راهنمای جامع خرید هدفون
هدفون و دیگر اقلام هم سطح آن مانند هدست و ایرفون، این روزها خیلی مورد استفاده افراد قرار گرفته می شود. اکثر مردم مقداری از وقت شان را صرف گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم سینمایی، بازی با اسمارت فون و یا حتی استفاده از کامپیوتر شخصی می کنند و شاید در میان این افراد حدود 70 درصد آنها برای شنیدن صدا، از هدفون استفاده می کنند. ما در این پست راهنمای جامع خرید هدفون را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
یکی از دلیل هایی که افراد برای شنیدن صدا از این وسیله استفاده می کنند این است که علاوه بر اینکه مزاحمتی برای دیگران ایجاد نمی کنند، به راحتی هم می توان آن را جابجا کرد. روزانه افراد زیادی را مشاهده می کنید که به هنگام خارج شدن از منزل از هدفون، ایرفون و بعضاً هدست برای شنیدن صدای برنامه مورد علاقه شان استفاده می کنند و در این بین به سه روش بلوتوث، وایفای یا سیمی می توان هدفون را به گوشی، تبلت، لپ تاپ و غیره متصل کرد.
اگر تصمیم به خرید این نوع دستگاه ها گرفتید باید به یک سری نکات مهم مانند ویژگی ها و کارکرد آنها توجه کنید تا به هنگام خرید دچار مشکل نشوید و این امکان وجود دارد که در بازار پر تلاطم امروزی یک جنس نامرغوب را به جای جنس مرغوب و با کیفیت خریداری کنید.اما قبل از اینکه وارد بحث اصلی شویم می بایستی با انواع مختلفی از این نوع هدفون ها آشنا شوید. برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد خرید هدفون و خرید تجهیزات استودیویی بدست بیاورید وارد بخش های مربوطه شوید.
انواع مختلف هدفون
به طور حتم تمامی انواع مختلف هدفون یک شکل و یکسان نیستند و هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خودش را دارد و قطعاً برای خرید یک هدفون خوب بایستی یک سری پارامترهای متعددی را مد نظر داشته باشید.
هدفون داخل گوش (ایرفون In-ear)
همان طوری که از نام این نوع هدفون هم می توان متوجه شد این دستگاه ها در داخل گوشی قرار گرفته می شود و در واقع کوچک ترین نوع در بازار به شمار می روند که به ایرفون هم مشهور هستند. یکی از دلیل هایی که باعث می شود کیفیت صدای این نوع ایرفون ها بیشتر شود به خاطر این است که فاصله آن با پرده گوش زیاد نیست که البته این امکان هم وجود دارد که با بلند کردن صدای آهنگ و همچنین صدای ایرفون آسیب جدی به شنوایی انسان وارد شود. فاصله کمی که این وسیله با گوش دارد موجب می شود تا به هنگام گوش دادن به آهنگ صدای کمی از محیط به گوش برسد.
در انتهای ایرفون ها یک پوشش نرم به نام ایرباد وجود دارد که باعث می شود هم به سادگی در درون گوش قرار گیرد و هم به گوش آسیبی وارد نشود. یکی از مهم ترین و شاخص ترین ویژگی هایی که می توان برای این نوع هدفون ها بیان کرد این است که ابعادی کوچک و وزن کمی دارند و به واسطه همین وزن کم قابلیت جابجایی و حمل آسانی دارند. یکی از ویژگی های منحصر به فرد دیگری که می توان برای ایرفون ها آن هم به هنگام پیاده روی بیان کرد این است که دارای یک عایق صدا به منظور ورود صداهای مزاحم محیطی به درون گوش هستند.
اما به هر حال هر ایرفونی یک نقطه ضعف خاص هم دارد که در برخی موارد بعضی از آنها کیفیت صدای خوبی به هنگام پخش آهنگ ندارند. این احتمال هم وجود دارد که نازک بودن سیم های آن باعث قطع شدن و یا پاره شدن را داشته باشد و در برخی موارد هم پوشش نرم یا همان ایرباد به دلیل ساختار فیزیکی گوش افراد برای برخی ها مناسب نیست. توجه داشته باشید که با راهنمای جامع خرید هدفون می توانید تصمیمات بهتری بگیرید. همچنین ما در مقاله ای جداگانه ای در مورد راهنمای خرید تجهیزات استودیویی صحبت کرده ایم که پیشنهاد می کنیم بعد از خواندن این مقاله حتما مطالعه بفرمایید.
هدفون روی گوش (On-ear)
این نوع هدفون ها روی سطح بیرونی گوش قرار می گیرند که به اصطلاح به آن on ear هم گفته می شود. در برخی موارد صدایی که در درون این وسیله به واسطه پخش آهنگ وجود دارد به بیرون ساطع می شود و بعضی از اشخاصی که از این وسیله استفاده می کنند بر این باور هستند که به دلیل ساختار خاصی که این هدفون دارد قادر است حرارت کمتری را به داخل گوش منتقل کند اما موردی که یک مقدار آزاردهنده باشد این است که استفاده طولانی مدت از این وسیله می تواند به لاله گوشی آسیب وارد کند.
اما با وجود این مورد این هدفون صدای آهنگ و برنامه مورد نظرتان را با کیفیت عالی منتقل می کند و از آن طرف نمونه های خوب آن که در بازار هم کم نیستند آسیب های جدی کمتری را به سیستم شنوایی انسان وارد می کند و این هم به شرطی است که صدای خروجی بیش از اندازه زیاد نباشد.
