کارت صدا چیست و چه کاربردی دارد؟
در این مقاله می خواهیم در رابطه با اهمیت کارت صدا صحبت کنیم و به سوالات متدوال شما عزیزان مثل کارت صدا چیست پاسخ داده خواهد شد. همیشه این سوال بین دوست داران تنظیم و آموزش آهنگسازی مطرح بوده که آیا داشتن کارت صدا امری ضروری است یا خیر. در پاسخ به این سوال مهم باید بگوییم که در واقع کارت صدا سیگنال های آنالوگی که از ادوات مختلف مثل میکروفن و … را دریافت می کند به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کند که برای کامپیوتر یا سیستم شما قابل فهم باشد.
کارت صدا چیست
در پاسخ به پرسش کارت صدا چیست باید بگوییم که در واقع از وظایف اصلی این قطعه سخت افزاری ، آماده سازی سیگنال ها برای پخش از طریق بلندگو ها یا اسپیکر مانیتورینگ و همچنین دریافت سیگنال های ورودی از میکروفن می باشد. یکی دیگر از قابلیت های استفاده از کارت صدا کمترین حالت تاخیر در تولید صدا می باشد که این مسئله را به حداقل میرساند. اگر بخواهیم این مسئله را به ساده ترین شکل ممکن توضیح دهیم باید بگوییم که در حالت عادی وقتی شما از کارت صدای حرفه ای استفاده نمی کنید و وقتی از طریق نرم افزار میزبان ( DAW ) شروع به نوازندگی می کنید. سرعت نواختن تا اجرای هر نت با تاخیر انجام می شود. که با استفاده از ASIO که در کارت صدای حرفه ای وجود دارد این تاخیر به حداقل می رسد.
لازم به ذکر است که این قابلیت روی کارت صدای آن برد وجود ندارد. اگر نمی دانید که کارت صدای آن برد چیست پیشنهاد می کنیم که با ما در ادامه مقاله همراه باشید. کارت صدای آنبرد یک تراشه است که به صورت پیش فرض روی سیستم شما وجود دارد که قابلیت خیلی کمتری نسبت به کارت صدای حرفه ای دارد. یکی دیگر از مزیت های کارت صدای حرفه ای نسبت به کارت صدای On Board ،داشتن ورودی و خروجی های بیشتر برای اتصال دیوایس های مختلف مثل میدی کنترلر ، گیتار و … می باشد.
در واقع کارت صدا یکی از قطعه های سخت افزاری و در واقع یکی از مهم ترین تجهیزات استودیو موسیقی به شمار می رود که عملیات ضبط، ویرایش و همچنین پخش انواع صدا را بر عهده دارد. نام دیگر این قطعه سخت افزاری Audio Interface که به معنای رابط صوتی است.
وظیفه اصلی کارت صدا
در اواخر دهه 80 میلادی استفاده از کارت صدا در میان اهل موسیقی رواج زیادی پیدا کرده بود و از همان زمان به بعد بود که این دستگاه سهم بزرگی را در موسیقی به نام خودش به ثبت رساند. در واقع می توان گفت که وظیفه اصلی کارت صدا آماده ساختن سیگنال ها آن هم به منظور پخش از طریق بلندگوها، اسپیکرها و همچنین دریافت کردن سیگنال های ورودی از میکروفن و آماده سازی آن برای ذخیره در حافظه کامپیوتر است.
صداها و اصوات در حقیقت سیگنال هایی آنالوگ مانند هستند که به واسطه ارتعاش از منبع صوتی آن هم به شکل موج های به هم پیوسته، منتشر می شوند و کامپیوتر هم دائماً در حال پردازش این سیگنال های آنالوگ مانند است و به همین دلیل است که این سیگنال ها مدام در حال تغییر هستند.
زمانی شما می توانید سیگنال های آنالوگ را در کامپیوتر ذخیره کنید که قابلیت ویرایش هم داشته باشد که بتوانید آن را به سیگنال های دیجیتال تبدیل نمایید و از آن طرف هم همین سیگنال های دیجیتال باید برای پخش شدن از اسپیکرهای مانیتورینگ و بلندگوها باید مجدداً به سیگنال های آنالوگ تغییر شکل پیدا کنند و در واقع این سیگنال ها مدام در حال تغییر هستند.
