راهنمای کامل خرید گیتار الکتریک
گیتار الکتریک که به گیتار برقی هم شهرت دارد از دهه 1930 تا به حال در اکثر سبک های مختلف از جمله راک، متال، پاپ، جاز، بلوز و هیپ هاپ مورد استفاده قرار می گرفته است و به عنوان ساز اصلی در سبک های راک، بلوز و همچنین متال استفاده می شود که صدای آن به واسطه یک تقویت کننده الکتریکی یا همان آمپلی فایر تشدید یا تغییر پیدا می کند. پس با راهنمای کامل خرید گیتار الکتریک همراه باشید.
زمانی که در همنوازی ها، صدای گیتار آکوستیک در بین دیگر صداهای سازها مانند بیس و درامز به خوبی شنیده نمی شد، خیلی از موزیسین ها به این فکر افتادند که صدای گیتار را به وسیله علم الکترونیک تقویت کنند و این ایده ای بود برای پیدایش گیتار الکتریک که به سرعت جای خودش را در جهان موسیقی پیدا کرد و به یکی از محبوب ترین و فراگیرترین سازهای تاریخ موسیقی مبدل شد.
در این مقاله مایلیم به موضوع راهنمای کامل خرید گیتار الکتریک بپردازیم تا با یک بینش عمیق و آگاهی کامل خرید گیتار را انجام دهید.
راهنمایی کامل خرید گیتار الکتریک
نکته اول: گیتار الکتریک را برای چه کسی می خواهید بخرید؟
اگر قصدتان این است که یک گیتار الکتریک را برای یک شخص مبتدی خریداری کنید باید به این نکته توجه کنید که این گیتار بایستی به اندازه کافی بزرگ باشد، به سادگی بتواند با گوشی های هوشمند و همچنین لوازم مربوطه ارتباط برقرار کند و در آخر با سلیقه و عملکرد نوازنده یکی باشد. در انتخاب این گیتار حتماً باید به بدنه آنها هم توجه کنید به خاطر اینکه گیتارهای الکتریکی با توجه به اینکه ابعاد و جنس به کار رفته در آنها متفاوت و متنوع است این امکان وجود دارد که در طراحی شان، عملکردهایی متفاوت و یا سازگاری منحصر به فردی را ارائه کنند. برای آگاهی از اطلاعات مرتبط با خرید گیتار الکتریک روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
برای یک شخص مبتدی که نوازنده گیتار الکتریک است فوق العاده مهم است که گیتار یک عملکرد روان و بدون عیب و نقص داشته باشد و همان طوری که در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم برای خرید این نوع گیتار برای افراد مبتدی حتماً به مواردی مانند اندازه، وزن و ساختار ضروری آنها توجه کنید. پس با راهنمای کامل خرید گیتار الکتریک همراه باشید.
مشخصاتی که در مورد خرید یک گیتار الکتریک بیان شد می تواند برای یک شخص مبتدی بسیار مناسب باشد و قطعاً در رشد و پیشرفت و همچنین افزایش مهارت های حرفه ای این شخص تأثیر زیادی خواهد گذاشت و حتماً توصیه و پیشنهاد می کنیم که قبل از خرید سعی کنید گیتاری با امکانات ضروری و یک طراحی مناسب خریداری نمایید.
اما اگر شخص مبتدی بعد از مدتی نواختن و فعالیت از سطح مبتدی خارج شد به طور حتم انتخاب گیتار الکتریک یک مقدار متفاوت تر خواهد بود به خاطر اینکه این دسته از گیتاریست ها مجبور بودند گیتارهایی که با توانایی ها و مهارت های آنها همخوانی داشته باشد و در کل گیتاری که کاربردی تر باشد را انتخاب کنند.