این نوع هدفون یک ویژگی خاص هم دارد که در نمونه بی سیم آن می توان به باتری های بزرگ با طول عمر زیاد اشاره کرد که برای گوش دادن مداوم به آهنگ آن هم با صدای با کیفیت، اشاره کرد. اما این هدفون یک نقطه ضعف هم دارد که به نسبت ایرفون ها جابجایی و حمل سخت تری دارد. مورد بعدی که نقطه ضعف هدفون روی گوش یا آن ایر به حساب می آید عدم عایق بدنی مناسب است که به نسبت نمونه های دیگر مانند درون گوش یا دور گوش از عایق بدنی ضعیف تری به هنگام پخش موسیقی برخوردارند.
هدفون دور گوش (Over-ear)
هدفون دور گوش به نسبت مدل قبلی (هدفون روی گوش) هم اندازه بزرگ تری دارد و هم به صورت کامل روی گوش قرار می گیرد و به خاطر اینکه از درایورهای بزرگ تری استفاده می کنند به طبع هم صدای بالاتر و هم باس بهتری را به درون گوش منتقل می کنند. مورد دیگری که می توان در مورد هدفون دور گوش بیان کرد این است که فاصله این نوع وسیله با گوش به نسبت بقیه بیشتر است و همین مورد باعث می شود تا آهنگ ها با صدایی فراگیرتر شنیده شوند و به طبع تجربه بهتری را هم به کاربر منتقل می کنند.
ویژگی های منحصر به فردی که می توان برای هدفون دور گوش بیان کرد این است که این وسیله این قابلیت را دارد که از ورود نویزها و صداهای محیطی مزاحم به داخل گوش جلوگیری کند و به نسبت دیگر هدفون ها از کیفیت صدایی بهتر و بالاتری برخوردار است. اما از نقاط منفی این وسیله هم می توان به قیمت بالا، توان بالا به هنگام پخش آهنگ و ابعاد بزرگ و وزن آن اشاره کرد که باعث می شود تا قابلیت حمل و جابجایی کمتری داشته باشد.
انتخاب نوع اتصال در هدفون ها
اتصال هایی که در این بخش از راهنمای جامع خرید هدفون می خواهیم به آن بپردازیم به سه بخش اتصال بلوتوث، سیمی و بی سیم تقسیم بندی می شوند که تا مدت ها پیش خیلی از افراد بیشتر از هدفون های سیمی استفاده می کردند و تنها کاری که می بایستی انجام می دادند این بود که هدفون سیمی را به گوشی، تبلت، تلویزیون، کامپیوتر و خلاصه هر چیزی که این دستگاه به آن وصل می شد، متصل می کردند تا صدا را دریافت کنند.
اما کم کم با رشد و پیشرفتی که در گوشی ها و تبلت های جدید حاصل شد نسل هدفون ها تغییر پیدا کرد و بیشتر از اینکه مدل سیمی مورد اهمیت قرار داشته باشد مدل هایی مانند بلوتوثی یا بی سیمی اهمیت بیشتری پیدا کرد. مدل های بی سیم برای تأمین انرژی مورد نیاز برای انتقال صدا از یک باتری داخلی استفاده می کنند و نبود سیم به یکی از ویژگی های منحصر به فرد و مثبت این نوع هدفون ها مبدل شده که دیگری خبری از خم شدن و یا آسیب دیدن سیم در کار نیست و صدا به راحتی رد و بدل می شود.
هدفون و ایرفون
مهم ترین نقطه ضعفی که می توان برای هدفون بی سیم بیان کرد این است که باتری آن نهفته و پنهان است و قبل از اینکه این وسیله را خریداری کنید می بایستی در همان ابتدای کار عمر باتری و میزان استفاده روزانه آن را مورد بررسی قرار دهید. نقطه ضعف دیگری که می توان به آن اشاره کرد تداخل امواج است و به نسبت هدفون هایی که مبتنی بر بلوتوث هستند این نوع بیشتر در معرض تداخل امواج قرار دارند. در ادامه راهنمای جامع خرید هدفون با بیتستان همراه باشید.
هدفون پشت باز یا پشت بسته
یکی از مواردی که خیلی از کاربران نسبت به آن بی تفاوت هستند این است که اطلاعی از انواع هدفون ندارند. در کل این وسیله به دو نوع پشت باز (Open back) و پست بسته (Closed back) دسته بندی می شوند که به باز یا بسته بودن پشت این وسیله اشاره دارند. هدفون هایی که دور گوش هستند از نوع پشت باز محسوب می شوند.
هدفون پشت باز صدای محیط را به اندازه ای خیلی کم به داخل گوش منتقل می کنند و از آن طرف صدای داخل هدفون هم به بیرون نشت پیدا می کند. اما در مقابل هدفون پشت بسته صدایی که در محیط وجود دارد را خنثی یا به اصطلاح ایزوله می کند و در نتیجه صدای خالص تری را به گوش ارسال می کند.
نکات مهمی که به هنگام خرید هدفون، هدست و ایروفن باید به آن توجه کنید
- قبل از خرید این نوع دستگاه ها حتماً با یک متخصص و اهل فن صحبت کرده و آن را تست کنید.
- این نوع وسیله ها را حتماً از مراکز معتبر خریداری نمایید تا در صورت نیاز خدمات پس از فروش دریافت کنید.
- تا جای ممکن برای هدفون خودتان یک جعبه یا یک کیف مخصوص خریداری نمایید تا در صورت جابجایی به آن آسیبی وارد نشود.
- به طور معمول پرداخت هزینه بیشتر برای خرید هدفون به معنای خوب بودن آن نیست پس قبل از خرید توانایی های این دستگاه را بررسی کنید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک
دیدگاهتان را بنویسید