اصطلاحات رپ و هیپ هاپ چیست؟ [فلو ، رایم ، میکس تیپ و…]

اصطلاحات رپ و هیپ هاپ چیست؟ موسیقی رپ که همیشه توسط برخی رسانهها چه در داخل چه در خارج از کشور موسیقی زیر زمینی شناخته میشود، در رنگآمیزی واژگان میلیونها شهروندان کشورهای مختلف نقش داشته است. اصطلاحات رپ و هیپ هاپ مختلف بوده و یکی از آنها که از روز اول بسیار متداول بود رپ زیر زمینی بود که توسط رپرهای ایرانی اختراع یا رایج شد.
این عبارات یا کلمات به سرعت تبدیل به عباراتی شدند که توسط همه استفاده میشدند. رپرها به عنوان سخنگویان خیابانی معتبر بیش از هر چیز یک ویژگی زبان، یک بیان شهری (یا یک زبان عامیانه برای مردم) بودهاند.
اصطلاحات رپ و هیپ هاپ
این عبارات منعکس کننده وضعیت اجتماع، تنوع فرهنگی، متفاوت و بالاتر از همه رسا هستند. جالب است بدانید که امروزه برخی از این موسیقیها در تبلیغات یا برنامههای تلویزیونی استفاده میشوند و این یک پیروزی بزرگ برای سبک موسیقی است که زمانی محکوم به ماندن در زیر زمین و بستهترین محلههای کشور بود. در ادامه به بررسی برخی از متداولترین اصطلاحات این سبک موسیقی در جهان و ایران میپردازیم. اگر میخواهید بدانید که فرق رپ و هیپ هاپ چیست کلیک کنید.
فری استایل (Free Style)
اجرای فی البداهه که از زبان انگلیسی وام گرفته شده است و میتواند یک تقابل بداهه بین دو یا چند خواننده رپ را مشخص کند. نبردها دوئلهای خشن اما شاعرانه هستند. برنده توسط هیئت داوران یا توسط دستگاه تشویق سنج در خارج از کشور انتخاب میشود.
همانطور که از نامش پیداست، فری استایل در زبان انگلیسی به معنای « استایل آزاد » است. به ویژه در زمینه هیپهاپ برای نشان دادن تولید یک اجرای هنری آزاد و آماده نشده با امکان تخطی اندکی از قوانین اساسی که بین رپرها مورد استفاده است. این خود بیان بیشتر سبکهایی است که هیپهاپ را تشکیل میدهند.
بیت (beat)
کلمه “ beat ” یک کلمه انگلیسی است که در زبان فارسی هم همان بیت گفته میشود. در موسیقی هیپهاپ از این کلمه برای ضرب آهنگ ساخته شده یک قطعه استفاده میشود که ریتم آن را دیکته میکند. بیت به توالی مکرر ضربات قوی و ضعیف گفته می شود و در نهایت رپر روی آن اجرا می کند. اگر میخواهید بدانید که چگونه آهنگساز رپ شویم؟ کلیک کنید.
اینترو (intro)
هر آهنگ از یک ساختار در موسیقی پیروی میکند. البته هستند آهنگ هایی که از ساختار یکسانی پیروی میکنند. یکی از مشخصه های اصلی در ساختار یک آهنگ اینترو می باشد. اینترو در یک آهنگ وظیفه معرفی یک آهنگ را دارد و اغلب در شروع یک موسیقی استفاده می شود.
اینترو گاهی وقت ها با یک ساز و گاهی وقت ها با صدای خواننده شروع می شود و بیانگر نوع و سبک یک موسیقی میباشد. اینترو در سبک رپ خیلی مهم است زیرا نقطه عطفی است که باعث جذابیت یا عدم جذابیت یک موسیقی رپ می شود.
پُل (Bridge)
به بخش غیر تکراری از یک آهنگ که در اکثر اوقات یک بار در آهنگ شنیده می شود و وظیفه آن ایجاد یک فضای متفاوت از آهنگ است پل یا bridge گفته می شود. این بخش از ساختار یک آهنگ فقط در سبک رپ استفاده نمی شود و شامل تمامی سبک های موسیقی می شود.
