تفاوتهای مسترینگ دیجیتال ، آنالوگ و هایبرید
مهم ترین بخش در مراحل ساخت یک آهنگ و آخرین قسمت ساخت موسیقی میکس و مسترینگ است ! در این مقاله به صورت مختصر به تفاوتهای مسترینگ دیجیتال و آنالوگ و مسترینگ هایبرید خواهیم پرداخت. در ادامه به عناوین زیر پرداخته خواهد شد. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد اموزش موسیقی آنلاین کسب کنید وارد لینک آبی رنگ شوید.
- مسترینگ دیجیتال چیست؟
- مسترینگ آنالوگ چیست؟
- مسترینگ هایبرید چیست؟
- تفاوتهای مسترینگ دیجیتال و آنالوگ
- مزایای مسترینگ آنالوگ
در ادامه بخوانید : بهترین پلاگینهای میکس و مسترینگ
مسترینگ دیجیتال چیست؟
در روش مسترینگ دیجیتال، تمامی پردازش های نهاییِ موسیقی در کامپیوتر، توسط پلاگین ها انجام می شود.
مسترینگ آنالوگ چیست؟
در مسترینگ آنالوگ، پردازش ها در خارج از محیط نرم افزاری و توسط سخت افزارهای پردازشگر انجام میشود. یعنی خروجی میکس، از طریق کانورترهای کارت به دنیای بیرون از کامپیوتر منتقل میشود و با عبور صدا از یک یا چندین سخت افزار شامل اکولایزر، کمپرسور، افکت و … در نهایت به کانورتر باز میگردد و وارد دنیای نرم افزار میشود تا به صورت فایل صوتی نهایی ذخیره شود. یکی از سوالات پایه ای تنظیم ، میکس و مسترینگ چیست؟ است که در مقالهای به همین نام به بررسی ان پرداخته شده است.
مسترینگ هایبرید چیست؟
روش دیگری هم وجود دارد که به مسترینگ هایبرید یا دوگانه معروف است که ترکیبی از پردازش های سخت افزاری و نرم افزاری میباشد.برای اطلاعات بیشتر در رابطه با مبحث میدی در کیوبیس به بخش مربوطه نیز مراجعه فرمایید.
تفاوتهای مسترینگ دیجیتال و آنالوگ
تفاوتهای بین مسترینگ دیجیتال و آنالوگ قابل توجه و غیر قابل اغماض می باشد.وقتی در دنیای دیجیتال قرار داریم، همه پردازش ها با خط کش گذاری های دیجیتالی انجام میشود و عمدتا جانی (Life) در آنها نیست.برای اینکه درک موضوع ساده تر شود آن را در قالب یک مثال توضیح خواهیم داد.تفاوت مسترینگ دیجیتال و آنالوگ شبیه به فرق بین بوییدن گُلِ طبیعی با گُلی مصنوعی ست که معطرش کرده اند.
مثال دیگر مقایسه با بو کردن گُل طبیعی با ماسک یا بدون ماسک است.یا مثلا ویلونی که به صورت زنده و توسط نوازنده نواخته شود، تفاوت زیادی با ویولونی دارد که توسط VST ها سیکونس شده باشد.این نوع مسترینگ برای سبک های کاملا دیجیتالی که به صورت ماشینی صدا میدهند مناسب است، اگرچه در دنیا، اغلب سبک های الکترونیک را هم به روش آنالوگ مستر میکنند.
در ادامه بخوانید : اشتباهات رایج در میکس و مسترینگ
مزایای مسترینگ آنالوگ
- شفافیت بیشتر
- چسبندگی و چفت بیشتر موسیقی
- عمق و وایدنس بیشتر
- صدا دهی بسیار طبیعی و هوم ( مایدنس )
از سختیهای این روش، میتوان به ریکال دوباره ستینگ ها و نیاز به تعمیرات دوره ای اشاره کرد.وقتی مسترینگ آنالوگ انجام میشود، عبور صدا از کانورترها یک پردازش محسوب میشود که تا حدی به سیگنال ها رنگ میدهد.
