا
درست است تفاوت میکسر و کارت صدا بین افراد مشهود است اما میتوانید این دو را از مراکز خرید تجهیزات موسیقی خریداری کنید توجه داشته باشید که برندی که می خواهید خریداری کنید اصل باشد و بهتر است میکسر و کارت صدا را از فروشگاه های اینترنتی که دارای نماد اعتماد الکترونیک است خریداری نمایید.
درباره سعید رهبر
همیشه عاشق کسب تجربه های متفاوت بودم و با تولید محتوا در بیتستان تونستم موسیقی رو بیشتر از قبل حس کنم.
نوشته های بیشتر از سعید رهبر
دیدگاهتان را بنویسید