آموزش صفر تا صد کمپرس کردن در اف ال استودیو
کمپرس کردن در اف ال استودیو از مهمترین فاکتور های استفاده شده در ارتقاء کیفیت موسیقی شما می باشد.در این مقاله درباره جزییات بیشتری از این مسئله بسیار مهم در مراحل ساخت آهنگ صحبت می کنیم.برای نمونه به آموزش صفر تا صد پلاگین Fruity Compressor و همچنین چگونگی بکارگیری از امکانات آن خواهیم پرداخت.
آشنایی با کمپرس کردن در موسیقی
Compressor در لغت به معنای فشرده ساز می باشد که دقیقا این پلاگین ها هم در موسیقی همین کار را انجام می دهند.بگذارید مبحث امروز را با زبانی ساده برای آشنایی بیشتر شما با کمپرس کردن در اف ال استودیو شروع کنیم.برای مثال Kick یکی از ادوات اصلی درامز یا تنظیم ما می باشد که در اغلب تنظیم های شما مورد استفاده قرار می گیرد.در حالت معمولی صدای آن بدون حجم می باشد ، ولی با بکارگیری از کمپرس کردن در موسیقی می توان آن را پر حجم تر کرد.
کاربرد کمپرس کردن در اف ال استودیو
- حجیم تر شدن صدا
- کنترل و فشرده شدن صدا
- نرم تر و بلندتر شنیده شدن صدا
انواع کمپرسور صدا در مقاله ای به همین نام در وبسایت بیتستان در اختیار شماست.
بیشترین موارد استفاده از کمپرسور و کمپرس کردن
- Vocals
- Drums
- Bass
انواع کمپرسور و کمپرس کردن
- مولتی بند کمپرسور ( MultiBand Compressor )
- کمپرسور ( Compressor )
مولتی بند کمپرسور ( MultiBand Compressor ) : از بهترین ابزارها برای کمپرس کردن در موسیقی می باشند.در واقع این گونه از Compressor ها صداهای شما را از سه باند ( Low ، MID و High ) به صورت مجزا کمپرس می کند.البته این قابلیت بیشترین کاربرد را در لاین مستر ( Master ) شما خواهد داشت و کمپرسور های معمولی این قابلیت را ندارند.
Fruity Compressor
Fruity Compressor یکی از قدیمی ترین کمپرسور های اف ال استودیو می باشد. می توانید این قابلیت فوق العاده را در پلاگین Fruity Limiter هم مشاهده کنید.
در این قسمت به پارامتر های موجود و نحوه تاثیرگذاری و عملکرد آنها خواهیم پرداخت.
پارامترها
Threshold – سطح dB را تعیین می کند که کمپرسور در آن وارد می شود که محدوده آن از 0.0 تا -60.0 dB می باشد.آستانه باید با توجه به سطح ورودی نسبی و نوع مواد صوتی تنظیم شود.هنگامی که سطح آستانه تعیین گردد ، فشرده سازی شروع می شود.افزایش میزان سیگنال ورودی را با توجه به تنظیمات Current، Type، Attack و Release جاری انجام می شود.
Ratio – مقدار کمپرس مورد نظر را کنترل می کند که بعد از رسیدن سطح آستانه ( Threshold ) به سیگنال اعمال خواهد شد. این پارامتر نسبت مستقیمی با پارامتر Threshold دارد و محدوده آن در پلاگین Fruity Compressor از 0.4:1 تا 30:1 می باشد.
Gain – این پارامتر ولوم نهایی کمپرس انجام شده را کنترل می کند.
Attack – این پارامتر سرعت اجرای Ratio را تعیین و کنترل می کند
Release – سرعت برگشت و خروج از کمپرسور به حالت معمولی را کنترل می کند.
Type – نوع کمپرسور و کمپرس کردن ، با توجه به جنس صدای مورد نظر را تعیین می کند.
نکات قابل توجه
1 . به جز نحوه پردازش و امکانات جانبی ساختار کلی در همه کمپرسور ها به صورت یکسان می باشد.
2 . استفاده از مولتی بند کمپرسورها برای حرفه ای ها بهترین نتیجه و برای مبتدی ها بدترین نتیجه را در پی خواهد داشت.
3 . همچنین با استفاده از مسترینگ در اف ال استودیو با پلاگین ماکسیموس هم می توانید به گونه ای متفاوت کمپرسور و کمپرس کردن در اف ال استودیو را انجام دهید.
درباره آرمان ملک محمودی
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک محمودیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تفاوت ایبلتون لایو و لاجیک پرو در چیست: کدامیک بهتر است؟
7 حقیقت مهم برای ساخت موزیک EDM
چطور آهنگساز شویم؟ [واقعیت هایی که نمیدانید]
معرفی 3 تا از بهترین پلاگین دی اسر DeEsser برای میکس و مسترینگ
اول ملودی بسازیم یا شعر بنویسیم؟ [واقعیت چیست]
بهترین روش پیدا کردن آهنگ مشابه [3 روش کاربردی]
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام خسته نباشید از سایت خوبتون
یه سوال داشتم ممنون میشم کمکم کنید.
سوالم اینه که بعد اینکه یه موزیک رو میکس و مستر کردیم و تموم شد چرا تو بعضی اسپیکر ها مثل harman kardon موزیکمون وکالش یه سری کلماتش میرع زیره موزیک و ناگهان کم میشه ولی تو اسپیکر مانتیورینگ و بلند گو لپ تاپ این اتفاق نمی افته
و اینم بگم که شاید فکر کنید رو کلمه هایی مثل ش و س اینطور میشه ولی نه کلماتی مثل ت ج ب اینطوری میشه
ممنون میشم کمکم کنید
سلام و عرض ادب . شما اگه از سیستم صوتی یا مانیتورینگ مناسب برای میکس و مستر استفاده کنید . قطعا این مسئله براتون پیش نمیاد. چون آهنگ یا صداها رو دقیقا طوری که هست می شنوید.
و میتونید تصمیم درست تری بگیرید . برای اینکه این مشکل پیش نیاد . میتونید از پلاگین desser استفاده کنید. که دقیقا از بیرون زدگی صدا در این حروف جلوگیری میکنه و صدارو استاندارد میکنه
سلام خسته نباشید. میخواستم ازتون بپرسم که تا وقتیکه لیمیتر هست چرا باید از کمپرسور استفاده کنیم مگه هدف از استفاده کمپرسور یک دست کردن صدا و کم کردن اختلاف شدت بین کمینه و آستانه صوت نیست؟؟خب با لیمیتر هم همین کار رو میشه انجام داد! میشه بهم بگید که با وجود لیمیتر چرا کمپرسور باید استفاده بشه…ممنون از سایت خوبتون
سلام دوست من . کمپرسور استانه کمینه و بیشینه رو کنترل میکنه و به حد استاندارد میرسونه . ولی لیمیتر محدود رو روی پیک اعمال میکنه و از دیستورت شدن صدا جلوگیری میکنه
درودبرشما ..من بتازگی با سایت شما اشناشدم وتوجه ام به سایت شما نسبت به هم صنفیانتان ،جلب شدوامیدوارم دراینده جذب شوم….بهترینها رابرایتان ارزومیکنم …….ماناباشید..
درود عزیزم
ما هم از آشنایی با شما خوشحالیم.
نظر لطف شماست.
به هر صورت در خدمتیم