سمپل آهنگسازی چیست [حقایق مهم در مورد سمپل آهنگسازی]
در این مقاله در مورد سمپل آهنگسازی صحبت می کنم و به شما بگویم که سمپل آهنگسازی چیست و تمامی آنچه که باید در این رابطه بدانید را مورد بررسی قرار می دهیم.
سمپل آهنگسازی چیست
به هر فایل صوتی با کیفیتی که بتوان از آن در پروژه های موسیقی و آهنگسازی استفاده کرد سمپل آهنگسازی گفته می شود. فرمت صوتی سمپل های آهنگسازی ، Wave و Mp3 می باشد و از آن می توان در تمامی نرم افزارهای آهنگسازی استفاده کرد.
در بسیاری از آهنگ های معروف از سمپل های آهنگسازی استفاده شده است. مثلا در آهنگ Animal که توسط دیجی مطرح مارتین گریکس (Martin Garixx) ساخته شده از سمپل های زیادی استفاده شده است و با اطمینان می توان گفت که در بیش از 70 درصد آن از سمپل های آماده استفاده شده و جالب اینجاست که این آهنگ جوایز زیادی را برده است و این دیجی معروف با این آهنگ به شهرت رسیده است.
بهترین روش استفاده از سمپل چیست
اگر میخواهید از سمپل های آهنگسازی در پروژه آهنگسازی خود استفاده کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که دقیقا از سمپل آماده استفاده نکنید و روی آن تغییراتی مثل ، افکت گذاری ، تغییر سرعت و گام را اعمال کنید. چون اگر بخواهید تمامی سمپل ها را به صورتی که دانلود کرده اید استفاده کنید، ممکن است شبیه موزیک های دیگر باشد و این موضوع باعث میشود تا خلاقیت شما تا حد بسیاری زیادی کاهش پیدا کند. در ضمن اگر میخواهید دانلود سمپل آهنگسازی را به آسانی انجام دهید و به هزاران فایل صوتی باکیفیت در سبک های موسیقی مختلف استفاده کنید می توانید روی لینک آبی رنگ بالا کلیک کنید.
انواع سمپل آهنگسازی
سمپل آهنگسازی دو دسته اصلی دارند. به دسته بندی اول One Shots یا تک صدایی گفته می شود که شامل یک صدای خاص و تک صدایی می شود. مثلا صدای اسنیر ، های هت و … . دسته بندی دوم به سمپل های تکرار شونده کوتاه گفته می شود که مدت زمان آنها بین 2 تا 5 ثانیه است و از کنار هم قرار دادن آنها یک ریتم یا صدای خاص ایجاد می شود. به جز دسته بندی هایی که در مورد آنها صحبت شد دسته بندی های دیگری هم وجود دارد که در ادامه بیشتر در مورد آنها صحبت می کنیم.
- سمپل ریتم
- سمپل ملودی
- سمپل افکت
سمپل آهنگسازی ریتم
در حقیقت این نوع از سمپل ها چیدمان کلی آهنگ را تشکیل می دهند و با انتخاب درست ریتم برای آهنگ مورد نظر میتوانید زیبایی شگفت انگیزی را برای موزیکهایتان خلق کنید. سمپل آهنگسازی ریتم در اکثر سبکها مورد استفاده قرار می گیرد که به صورت کلی به چند نمونه از آنها خواهیم پرداخت.
- ریتمهای پاساژ
- ریتمهای عربی
- ریتمهای آکوستیک
- ریتم شیش و هشت
- ریتمهای الکترونیک ( هاوس ، دنس ، و تریبال )
سمپل آهنگسازی ملودی
امروزه خیلی از سازهای واقعی و غیر واقعی در گامها و تمپوهای مختلف توسط نوازندگان خبره در استودیوهای حرفه ای ضبط شده است که تنظیم کنندگان و آهنگسازان می توانند از آنها استفاده کنند و افرادی که با خلاقیت به صورت تلفیقی از این سمپل ها استفاده می کنند مسلما بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. در ادامه یک نمونه از این سمپل ها را خواهید شنید.
سمپل آهنگسازی افکت
همیشه افکتهای مختلف در سبکهای گوناگون باعث جذابیت یک پروژه آهنگسازی و شور و حال مناسب در یک موسیقی می شود. یکی از آشنا ترین افکت هایی که در اکثر آهنگ ها استفاده می شود سمپل افکت نویز است.
چگونه یک سمپل مناسب را انتخاب کنید
اولین و مهمترین نکته این است که شما باید سمپلی را انتخاب کنید که با سبک و فضای موسیقی شما هماهنگ باشد. یعنی اگر در سبک رپ فعالیت می کنید و موسیقی رپ میسازید باید از سمپل های مخصوص این سبک استفاده کنید. دومین نکته ، کیفیت آن است که باید به طوری باشد که بتوان از آن در پروژه های موسیقی حرفه ای استفاده کرد و نکته آخر نوع آن است که باید با توجه به نیازتان باشد. مثلا در جایی که فکر می کنید باید از سمپل آهنگسازی One Shots یا تک صدایی استفاده کنید بهتر است از این نوع از سمپل استفاده شود و در جایی که باید از Loop لوپ استفاده شود باید از لوپ ها استفاده کنید.
مزایا استفاده از سمپل آهنگسازی
استفاده از سمپل ها دارای مزایای بسیاری است که یکی از بارزترین آنها افزایش سرعت ساخت ساخت یک پروژه آهنگسازی می باشد و به قدری کار یک تنظیم کننده یا آهنگساز را آسان می کند که می تواند روی جزییات دیگر پروژه وقت بیشتری بگذارد.
معایب استفاده از سمپل آهنگسازی
یکی از معایب استفاده از سمپل آهنگسازی استفاده بی مورد و اضافی در پروژه است یا اینکه از سمپل هایی استفاده کنید که در آهنگهای معروف زیادی استفاده شده است و این باعث پایین اومدن سطح کیفی موزیک شما خواهد شد.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردم در مورد سمپل آهنگسازی صحبت کنم و نکات مهمی که باید در این رابطه بدانید را به شما بگویم. اگر نظری دارید حتما با من به اشتراک بگذارید. یا اگر از سمپلی استفاده کردید که استفاده از آن می تواند به بقیه علاقه مندان به موسیقی کمک کند اسم آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عااااای بود ممنونم
سلام خسته نباشید ممنون بابت آموزش های خوبتون. من یه آهنگ مدیتیشن دارم که ۵دقیقه است میخوام تایم این آهنگ رو بدون اینکه ریتم آهنگ بهم بخوره ببرم بالا مثلا آهنگ به جای اینکه پنج دقیقه باشه یک ساعت باشه آیا چنین کاری تو ادوبی اودیشن امکانپذیر است و یا اصلا نرم افزاری وجود دارد که بتونم چنین کاری رو انجام بدم خواهشا اگر اطلاع دارید راهنمایی کنید چون خیلی برام مهمه ممنون
بله در همه نرم افزارهای آهنگسازی همچین موردی امکان پذیره. به راه های ارتباطی سایت پیام بدید