کورِس (chorus)
به بخش تکراری یک آهنگ کورس یا ترجیع بند می گویند که هر چقدر همخوانی بیشتری با ریتم و ملودی کار داشته باشد قطعا تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. سادگی کورس تاثیر بسزایی در همه گیر شدن یک آهنگ دارد. این اصطلاح علاوه بر رپ در سبک های دیگر موسیقی مورد استفاده قرار میگیرد.
هوک (Hook)
هوک و کورس هر دو عناصر مهمی در یک آهنگ هستند، اما اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. هوک معمولاً یک عبارت کوتاه و جذاب است که چندین بار در طول آهنگ تکرار می شود. هدف آن جلب توجه شنوندگان و ایجاد یک ملودی به یاد ماندنی است که مدت ها پس از پایان آهنگ در ذهن او باقی می ماند. از سوی دیگر، کورس معمولاً بخش طولانیتری است که پیام یا موضوع اصلی آهنگ را خلاصه میکند. اغلب چندین بار نیز تکرار می شود، اما معمولاً به اندازه هوک نیست.
ورس (vers)
ورس ، یکی از بخش های ساختار موسیقی است. هر موسیقی میتواند چندین ورس داشته باشد و به ترتیب ورس یک، ورس دو و ورس سه نامیده میشود. ورس فقط یک بار در آن آهنگ قرار گرفته و دیگر تکرار نمیشود. البته باید گفت که اصطلاح ورس فقط در رپ استفاده نشده و در سبکهای مختلف موسیقی هم کاربرد دارد.
ملودی (melody)
به نحوه اجرای یک شعر ملودی گفته می شود. یک شعر را می توان با اشکال مختلف اجرا کرد پس داشتن ملودی زیبا در یک آهنگ یکی از مهمترین مسائلی است که می شود به آن اشاره کرد.
ملودی می تواند باعث ایجاد هویت در یک موسیقی شود و باعث بیشتر شنیده شدن آن شود. در برخی از موارد سازها وظیفه ملودی نوازی را برعهده میگیرند و دقیقا مثل یک خواننده یک اثر نت های ملودی یک پروژه موسیقی را اجرا می کنند. در پروژه های رپ اغلب افرادی که به عنوان همخوا حضور دارند وظیفه اجرای ملودی ها را برعهده دارند.
آترو (outro)
هر آهنگی نیاز به نتیجه گیری دارد. یکی یک آهنگساز باید بداند که دقیقا یک آهنگ به شکل شروع می شود و به چه صورتی قرار است که به پایان برسد. به جمع بندی یا در واقع نتیجه گیری یک آهنگ که باعث به نتیجه رسیدن یک اثر می شود آترو outro می گویند که اغلب با کم کردن صدای آهنگ به صورت تدریجی اتفاق میوفتد.
اترو در سبک رپ به صورت خلاقانه ای اتفاق میوفتد که می تواند حاوی کلمات کلیدی و صحبت هایی باشد که رپر نتوانسته آن را به صورت شعر اجرا کند و نیازمند گفتن آنها در انتهای یک آهنگ هست. در رپ فارسی اغلب برای معرفی آهنگساز یا گفتن صحبت های پایانی از این بخش استفاده می شود که بخش انتهایی یک آهنگ است.
وکال (vocal)
به صدای خواننده (رپر یا هر خواننده ای که در هر سبکی اجرا می کند) وکال می گویند. این واژه اغلب بین مهندسین صدا و آهنگسازها کاربرد بسیاری دارد و در تمامی سبک های موسیقی مانند رپ و هیپ هاپ از این واژه استفاده می شود.
سولو (solo)
اگر خیلی ساده بخواهیم اصطلاح سولو را مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که سولو به معنای تک نوازی است. یعنی اگر یک ساز یا یک خواننده بدون وجود دیگر سازها یا (ارکستر) اجرا کنند در واقع تکنوازی یا سولو اتفاق افتاده است.
کاور کردن در رپ (cover)
اگر در دنیای رپ فردی آهنگ فرد دیگری را به همان شکل اولیه بازسازی کند و مجددا همان را بخواند در اصطلاحات رپ به آن کاور کردن آن آهنگ گفته میشود که این اتفاق بارها و بارها در رپ فارسی و در سطح جهان رخ داده است و رپرهای مختلف این کار را کردهاند. کاور کردن اگر با اجازه قانونی یا رعایت مالکیت صاحب اثر انجام شود هیچ مشکلی ندارد در غیر این صورت کار درستی نیست.