همان طوری که در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم وظیفه اصلی کارت صدا تبدیل این سیگنال ها به انواع مورد نیاز هم برای کاربر و هم برای کامپیوتر است و قبل از اینکه بهترین کارت صدا را انتخاب و آن را خریداری نمایید باید یک مقدار در مورد آنها اطلاعات کسب نمایید.
چرا افراد به کارت صدا نیاز دارند؟
دلایل زیادی می توان بر شمرد که به جای اینکه از کارت صدا مخصوص کامپیوتر استفاده نمایید از کارت صدا کاملاً اختصاصی و حرفه ای و به اصطلاح اکسترنال برای این منظور استفاده شود. به طور مثال می توان اینگونه گفت که کارت صدایی که روی کامپیوتر نصب می شود از کیفیت لازم و همچنین صدای محدودی برای ضبط موسیقی برخوردارند و به طبع ورودی و خروجی های آنها هم برای ضبط موسیقی، کافی نمی باشد.
کارت های صدایی که روی کامپیوترها نصب هستند دارای یک ورودی و یک خروجی استریوی line level آن هم با کیفیت کاملاً معمولی و یک خروجی برای هدفون برخوردارند. از آن طرف اختلال سیگنال های الکترومغناطیس و اختلال های رادیویی و همچنین تأخیرهای زیادی می تواند تأثیرهای منفی زیادی را روی کیفیت صدای ورودی و خروجی بگذارد.
در ضمن کارت صدا کامپیوتر با برخوردار بودن از دو کانال ورودی کاری کاملاً غیرممکن را برای ضبط کردن کیت درامز و یا یک گروه موسیقی بر عهده خواهد داشت. در واقع این نوع کارت ها تنها برای وصل کردن یک جفت اسپیکر آن هم برای اجرای فایل های صوتی فشرده مانند MP3 مناسب هستند و به همین دلیل است که برای ضبط موسیقی و همچنین مانیتور کردن صدا آن هم با کیفیت بالا و استودیویی به یک کارت صدا کاملاً حرفه ای، تخصصی و قابل اطمینان نیاز داریم.
انواع کارت صدا
کارت صدا که در واقع رابط صوتی هم به شمار می روند به دو شکل عمده طراحی، تولید و منتشر می شوند:
- کارت صدا داخلی (Internal)
این نوع کارت صدا همان طوری که از اسم آن هم می توان متوجه شد به صورت داخلی روی مادربرد و در داخل کیس کامپیوتر نصب می شود و خیلی از سیستم های کامپیوتر خانگی و حتی اداری هم از این رابط صوتی استفاده می کنند. نوع دیگری از این کارت صدا داخلی وجود دارد که به آن آنبورد (On Board) می گویند که روی مادربورد نصب می شوند.
از این نوع کارت های صدا بیشتر برای آهنگسازی الکترونیک، ساخت و تولید موسیقی، تنظیم و همچنین ویرایش صدا استفاده می شود. شاید کارت های داخلی مدل های پیشرفته و حرفه ای از کیفیت بالایی برخوردار باشد اما به خاطر اینکه ورودی و همچنین خروجی های آن به راحتی در دسترس قرار ندارد از محبوبیت زیادی برخوردار نیستند و به همین دلیل اشخاصی که کیفیت به هنگام ضبط و همچنین پخش صدا برای آنها از اولویت بالایی برخوردار است بیشتر از نوع اکسترنال یا همان خارجی آن استفاده می کنند.
- کارت صدا خارجی (External)
این کارت صدا خارجی (External Sound Card) هم همانگونه که از نام آن پیداست در خارج از کیس کامپیوتر و به طور معمول در درون جعبه ای فلزی به جهت مراقبت کردن از مدارها و همچنین تراشه های آن، قرار دارد. این کارت ها به نسبت همتای داخلی خود از محبوبیت زیادتری برخوردارند به دلیل اینکه به راحتی می توان به ورودی و خروجی های آن دسترسی پیدا کرد. برخی از شرکت ها و کمپانی ها که سازنده تجهیزات استودیو هستند سعی کردند محصولات خودشان را به دو شکل داخلی و خارجی و در قالب یک محصول ارائه دهند و این می تواند کار را برای خرید این نوع محصول آسان تر کند.