در انتخاب یک گیتار الکتریک به این نکته توجه کنید که کیفیت گیتار ارتباطی مستقیم با قیمت محصول دارد. این یعنی هر چه کیفیت گیتار بالاتر باشد به طبع قیمت بیشتری هم خواهد داشت و در این طور مواقع همیشه بایستی مقداری بودجه برای خرید یک گیتار الکتریک خوب و مناسب در نظر داشته باشید و تنها دلیلی که می توان برای این امر برشمرد این است که در بلند مدت با کارایی و عملکرد مناسب و ماندگاری، این هزینه ناچیز به نظر خواهد رسید و قطعاً این مورد در رشد و پیشرفت موسیقی تأثیری مثبت خواهد داشت پس با راهنمای کامل خرید گیتار الکتریک با ما همراه باشید.
نکته دوم: چوب های به کار رفته در گیتار الکتریک
در واقع انتخاب یک چوب و مواد اولیه مناسب می تواند یکی از مهم ترین و اصلی ترین بخش در طراحی، ساخت و تولید گیتار الکتریک باشد. قطعاً هر چوبی می تواند صدای منحصر به فرد خودش را داشته باشد و همچنین لرزش سیم گیتار به هنگام نواختن را به دلیل استقامت بالا، حفظ می کند.
در این بین به چند نوع از چوب هایی که برای ساخت این نوع گیتارها مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر از سایر چوب ها در میان سازندگان گیتار الکتریک محبوبیت دارد اشاره ای کوتاه خواهیم داشت.
چوب های متداول و رایجی که در ساخت گیتار الکتریک استفاده می شود
- چوب آلدر یا توسکا (Alder): این نوع چوب وزنی سبک با صدایی متعادل است.
- چوب اَش یا زبان گنجشک (Ash): چوب اَش در واقع یک چوب با رگه های باز و صدایی متعادل است و برای فینیش های شفاف که رگه های چوب را نمایان می سازد، می تواند بسیار مناسب و عالی باشد.
- چوب بَسوود (Basswood): این نوع چوب یک چوب سبک با میدرنج های قوی و صدایی گرم است.
- چوب کورینا (Korina): چوب کورینا یک چوب با وزن متوسط تا سنگین است که صدایی بسیار گرم با فرکانس های تربل کاهش یافته است.
- چوب ماهوگانی یا ماهون (Mahogany): این نوع چوب صدایی بسیار گرم و ساستین عالی و وزنی متوسط تا سنگین دارد.
- چوب میپل یا افرا (Maple): چوب افرا یک صدای بسیار زنده و روشن با ساستین عالی دارد. وزن این چوب متوسط تا سنگین است.
- چوب پاپلار (Poplar): صدای این چوب خشک و روشن است و در اصل چوبی سخت و سبک است.
نکته سوم: انواع بدنه گیتار الکتریک
بدنه این نوع گیتارها را می توان به سه نوع دسته بندی کرد:
- نوع اول: سالید بادی (solidbody): بدنه این نوع گیتار الکتریک توپر هستند.
- نوع دوم: سمی – هالوبادی (semi-hollowbody): در وسط بدنه این نوع گیتارها از یک بلوک چوبی توپر استفاده شده است.
- نوع سوم: هالوبادی (hollowbody): بدنه این نوع گیتارها به مانند گیتار آکوستیک کاملاً تو خالی ساخته شده اند.
نکته چهارم: تأثیراتی که پیکاپ ها بر صدای گیتار الکتریک دارد
پیکاپ در واقع یک مگنت سیم پیچی شده است که وظیفه آن تبدیل لرزش سیم های گیتار الکتریک به سیگنال های الکتریکی است که موجب شنیده شدن صدای این ساز می شود. به همان اندازه که جنس چوب گیتار الکتریک، امپ، سیم ها و حتی دیگر وسایل این نوع گیتار برای شما اهمیت زیادی دارند، به همان اندازه هم پیکاپ ها بایستی برای شما دارای اهمیت زیادی باشند.