بیت باکس (beatbox)
Beatboxing یا human beatboxing یک اصطلاح انگلیسی است که در زبان فارسی به معنای ایجاد ریتم انسانی است. این یک تکنیک آوازی است که شامل استفاده از دهان برای آواز خواندن یا تقلید از آلات موسیقی، عمدتاً ضربی و همچنین ملودیهای خاص است.
بیت میکر (Beatmaker)
این فرد همان آهنگساز یا طراح ریتمیک نیز نامیده میشود، بیت میکر برای همه ژانرهای موسیقی آهنگ میسازد و نقش او ساختن آهنگ رپ است. به عبارت دیگر، او است که ضربهایی را میسازد که رپرها بر روی آنها جریان شعر خود را ایجاد میکنند. برای یادگیری بیت سازی رپ می توانید وارد لینک آبی رنگ شوید.
پرودیوسر (Producer)
فردی که مسئولیت هماهنگی بین تمامی افرادی که در یک پروژه موسیقی حضور دارند را بر عهده می گیرد، پرودیوسر می گویند که می تواند یک بیت میکر هم باشد. در واقع مسئولیت شروع یک پروژه موسیقی و تمامی اتفاقاتی که در یک پروژه میوفتد را برعهده دارد.
فلو (flow)
یک کلمه انگلیسی که در لغت به معنای “جریان” است، کلمه ” flow ” به لطف هیپهاپ و به طور خاص رپ در زبان انگلیسی و فارسی گسترش یافته است. در این زمینه یا برای اشاره به ریتم موسیقی به طور کلی یا به ریتم کلام هنرمند استفاده میشود.
رایم (Rime)
اگر بخش های مختلف یک شعر با یک وزن خاص نوشته شود یا از وزن ها و قافیه های چند سیلابه یا تک سیلابه در یک لیریک یا شعر استفاده شود و رپر آن را به درستی و با مهارت خاصی اجرا کند به صورتی که علاوه بر داشتن وزن های خاص مفهوم مناسبی داشته باشد ، در این حالت می توان به واژه “رایم” اشاره کرد.
هیچ محدودیتی در نحوه استفاده از رایم وجود ندارد و رایم ها عمدتا تک سیلابی ، جفت سیلابی یا چند سیلابی هستند و باعث زیباتر شدن محتوای یک رپر می شوند و تاثیر بیشتری روی مخاطب می گذارد و رپر توانایی خود در نوشتن لیریک را به رخ مخاطبان خود می کشد و خودنمایی می کند.
میزان (bar)
یک آهنگ از میزان های مختلفی تشکیل شده و هر چقدر طول زمانی یک آهنگ بیشتر باشد میزان های آن هم بیشتر خواهد شد. نحوه چیدمان یک میزان در موسیقی بستگی به نوع میزان آن متغیر است. به دسته بندی هر میزان ، کسر میزان گفته می شود. در اینجا چند تا از معروف ترین و پراستفاده ترین کسر میزان هایی که در موسیقی از آن استفاده می شود را به شما معرفی میکنیم. ( 2/4 ، 3/4 ، 4/4 ، 6/8)
یک بیت میکر beat maker در هر میزان ضرب می تواند از صداهای مختلفی مثل درامز استفاده کند که در قالب های متفاوتی می تواند در یک پروژه موسیقی تکرار شود. در واقع از کنار هم قرار گیری میزان ها در یک پروژه موسیقی ریتم ساخته می شود. اگر به این مبحث علاقه مندید می توانید از دوره رایگان الفبای موسیقی استفاده نمایید.
ضرب
هر آهنگ از ضرب های مختلف تشکیل شده است. تعداد ضرب های یک آهنگ رابطه مستقیمی با تعداد میزان های آهنگ دارد. مثلا یک آهنگ می تواند سه ضربی ، دو ضربی یا چهار ضربی باشد. اگر بخواهیم در قالب یک مثال بیان کنیم باید بگوییم که ضرب مثل ثانیه می باشد با این تفاوت که تعداد ثانیه در یک دقیقه شصت ثانیه است ولی تعداد ضرب های یک آهنگ به میزان ضرب های یک آهنگ بستگی دارد.
