اتومیشن کردن در اف ال استودیو
اتومیشن در اف ال استودیو یا اتومیشن اف ال استودیو یکی از پر کاربردترین تکنیک ها در نرم افزار اف ال استودیو می باشد.این تکنیک به صورت کاملا تخصصی در زمینه تنظیم و میکس پروژه های موسیقی مورد استفاده قرار میگیرد. اتومیشن در واقع به این معنای اتوماتیک سازی دستوراتی است که میخواهیم در حین اجرای پروژه اعمال شود.
نرم افزار های داخلی در اف ال استودیو
به VST ها و پلاگین هایی که به صورت پیش فرض و خودکار به همراه نرم افزار Fl Studio نصب می شوند، نرم افزار های داخلی می گویند.
برای مثال :
- Fl Keys
- Directwave
- Sytrus
- Harmor
- Harmless
- And All Plugins By Default
نرم افزار های خارجی در اف ال استودیو
شبیه سازیِ صدایِ سازهایِ واقعی ، در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و همین امر باعث شده تا استفاده از این صداها و نرم افزار های متنوع ، به سرعت در میان آهنگسازان و تنظیم کنندگان موسیقی رواج یابد.به VST ها یا پلاگین هایی که به صورت خارجی به نرم افزار های ساخت و ویرایش موسیقی (نرم افزار های میزبان) اضافه می شوند نرم افزار های خارجی می گویند.
برای مثال :
- Kontakt Player
- Omnisphere
- Atomosphere
- Reveal Spire
- Real Guitar
- Nexus
- Sylenth
- وی اس تی اسپایر
برای دانلود وی اس تی روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
اتومیشن در اف ال در نرم افزار های داخلی
ابتدا وارد محیط نرم افزار اف ال استودیو شوید و یکی از وی اس تی های پیش فرض نرم افزار اف ال استودیو را مطابق تصویر به Channel Rack اضافه نمایید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید کلیدهایی به صورت مجازی و به شکل پیچ بر روی وی اس تی Fl Keys تعبیه شده است.برای اتومیشن اف ال استودیو می توانید روی اشکال زیر راست کلیک کرده و گزینه Create Automation Clip را انتخاب نمایید.
بعد از انتخاب گزینه مورد نظر ، در پنجره PlayList نمودار یا به اصطلاح ما کنترل از راه دور مختص به آن کلید ایجاد می شود.که می توانید کنترل کلید مورد نظر را با کلیک بر روی آن به صورت اتوماتیک و دستی در دست بگیرید.(مطابق تصویر)
نکته قابل توجه
اتومیشن در اف ال استودیو در تمامی کلید ها ، بخش ها و نرم افزار های داخلی نرم افزار اف ال استودیو قابل اجرا می باشد.
اتومیشن اف ال استودیو در نرم افزار های خارجی
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم نرم افزار های خارجی در اف ال استودیو قابلیت اتومیشن در اف ال استودیو به روش اول را ندارند.برای اینکار باید از آموزشی که در قسمت دوم قرار می دهیم استفاده کنید.ابتدا نرم افزار اف ال استودیو را باز کنید. وی اس تی مورد نظر را طبق آموزش آشنایی با محیط اف ال استودیو به Channel Rack اضافه کنید.
در ادامه پس از باز شدن وی اس تی خارجی روی کلیدی که می خواهید اتومیشن در اف ال استودیو شود کلیک کنید تا فعال شود.
مطابق تصویر بالا
- روی کلید مثلثی شکل در بالا سمت چپ نرم افزار کلیک کنید
- از منوی باز شو گزینه Browse Parameters را انتخاب کنید.
- روی گزینه انتخابی راست کلیک و گزینه Create Automation Clip را انتخاب نمایید.
همانطور که مشاهده می کنید ، در پنجره PlayList نمودار یا به اصطلاح ما کنترل از راه دور مختص به آن کلید ایجاد می شود. که می توانید کنترل کلید مورد نظر را با کلیک بر روی آن به صورت اتوماتیک و دستی در دست بگیرید.(مطابق تصویر)
6 نکته مهم در مورد اتومیشن
با این شش توصیه ساده، سریع و موثر در اتومیشن، به میکس خود زندگی تازهای ببخشید.این مقاله درباره نکات مهم اتومیشن در اف ال استودیو و برای سطوح مبتدی و نیمه پیشرفته طراحی شده است.
نکته اول
اگر مطابق تصویر روی نشان اتومیشن کلیک راست کنید، میتوانید یک حالت برای نحوه کنترل اتومیشن انتخاب کنید. شما با این کار می توانید شکل نمودار را تغییر دهید. یا نقطه ایجاد را حذف کنید یا به صورت دستی آن را تنظیم کنید.
به عنوان مثال یک On/Off Step Repetition خیلی سریع ایجاد کند.