در ادامه بخوانید : یک چک لیست اصولی برای میکس و مسترینگ
مسترینگ آنالوگ تغییرات قابل ملاحظه ای روی سیگنال ها ایجاد میکند که این موضوع به راحتی توسط شبیه سازهای نرم افزاری قابل اجرا نیست. زیرا رفتار تیوب یا ترانسفورمر، خطی و فرمول پذیر نیست،مثلا وقتی عدد ۱ را به تیوب بدهید همیشه نتیجه خروجی عدد ۲ نخواهد بود و هر بار عددی متغیر بدست می آید.در نهایت برگشت سیگنال به کانورتر و ورود به دنیای نرم افزار هم باعث رنگ آمیری مجدد صدا میشود.
در ادامه بخوانید : 5 نکته برای تبدیل شدن به یک آهنگساز خلاق و موثر
حرف آخر
در پایان گفتن این نکته خالی از لطف نیست که قریب به اتفاق موسیقی های موفق دنیا، به صورت آنالوگ یا هایبرید مستر میشوند.
درباره آرمان ملک محمودی
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک محمودیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تفاوت ایبلتون لایو و لاجیک پرو در چیست: کدامیک بهتر است؟
7 حقیقت مهم برای ساخت موزیک EDM
چطور آهنگساز شویم؟ [واقعیت هایی که نمیدانید]
معرفی 3 تا از بهترین پلاگین دی اسر DeEsser برای میکس و مسترینگ
اول ملودی بسازیم یا شعر بنویسیم؟ [واقعیت چیست]
بهترین روش پیدا کردن آهنگ مشابه [3 روش کاربردی]
11 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بنظر من بحث سلیقه هست ک هرکسی دوست داره چ نوع جنس صدایی در بیاره خیلی از کارهایه جدید دیجیتالی کیکس و مستر شدن واتفاقا گرمی هم گرفتن سیستم انالوگ طرفدارهایه خودشو داره دیجیتال هم همینطور الان خیلی از مهندس صداها هستن ک انالوگ کار میکنن اما برای مثال واسه اکولایزر ترجیح میدن از فب فیلتر یا ویو استفاده کنن چون بنظرشون بهتر جواب میگیرن انالوگ یه خروجی و جنس متفاوت داره و دیجیتال یه خروجی و کسایی ک جبه میگیرن بنظرم سلیقه هایه متفاوت دارند داخل خروجی جنس میکس و مسترشون و کار هم با دیجیتال هم انالوگ به وقت خودشون و کنار ادم درستش خروجیه استاندارد و با کیفیت میده
ممنون از زمانی که گذاشتید و اطلاعات مفیدی که دادید
درضمن آقای اسمیت خود یک فرد قدیمی هست که خودتون دارید میگید با امثال مایکل جکسون کار کردند. پس قطعا یک فرد با تفکر کاملا سنتی هستند. امروزه خیلی بهتر از ایشون داریم. شاید خیلی از جوونای بدون گرمی تو منزل خودشون هم میتوانند بهترین میکس مستر رو انجام بدن مثل آلن والکر در نوجوانیش.بحث علمیه . روند کار سیستم دیجیتال رو مرور کنید فقط کار رو ساده میکنه بدون دست و نیاز به استفاده از حجم زیاد تجهیزات آنالوگ شما میکسر و همه چیز در اختیار دارید . در آینده گوشت مصنوعی هم تولید میشه با کیفیت عالی. بوی عطر گل کاملا طبیعی هم خواهند ساخت با اضافه کردن تمام مواد تشکیل دهنده ی عطر طبیعی.
ما در قرن ۲۱هستیم نه قرن مایکل جکسون.اهنگ های مایکل جکسون رو گوش بدید که چقدر بی کیفیته. دلیل نمیشه چون مایکل جکسونه عالیه. چنان کیفیت این آهنگ های قدیمی پایینه که حد نداره.