در سبک رپ یا سبک های دیگر موسیقی واژه ای به نام ضد ضرب وجود دارد که زمانی اتفاق میوفتد که خواننده یا نوازنده نت ها یا کلمات خود را در مابین ضرب ها اجرا می کنند که به آن ضد ضرب می گویند.
ریتم (Rhythm)
هر گاه نُت های ضعیف و قوی به صورت تکرار شونده و با یک قاعده مشخص در کنار هم قرار بگیرند، ریتم ساخته شود. شما با استفاده از سازهایی مثل گیتار و درامز می توانید ریتم های منحصر به فردی را بسازید. این دو از معروف ترین سازهایی هستند که برای ریتم سازی از آنها استفاده می شود.
فالش (False)
در موسیقی نُت های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آنها دارای فرکانس متفاوتی هستند. هر آهنگی دارای گام یا مجموعه نت هایی است که از قاعده خاصی پیروی میکنند و گام های مشخص کننده فضای اصلی یک موسیقی هستند. هر گام از نُت های خاصی تشکیل شده و استفاده از نُت های خارج از قاعده در یک گام موسیقی فالش محسوب می شود.
فالش به زبان آلمانی به معنای غلط می باشد. یعنی خواننده یا نوازنده از قاعده نُت های یک موسیقی پیروی نمیکند و به اصطلاح از نُت خارج شده است. در این حالت می گوییم نت استفاده شده فالش می باشد.
بَتِل (battle)
تقابل بین دو رپر در موسیقی رپ را رپ بتل می گویند. مثلا وقتی دو رپر روی یک بیت به صورت همزمان اجرا کنند و هدف آنها تخریب یکدیگر باشد به اصطلاح رپ پتل کرده اند. این موضوع طرفداران زیادی دارد چون عرصه ای برای تقابل و زورآزمایی ادبی محسوب می شود. کسی برنده رپ بتل محسوب می شود که از کلمات کوبنده تر یا از فکت های بیشتری در رابطه با فرد مقابل استفاده کند.
تنظیم (Arrangment)
به شخصی که سازبندی یک پروژه موسیقی را انتخاب می کند و مشخص می کند که هر کدام از سازها به چه صورتی اجرا و در چه زمانی سکوت کنند تنظیم کننده گفته می شود. بیت میکر همان تنظیم کننده است که نحوه چیدمان نت ها برای سازهای مختلف را مشخص می کند.
اینجا منظور از ساز فقط سازهای واقعی نمی باشد. چون در سبک رپ از سازهای دیجیتالی برای ساخت آهنگ رپ استفاده می شود. اگر میخواهید بدانید که فرق بین تنظیم کننده و آهنگساز چیست همین الان کلیک کنید.
بیف (beef)
به تقابل بین دو رپر که در طول زمان اتفاق میوفتد بیف می گویند. مثلا اگر دو رپر اختلاف سلیقه و نظر دارند و در طول زمان با استفاده از دیس کردن همدیگر را مورد خطاب و انتقاد شدید و مستقیم قرار داده اند ، در این حالت می گویند که این دو رپر با هم در بیف هستند. البته بیف در فرهنگ لغت انگلیسی به معنای گوشت است ولی در رپ به این صورت تعریف می گردد.
دلیوری (Delivery)
به نحوه اجرای یک شعر با توجه به نوع احساسات آن دلیوری می گویند. این اصطلاح در رپ به آن معناست که رپر باید بداند که شعری که نوشته است را به چه صورت اجرا کند. مثلا با هیجان ، غمگین ، خشک و … . نحوه اجرای یک شعر به مفهوم شعر و البته فضای کلی موسیقی دارد. هر چه نحوه اجرای شعر هماهنگی بیشتری با جنس موسیقی شما داشته باشد ، تاثیر گذاری بیشتری را روی شنونده شما خواهد داشت.
مجموعه بلند و کوتاه (EP ,LP)
به آلبوم های موسیقی که مدت زمانی بیشتری دارند LP و آنهایی که مدت زمان کمتری دارند EP گفته می شود. یک آلبوم موسیقی EP آهنگ های کمتری نسبت به یک آلبوم موسیقی LP دارد. EP ها معمولاً 25 دقیقه طول می کشند، در حالی که LP ها می توانند بین 30 تا 60 دقیقه باشند.