انواع مختلف رابط کارت صدا
این نوع کارت های صدا رابط های مختلفی دارند که در زیر به چند نمونه آن اشاره می کنیم:
- رابط ورودی: برای ورود داده ها از این نوع رابط ها استفاده می شود که انواع مختلفی هم دارد.
- رابط خروجی: برای ارسال سیگنال از کارت صدا به دیگر دستگاه ها از رابط خروجی استفاده می شود که به وسیله اتصال کابل به هدفون یا اسپیکرها و سایر تجهیزات استریو متصل می شوند.
- رابط صوتی مخصوص (CD): برای ارتباط بین پخش کننده سی دی و همچنین کارت صوتی از این رابط استفاده می شود که در صورتی که این رابط وجود نداشته باشد دستگاه قادر به پخش سی دی نخواهد بود
- رابط میدی (MIDI): به طور تقریبی تمامی کارت صداها این نوع رابط را پشتیبانی می کنند که به راحتی می توان به وسیله این رابط نت های قابل ویرایش را توسط کیبوردهای MIDI ایجاد و آن را ضبط کرد
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملکمطالب زیر را حتما بخوانید
-
مهندس صدا کیست [تمامی نکاتی که باید بدانید]
1.03k بازدید
-
بهترین برنامه ریمیکس کردن آهنگ با گوشی موبایل [۶ اپلیکیشن برتر]
352 بازدید
-
بهترین پلاگین میکس و مسترینگ [معرفی 10 پلاگین برتر]
329 بازدید
-
Time Stretching در اف ال استودیو [صفر تا صد]
238 بازدید
-
چگونه ریمیکس بسازیم [هر آنچه که باید در این رابطه بدانید]
1.87k بازدید
-
سمپل ریت چیست [بررسی مفهوم بیت دپت]
1.18k بازدید
سلام آیا میشه از کارت صدا اکسترنال به عنوان آمپلی اسپيكر ساخت
سلام، آیا از کارت صدا برای تبدیل اسپیکر آنالوگ به دیجیتال(که دستگاهها آن اسپیکر را به عنوان دستگاه دالبی دیجیتال بشناسند) نیز میتوان استفاده کرد؟
بله
ساده تر بگم میخوام مثلا ظبط صوت یا دک وصل کنم با فیش به کارت صدا ترانه رو تو سیستم پخش کنم و تکثیر کنم رو نوار کاست کارت صدا های انبرد این قابلتو داشتن که تنظیم کنم این کانال خروج باشه یا ورودی
اگه بتونین کمنکم کنین بی نهایت ممنون میشم
سلام خیلی ممنون بابت اطلاعاتتون استفاده کردم مرسی
سلام خوبی من یه کارت صدای Sound Blaster Audigy Rx
خریدم
میخواستم بدونم از چه راهی میشه ورودی و خروجی های کانال ها رو تنظیم کنم منظور خودم تنظیم کنم این کانال ورودی باشه یا خروجی مثلا فیشی که به امپلی فایر و باند وصل میشه که یا هدفون بقیه کانال ها هم مث این باشن
سلام خسته نباشید
من از VirtualDJ استفاده میکنم برای میکس و ریمیکس آهنگ بدون دستگاه دی جی .. میخواستم بدونم اگه کارت صدا بخرم تاثیری داره روی کیفیتِ چیزی که ظبت میکنم؟
سلام خدمت شما . کارت صدا مستقیما باعث کیفیت صدا نمیشه.
