معرفی کامل گیتار بیس و بررسی انواع آن
ساز های زهی زیادی در بین آلات موسیقی وجود دارد، یکی از این ساز ها، ساز گیتار بیس می باشد. این ساز بسیار شبیه به گیتار الکتریک می باشد و به وسیله ی یک آمپلی فایر صدایش تقویت می شود. این ساز در موسیقی های پاپ و راک بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
برای نواختن این ساز باید حتما ضرب آهنگ گروه به صورت کامل حفظ شود. همچنین باید در هنگام نواختن آن، نت های بم با این نت های پایین هماهنگی داشته باشند. در ضمن توجه داشته باشید برای خرید گیتار می توانید وارد بخش مربوطه شوید.
گیتار بیس چیست؟
این ساز یکی از آلات موسیقی می باشد که طرفداران خاص خود را دارد و تن صدای پایینی را تولید می کند. این ساز در بیشتر مواقع شامل چهار سیم می شود اما در برخی از آن ها 5 و یا 6 سیم هم دیده شده است. ساز گیتار بیس در کنسرت ها وظیفه ی ایجاد صدا های با تن پایین را دارد. البته این ساز می تواند در موسیقی های جاز به صورت تک نوازی هم اجرا شود.
در مورد تاریخچه و قدمت این سایز می توان بیان کرد که در سال 1930 فردی که اهل واشینگتن بود برای اولین بار گیتار الکتریک بیس را اختراع کرد. بعد ها این ساز توسط فرد دیگری به شکل گیتار های امروزی در آمد تا برای نواختن آن افراد راحت تر باشند. در سال 1950 فرد دیگری به نام جورج فولرتن، گیتار بیس الکتریکی را اختراع کرد. این ساز از سال 1950 به بعد بود که به طور ویژه جایگاه واقعی خود را در موسیقی به دست آورد.
انواع گیتار بیس
گیتار بیس ها انواع مختلفی دارند. در این قسمت شما را با انواع آن آشنا می کنیم.
نوع چوب
یکی از دلایلی که می تواند باعث تفاوت در انواع ساز در بازار شود، چوب های متفاوت در ساخت آن ها می باشد. این ساز را می توان به وسیله ی چوب توسکا، کائوری، ماهون و افرا ساخت. هر کدام از این چوب ها ویژگی های خاص خود را دارند.
چوب توسکا: این چوب ها رنگ و بافت بسیار زیبا و جذابی دارند. به همین سبب سازندگان گیتار بیس از این چوب به میزان زیادی استفاده می کنند. این چوب همچنین صدایی با تن مناسب ایجاد می کند.
چوب ماهون: گیتار بیس هایی که با این چوب ساخته می شوند، صدای پر حجم و گرمی را به وجود می آورد. تراکم این چوب ها به میزان متوسطی است به همین سبب باعث می شود که فرکانس های بالا ارتقا پیدا کنند.
چوب کائوری: قیمت این چوب به نسبت دیگر چوب ها پایین می باشد به همین دلیل در گیتار های قیمت پایین و کیفیت پایین از این چوب استفاده می شود. فرکانش صدایی که این چوب ایجاد می کند به فرکانس های میانی متمایل است.
چوب افرا: تراکم این چوب بسیار بالا می باشد به همین سبب می تواند صدای بسیار واضح و روشنی را به وجود آورد. بسیاری از افرادی که متخصص ضبط صدا هستند، این چوب را برای ساخت این ساز پیشنهاد می دهند. این امر به دلیل شفاف بودن صدا و تفکیک بالای نت ها در گیتار های با چوب افرا می باشد.
تعداد سیم
گیتار بیس ها را می توان بر اساس تعداد سیم های آن نیز تقسیم بندی کرد. رایج ترین تعداد سیم برای این ساز، 4 عدد می باشد. گیتار های با 4 سیم برای افرادی که در ابتدای راه هستند بسیار مناسب است زیرا راحت تر از انواع دیگر یاد گرفته می شوند. بعد از اینکه توانایی شما در نواختن این ساز بالا رفت می توانید از گیتار هایی با تعداد سیم های بالاتر استفاده کنید. زیرا برخی از موسیقی ها و قطعات آن به سازی با تعداد بیشتر سیم نیاز خواهند داشت. همچنین باید بدانید که گیتار های با سیم های بیشتر می تواند به نوازنده این امکان را بدهد که در کار خود خلاقیت ایجاد کند و موسیقی بهتر و جذاب تر بنوازد. در نتیجه گیتار بیس ها می تواند دارای 4، 5، 6، 8 و یا 12 سیم باشد.
وجود فرت
برخی از این ساز ها می تواند فرت دار و یا بدون فرت باشند. مدل استاندارد این گیتار بیس ها فرت دار می باشند. این فرت ها باعث می شوند که پیدا کردن نت راحت تر انجام شود. این امر به خصوص برای افراد مبتدی بسیار مهم می باشد. برخی دیگر از این گیتار ها بدون فرت می باشند و تنها یک چوب صاف دیده می شود. این گیتار ها برای افراد دارای مهارت بسیار مناسب است و بسیاری از نوازندگان این ساز عقیده دارند که اگر گیتار بدون فرت باشد توانایی این را دارد که صدای گرم تری را از خود منتشر کنند. افرادی که در این زمینه مهارت لازم را دارند با گیتار های بدون فرت کار می کنند زیرا با تمرین زیاد، انگشتانشان به طور خودکار، نت ها را پیدا می کنند.
انتخاب انواع گیتار بیس
اگر شما قصد یاد گرفتن ساز گیتار بیس را دارید باید یکی از بهترین انواع آن را خریداری کنید. ساز های دیگر را می توان برای آموزش با نوع ارزان قیمتش شروع کرد. اما این ساز استثنا می باشد. زیرا انواع ارزان قیمت آن، شبیه به اسباب بازی هستند و نمی توان به وسیله ی آن آموزش های لازم را دید. گیتار بیس قیمت های متفاوتی دارد. اگر توانایی مالی برای خرید این ساز را ندارید می تواند از انواع کار کرده آن برای شروع کار استفاده کنید.
گیتار بیس های موجود شامل چهار، پنج و یا شش سیم می باشند.
یکی از انواع این ساز که در ایران بسیار کاربرد دارد، گیتار بیس یاماها می باشد. این نوع از ساز، قیمت به نسبت ارزان تری نسبت به انواع دیگر دارد. به همین سبب افرادی که محدودیت نقدینگی دارند می توانند از این نوع خریداری کنند. اما اگر برای خرید ساز هیچ گونه محدودیت بودجه ای ندارید می توانید از مدل های بهتر خریداری کنید. این امر دیگر به سلیقه ی شما بستگی دارد که چه گیتاری را انتخاب کنید.
برند هایی که در کشورمان وجود دارد کمی محدود می باشد. از جمله ی این برند ها می توان به آیبانز، یاماها، کورت، ای تی دی اشاره کرد که گیتار آکوستیک هم تولید می کنند.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک
دیدگاهتان را بنویسید