در ادامه بخوانید : بهترین نرم افزار آهنگسازی
نکته دوم
اگر روی یک ترک درSequencer کلیک راست کنید میتوانید به منو دستورات دسترسی پیدا کنید و به همان صورت که در یک ترک صوتی یا میدی کاربرد دارد، به همان صورت هم در یک ترک اتومیشن کاربردی خواهد بود. میتوانید یک کار جالب انجام دهید، به برگه Current Clip Source در قسمت منو بروید و آن سورسی که به کلیپ اختصاص داده بودید را به یک کلیپ اتومیشن متفاوت در پروژه اختصاص دهید. با این کار دیگر لزومی ندارد که کلیپهای اتومیشن را Drag و Drop کنید یا به صورت دستی کلیپهای اتومیشن را Copy و Paste کنید.
نکته سوم
در این بخش از مقاله نکات مهم در اتومیشن باید بگوییم که همچنان میتوانید به هنگام ضبط، از کنترلهای متحرک در ابزارها و افکتها برای شروع ظبط دادههای اتومیشن استفاده کنید. مطابق تصویر، تقریباً روی هر پارامتر میتوانید کلیک راست کنید و از Contextual Menu گزینه Create Automarion Clip را انتخاب کنید. یک کلیپ در Sequencer ایجاد خواهد شد که به آن کنترل اختصاص داده شده است، اکنون شما قادر خواهید بود توسط ابزار Pen یا دیگر ابزارها، اتومیشن را به صورت دستی وارد کنید، که این حالت بسیار دقیق تر از حالت عادی است.
نکته چهارم
در این بخش از مقاله نکات مهم اتومیشن در اف ال استودیو و در قسمت Options و از آنجا MIDI Setting در اف ال استودیو میتوانید خروجی و ورودی دستگاههای میدی خود را انتخاب کنید و همچنین میتوانید کنترلرهای رومیزی که در اختیار دارید را متصل کنید. در اختیار داشتن کنترل فیزیکی Fader ها و Knob ها میتواند تجربه خوبی برای اعمال تغییرات ابزارها و ایجاد افکتها باشد و همچنین با ضبط کردن این تغییرات به عنوان اتومیشن (که البته در ادامه قابل ویرایش است) میتوانید صداهای جالب توجهی برای پروژههای خود بسازید.
میدی کنترلرهای زیادی وجود دارد که خروجی مستقیم از Box را پشتیبانی میکنند که لیست آنها را میتوانید در تصویر مشاهده کنید. آنهایی که در این لیست حصور ندارند هم این قابلیت را دارند که MIDI Map جداگانه برای آنها ساخته شود. البته شاید این کار زمان زیادی را به خود اختصاص دهد.
در ادامه بخوانید : خروجی گرفتن از اف ال استودیو
نکته پنجم
اگر شما یک کلیپ را در قسمت Timeline انتخاب کنید و سپس به Title Bar در قسمت بالا بروید و روی نام آن بروید، نه تنها میتوانید یک Pattern Clip Source جدید برای آن انتخاب کنید، بلکه میتوانید یکAutomation Clip Source هم برای آن انتخاب کنید. این روش یکی از سریعترین راهها برای اختصاص دادن یک Automation Clip به کلیپ، نسبت به روش Drag & Drop وCopy & Paste در Sequencer است.
نکته ششم
اگر در Sequencer روی Title bar یک کلیپ اتومیشن دو بار کلیک کنید، یک پنجره برای شما نمایان خواهد شد که در آن میتوانید پارامترهایی که اتومیشن شدهاند را مشاهده کنید. با این روش دیگر لزومی ندارد که برای ویرایش اتومیشن ، بر روی ابزار یا افکت اصلی دنبال کنترل های مربوطه بگردید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک14 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت مجموعه ی عالی شما
ببخشید قبلا هم ازتون توی ی دیدگاه خواهش کردم م این آموزش ها رو برای اندروید و fl studio mobile هم بزارید…..به عنوان مثال همین بحث اتومیشن در fl studio برای اندروید خیلی میتونه کاربردی باشه
چشم حتما هر چه زودتر پیگیری میشه
با تشکر از پیگیری شما
امیدوارم هر چه زودتر آموزش ها برای اندروید هم شروع بشه…ممنون
با عرض سلام و خسته نباشید
میخواستم خواهش کتم ، درباره ی خود اتومیشن و اینکه اصلا چیه و چ کاری انجام میده برای کسایی ک تازه کارن هم توضیح بدید
توی ویدیو آموزشی تمامی مواردی که نیاز بود گفته شده
با سلام خدمت سایت خوبتون من اتومیشین رو باز میکنم داخلش کلیک راست کار نمیکنه فقط کلیک چپ کار میکنه اینو چجوری درستش کنم؟؟؟ در ضمن ماوس ام هم سالمه
این یکی از بهترین ترفند هایی بود که اموزش دیده ام.
نظر لطفتونه دوست عزیزم . وقتی افرادی مثل شما حضور دارن ما هم دلگرم تر و قوی تر ادامه خواهیم داد
درود بر شما …اگر بخواهیم در ادامه اتومیشن را به حالت اولیه در بیاوریم باید از چه گزینه ای استفاده کنیم
سلام دوست من از آموزش زیر استفاده کنید.
https://beatestan.com/secret-of-flstudio/
سلام لینک خرابه میگه که اشتباست
مجدد امتحان کنید
مطالبتون واقعا مفید و کاربردی هستش ..مرسی
مرسی ، نظر لطفتونه