سلام وقت بخیر
بنده کارم تولید محتواست و از گوگل داک برای تایپ صوتی استفاده می کنم، برای اینکه صدا کیفیت خوبی داشته باشه در هنگام تایپ صوتی میکروفون zomei bm800 رو خریدم. از طرفی از اینترنت 4G هم برای این کار استفاده میکنم، اما گاهی اوقات صحبت هایی که میکنم تا تایپ بشه خوب شناسایی نمیشه توسط گوگل داک و کلمه یا عبارت درست نوشته نمیشه اما وقتی که مجدد تلاش میکنم همون کلمه رو درست می نویسه. حالا با توجه به این توضیحات به نظر شما اگه من از یک کارت صدا خوب استفاده کنم می تونم این مشکل رو برطرف کنم؟ یا اینکه کیفیت کارم کمی بالاتر بره
سلام وقت بخیر . کارت صدا کمکی برای افزایش صدا به صورت مستقیم نمیکنه . شما از میکروفن های رو میزی معمولی هم میتونید برای اینکار استفاده کنید و سایت های زیادی هستند که دستیار صوتی هستند و میتونید ازشون استفاده کنید. که سرعت بالاتر و بهتری دارند
سلام. من یوتیوبرم. میخواستم ببینم کارت صدا بدرد من میخوره برای ضبط صدا؟
سلام . میتونید از میکروفن های یو اس بی استفاده کنید تا نیاز به کارت صدا نباشه .
سلام خسته نباشید من میخوام برای شروع گیتار الکتریک بجای آمپ از کارت صدا و کامپیوتر استفاده کنم بخاطر اینکه بودجه کافی واسه خرید آمپ خوب ندارم میشه یه کارت صدا معقول با قیمت خوب معرفی کنید
درود به شما دوست من
من میخوام میکروفنی بخرم که درخور گویندگی و خوانندگی باشه , خاستم میکروفن RODE NT1-A خریداری کنم ولی میخوام بدونم درخور هست یا نه و اینکه یک کارت صدا با چگونگی بالا برای هم خوانندگی و گویندگی به من پیشنهاد بدید.
با سپاس از شما.
سلام nt1 در دسته بندی قیمتی خودش خیلی خوبه من خودمم دارم ازش استفاده میکنم . . کارت صدا حداقل فوکوس رایت بخرید که مدل های زیادی بسته به امکاناتی که میخواید داره که بسته به بودجه تون میتونید انتخاب کنید.
سلام وقت بخیر
ی کارت صدای دست دوم با ی کارت صدای نو چه تفاوت هایی داره ؟
مثلا پری امپ ها ممکنه در طول استفاده از کیفیتشون کاسته شده باشه؟
چون بین دو گزینه focusrite saffir 24 و presonus 24c اولی کارکرده و دومی نو و هردو با قیمت یکسان دو به شک هستم
پیشاپیش ممنون از راهنمایی هاتون
سلام و عرض ادب . هر چیزی از نظر سخت افزاری امکان پذیره. ولی کم کارکرد که باشه و از جای مناسبی خریداری کنید که اطمینان داشته باشید هیچ مشکلی پیش نمیاد. جفت این کارت صداها مناسبن من فوکوس رایت رو ترجیح میدم
سلام و خسته نباشید اموزشتون بسیار خوب بود امکانش هست اموزش کار با کارت صدا رو هم در سایتتون قرار بدید؟
سلام. هر کارت صدا تنظیمات خاص خودش رو داره . ولی تنظیمات یا نحوه کارکرد خاص و سختی نداره و به سادگی قابل اتصاله . فقط کافیه آداپتور یا یو اس بی رو روشن کنید و اتصالات رو وصل کنید. بعد توی نرم افزار اهنگسازی معرفی بشه . به همین سادگی
سلام ببخشید کارت صدا تاثیری روی کیفیت صدای ما وقتی با میکروفون سر کلاس صحبت میکنیم داره ؟
سلام و عرض ادب خیر.
سلام ،وقتتون بخیر
برای ضبط دکلمه و پادکست در خانه،وجود کارت صدا ضروریه؟اگر باید استفاده بشه ،میتونین کارت صدایی که برای این کار مناسبه رو پیشنهاد بدین.ممنون
سلام و عرض ادب خیر برای اینکار میتونید از کارت صدا استفاده نکنید و از میکروفن های یو اس بی استفاده کنید. گزینه مناسب برای شما میکروفن rode nt usb mini هستش