در حقیقت پیکاپ ها در انواع و اقسام مختلفی ساخته و تولید می شوند که هر کدام هم کاربردهای متفاوتی در موسیقی دارند و بیشتر در سازهای آکوستیک و الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال شما نمی توانید از پیکاپی که در سبک کانتری از آن استفاده می کنید در سبک های دیگر مانند هارد راک و یا متال هم استفاده کنید به خاطر اینکه اگر از یک پیکاپ مناسب استفاده نکنید نمی توانید نتیجه خوب و مطلوبی به دست بیاورید.
انواع پیکاپ گیتار الکتریک
پیکاپ های این نوع گیتار به سه گروه تقسیم بندی می شوند:
-
پیکاپهای سینگل کویل (Single Coil)
تمامی گیتار الکتریک های اولیه ای که وارد بازار می شدند از پیکاپ های سینگل کویل استفاده می کردند که تنها دارای یک سیم پیچ بودند و در طراحی این نوع پیکاپ ها سیم ها به گونه ای هستند که در اطراف یک یا چند آهنربا پیچیده می شوند و از این طریق تغییرات میدان مغناطیسی را به یک تقویت کننده صدا یا همان آمپلی فایر منتقل می کنند.
موردی که می توان بیان کرد این است که پیکاپ های سینگل کویل در مواجه شدن با یک میدان الکترومغناطیسی دقیقاً به مانند یک آنتن عمل می کنند و حلقه سیم پیچی که در این پیکاپ ها استفاده می شود، تشعشعات الکترومغناطیسی را می رباید و این مورد می تواند برای گیتارسیت یک مقدار مشکل ساز باشد.
-
Humbucker
این نوع پیکاپ از دو کویل به هم چسبیده تشکیل شده است که با کنار هم قرار دادن دو سینگل کویل آن هم در یک شرایط خاص، پیکاپ هامباکر ساخته می شود. مگنت هایی که در این پیکاپ استفاده شده در خلاف جهت یکدیگرند و یکی به سمت قطب شمال و دیگری به سمت قطب جنوب است و این باعث می شود که نویزهایی که پیکاپ سینگل کویل دارد را دفع کند و در واقع یک پیکاپ ضد نویز است.
خروجی صدای پیکاپ هامباکر که در گیتار الکتریک استفاده می شود به نسبت سینگل کویل قوی تر و گرم تر است و به همین دلیل در سبک های موسیقی متفاوتی از جمله جاز، راک، هارد راک و بلوز و همچنین در سبک هایی که نیاز به دیستورشن شدیدتری دارند هم مورد استفاده قرار گرفته می شود.
-
P90
پیکاپ P90 در سال 1946 و بعد از خاتمه پیدا کردن جنگ جهانی دوم طراحی، تولید و روانه بازار فروش شد و یک جایگزین مناسب برای پیکاپ های تیغه ای بود که به مرور زمان و به طور گسترده برای خیلی از گیتارها به خصوص گیتار الکتریک مورد استفاده قرار گرفت.
در واقع پیکاپ P90 یک نوع پیکاپ سینگل کویل است اما از کویل پهن تری در ساختار خودش استفاده می کند و به همین دلیل است که نسبت به دیگر سینگل کویل ها از خروجی قوی تر اما شفافیت کمتری برخوردار است و در سبک های موسیقی مانند راک، کانتری و بلوز مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته پنجم: انتخاب دسته گیتار
به طور حتم سلیقه هر شخصی در مورد گیتار الکتریک یکسان نیست و همین تفاوت ها باعث می شود تا هر گیتاریستی یک نوع به خصوص از گیتار را انتخاب کند و حتی این تفاوت ها تا دسته گیتار هم گسترش پیدا می کند. برای انتخاب یک دسته گیتار الکتریک باید به سه نکته توجه داشته باشید:
- نوع چوب و همچنین تعداد قطعات چوب (در این طور مواقع دو تکه از سه تکه بهتر است)
- نحوه اتصال دسته به بدنه گیتار هم مهم است.
- شکل ظاهری، ضخامت، عرض و وزن و غیره
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک
دیدگاهتان را بنویسید