گرافیتی (graffiti)
Graff که گرافیتی نیز نامیده میشود، از فرهنگ آمریکای شمالی وارد شده و در ایران هم بسیار گسترده است. توجه داشته باشید که در فرهنگ هیپهاپ و به ویژه در رپ، گرافیتی نامی است که به نقاشیها یا خلاقیتهای خوشنویسی داده میشود که به روشهای مختلف بر روی دیوارها، پوسترها و … نقاشی یا ایجاد میشوند. گرافیتی از برچسبها، کلاژها، طراحیها و بسیاری موارد دیگر تشکیل شده است.
لیریکس (lyrics)
این یک کلمه انگلیسی است که در موسیقی به طور کلی و رپ به خصوص (یا بهتر بگوییم بیشتر) برای اشاره به اشعار نوشته شده یک آهنگ استفاده میشود. به عبارت سادهتر، لیریکس همه کلمات یک آهنگ هستند که به صورت نوشته شده بوده و اغلب اوقات آسانتر کردن اشعار یک آهنگ برای شنوندگان را به همراه دارد زیرا سبک رپ در مواردی به گونهای است که بسیار تند اجرا میشود و ممکن است برای شنونده درک آهنگ سخت باشد. در رپ فارسی از واژه “تکست” به جای لیریک یا شعر استفاده می شود.
مایک (mic)
این اصطلاحی است که عموماً در دنیای رپ از کلمه “میکروفون” استفاده میشود. بنابراین به طور واضح تر، کلمه میکروفون که “maïc” خوانده میشود در رپ برای اشاره به میکروفون استفاده میشود. در این مورد، میکروفون با توجه به اهمیتی که برای خواننده رپ دارد، به تنهایی به عنوان یک نماد در نظر گرفته میشود.
میکس تیپ (Mixtape)
کلمه “mixtape” از کلمات انگلیسی “to mix” گرفته شده است که در رپ به معنای “میکس آهنگ” است. اگر یک رپر روی یک مجموعه ای که خیلی از رپرهای معروف دیگه روی آن اجرا کرده اند اجرا کند و آن را در قالب یک مجموعه کوتاه یا بلند ارائه دهد به اصطلاح میگویند که میکس تیپ کرده است.
پانچ لاین (punch line)
به نقل قول یا قطعهای از یک قطعه رپ نسبتاً تحسینبرانگیز، تاثیرگذار یا حتی آزاردهنده گفته میشود که توسط نویسنده آن برای علامتگذاری یا جلب توجه شنونده قرار میگیرد. پانچ لاین در قطعات رپ بسیار رایج است.
رپ آندرگراند (underground)
سبکی از رپ است که بر اساس برجسته کردن مشکلات مختلف زندگی مانند مشکلات سیاسی، مشکلات اجتماعی و … تولید شده است. رپ اجتماعی سبکی از رپ است که در درجه اول از توسعه جمعی و اتحاد حمایت میکند. برخی نیز برای استفاده از اصطلاحی مترادف از “رپ سیاسی” صحبت میکنند.
رپ مین استریم (main stream)
سبکی از رپ است که براساس داستان های خیالی یا با پرداختن به مسائلی در مورد پول ، سکس ، مواد مخدر در صنعت موسیقی تولید می شود و در سبک رپ به نوعی موسیقی عام پسند است و مخاطبان زیادی دارد. در این نوع از موسیقی به نوعی از سبک زندگی پرداخته می شود که اغلب مردم جامعه آن را تجربه نکرده اند ولی همخوانی با این نوع از موسیقی باعث همزاد پنداری با این سبک زندگی است.
سمپل (Sample)
در موسیقی و به ویژه در رپ (جایی که بیشترین استفاده را دارد)، بخشی از یک ضبط موسیقی موجود (از همه نوع) است. سمپل قبل از تولید اثر اصلی تولید میشود تا بتواند با عناصر جدیدی که به آن اضافه میشود، اصلاح شود و یک اثر موسیقایی جدید متولد شود. استفاده از نمونههای مختلف برای ایجاد موسیقی نهایی سمپل نامیده میشود. مثلا اگر بخشی از یک آهنگ قدیمی را داشته باشیم و به عنوان یک بیت میکر (beat maker) روی آن تغییراتی را ایجاد کنیم و با ریتمی جدید ، ساختار متفاوتی را خلق کنیم . در اصطلاح سمپلینگ در موسیقی را انجام داده ایم.