آیا کیفیت یک نوار کاست قدیمی بهتر است یا گرامافون یا یک سی دی و یک فایل mp3 جدید؟ یا یک فایلwave?که کیفیت بالاتر از mp3دارد.
اینکه طبیعی بنظر برسد به تخصص خود کاربر و توان او بستگی دارد. دنیای آینده متعلق به سیستم های دیجیتال است . حتا وی اس تی هایی ساخته شده که دقیقا صدای ویولن را ارایه میکنند . میدی کنترل های سیبورد پیشرفته برای نوازندگی و القای حس طبیعی.
دوره ی آنالوگ تمام شده. همان کاری که سیستم آنالوگ انجام میدهد دیجیتال با صفر و یک انجام میدهد. سخن شما مثل اینه که بگوییم گاری و کالاسکه خیلی بهتر از خودرو است .
نمیدونم این مطالب از کجاست. اما اکثر موسیقی های امروزی با سیستم دیجیتال میکس مستر میشن.از آلن والکر مارتین گریکس کلوین هریس تا بقیه . تیلور سوییفت به دلیل کار با قدیمی ها از آنالوگ استفاده میکنه. این به خاطر ضعف اون هاست چون نتونستن کار با سیستم دیجیتال رو یاد بگیرن. حتا در بحث صداسازی امروزه دیجیتال بسیار پیشرفت کرده و بهتر از آنالوگ قدیمی است.
تلویزیون ال ای دی تخت بهتره یا قدیمی های بزرگ؟
همه شنونده ها این رو میدونند که امروزه با یک سیستم کامپیوتر میشه یک سمفونی ساخت ویرایش کرد و خروجی کاملا عالی گرفت.
اما قدیم نمیشد و باید صدهابار مجدد ضبط میشد تا یک ترک در نوار کاست ضبط میشد.
حرفای شما حرف افراد سنتی دنیاست نه متخصصین و دانشمندان این امر. لطفا اطلاعات غلط منتشر نکنید.
سلام داداش . ال اشمیت 23 تا گرمی موسیقی و مهندسی صدا داره . و گرداورنده این نوشته آقای شیدایی یکی از بهترین شاگردای ایشون هستش . دیگه نمیدونم چرا قضاوت میکنید و چرا انقد جبهه میگیرید. مطمئنا بدون دلیل چیزی رو نمیگن .داداش اقای ال اشمیت برای مایکل جکسون و کلی برند خفن توی همه سبک ها کار میکس کرده بعد شما میگی …. جالب بود نظرتون . در هر صورت ممنون از توجه تون. مصاحبه آقای شیدایی رو روی سایت مشاهده کنید.
https://beatestan.com/masroor
مثال تون خیلی بی ربط بود. یه سری به تاپ ترین مسترینگ های جهان جدید بزنین.مسترینگ دیجیتال با پیشرفت هر روزه خیلی با کیفیت تر و دقیق تر از انالوگه.آنالوگ یه جور وسواس قدیمی های این کاره که از تکنولوژی فرار کنن.
سلام دوست عزیزم . این مقاله رو اقای شیدایی نوشتن و بر اساس شنیده ها چیزی رو عنوان نکردن و نظر اساتید حوزه مهندسی صدا و بیان کردن . چون ایشون شاگرد اقای ال اشمیت هستند و اقای الشمیت ۲۳ گرمی مهندسی صدا دارن که با اسطوره های موسیقی جهان مثل مایکل جکسون و بیتلز و خیلی از بزرگان دیگه کار کردن . حتما مصاحبه ویدیویی ما با ایشون رو روی سایت ببینید. لینکش رو این پایین براتون میزارم. موفق باشید.
https://beatestan.com/masroor
خیلی عالی بود واقعا ممنونم
خواهش میکنم دوست عزیز.
ممنونم از مطلب فوق العادتون
خواهش میکنم دوست عزیز