سواگ (Swag)
کلمه سواگ، عمدتاً در زمینه هیپهاپ و رپ، معیاری برای ظاهر و رفتارهای شیک (که پول را میطلبد) است. این کلمه در رپ به یک مفهوم تبدیل شده است. البته اگر بخواهیم در اصطلاح خیابونی به آن نگاه کنیم. سواگ یعنی لش و پوشیدن لباس هایی که این نوع از پوشش را مورد توصیف قرار می دهد.
ترپ (trap)
ترپ سبکی از رپ است که در جنوب ایالات متحده متولد شد و این سبک اساسا با ریتم آهسته مشخص میشود. یکی از مشخصه های دیگر این سبک استفاده از ریتم های شلوغ و البته استفاده از المان های منحصر به فرد این سبک است. های هت(Hihat) یکی از ادوات مورد استفاده در ساز درامز این سبک است که به صورت خیلی متنوعی نواخته می شود و باعث افزایش هیجان سبک ترپ می شود. سبک ترپ از نظر شعر ، حاوی کلمات جنسی و خشونت آمیز است که در رپ کشورهایی مثل آمریکا بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
اولد اسکول و نیو اسکول (Old School ,New School)
به سبک های قدیمی در رپ که شامل نوع بیت و نوع اجرای شعرها میشه اولد اسکول میگن و شامل ریتم هایی ساده و تکراری هستند و اکثر رپرها هم با یک وزن تکراری روی آن اجرا میکنند. با ظهور رپ در 1970 میلادی این سبک بسیار شناخته شد و در طول زمان جایگاه ویژه ای بین طرفداران هیپ هاپ و رپ پیدا کرد. اولد اسکول هنوز هم رایج است، قدیمیترین سبک هیپهاپ و به طور دقیقتر رپی است که توسط همه در سطوح هنری و تجاری انجام شده و شناخته شده است.
یکی از ویژگیهای قوی آن ارتباط نزدیک آن با دیگر جنبههای فرهنگ هیپهاپ است. در مقابل سبک نیو اسکول نسل بعدی اولد اسکول است که در بین نوجوانان طرفداران بیشتری دارد و ضرب آهنگ آن پیچیده تر و بیشتر مردم آن را با اتوتیون می شناسند. اتوتیون افکتی است که روی صدای اکثر رپرها سبک نئو اسکول اعمال می شود که باعث لیزری شدن صدای آنها می شود. در سبک نیو اسکول از صداهای مدرن تری نسبت به سبک اولد اسکول استفاده می شود.
Bling-bling
نشان دهنده جواهرات، لباس و همچنین سبک خودنمایی و بیش از حد سبک زندگی رپرهای مادی گرا، به ویژه در G-Funk و کرانک است. به گفته The Urban Dictionary ، این اصطلاح از اصطلاحات رپ جامائیکا که به کتاب کمیک onomatopoeia اشاره دارد سرچشمه گرفته است.
دیس کردن (diss)
دیس کردن در رپ به شکل حمله تمسخر آمیز به سمت حریف خود که در قالب موسیقی اتفاق می افتد می باشد. اگر رپری در ارتباط با رپر دیگری حرفی بزند رپر دوم میتواند پاسخ او را در قالب دیس (یک آهنگ جداگانه ، یا تیکه انداختن در یک موسیقی) برای او بسازد و به بازار ارائه دهد. این قالب آهنگ در واقع در اعتراض به آهنگ خوانده شده توسط رپر اول است. دیس کردن در سراسر جهان متداول است و توسط رپرهای مختلف حتی در ایران هم استفاده میشود.
نتیجهگیری
همانطور که این مطلب خواندید اصطلاحات رپ و هیپ هاپ بسیار است و شاید شما هم بسیاری از آنها را نشنیده باشید در نتیجه اگر علاقه به این نوع موسیقی دارید میتوانید در این زمینه اطلاعات خود را بیشتر کنید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
💢بسـم الـ💫ـلّـ✨ـه الرحمن الرحیـم💢
سلام عزیز دل آرمان جان انشالله که همیشه موفق و سربلند و پیروز باشی واقعا ممنونم از این استفاده از این کلمات برای ما هم خوب بود من خیلیاشو نمیدونستم و یاد گرفتم ممنونم
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز “بیتستان” نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک
موفق باشی
منطقیه
جالب بود.