راهنمای خرید تجهیزات مورد نیاز استودیو
استودیو کارآمد و پربازده آن هم از نوع خانگی برای هر تولید کننده موسیقی و اشخاصی که به عنوان تهیه کننده فعالیت می کنند بسیار مهم و ضروری است و در حال حاضر این روزها بهترین زمان و بهترین فرصت برای ساخت چنین مکان هایی برای ساخت آهنگ است. در واقع تجهیزات مورد نیاز استودیو به شما کمک می کند که طعم عالی کیفیت را بچشید. توجه داشته باشید که انتخاب هوشمندانه وسایل مورد نیاز استودیو به رشد کیفیت شما کمک خواهد کرد.
یکی از دلیل هایی که این روزها خیلی از افراد به سمت ساخت یک استودیو خانگی می روند فقط به خاطر پیشرفت سریع تکنولوژی آن هم در دهه های اخیر بوده و همین مورد باعث شده که ضبط خانگی را بسیار آسان کند. این مکان ها در دسترس همه افراد قرار گرفته و خیلی از افراد خلاق با بهره گیری از یک سری امکانات ساده آن هم در خلوت آپارتمانشان، کارهایی بسیار با کیفیت تولید و ارائه می کنند.
اگر شما هم از آن دسته اشخاصی هستید که در حوزه موسیقی فعالیت می کنید و علاقه وافری به آن دارید به طور حتم این را می دانید که تهیه و جمع کردن یک استودیو آهنگسازی و حتی خانگی کار هر کسی نیست و به طبع به صرف انرژی و توان زیادی نیاز دارد و قبل از هر چیزی باید در رابطه با نحوه انتخاب آلات موسیقی تحقیق و بررسی و در نهایت اقدام به خرید کنید.
از آن طرف هم هزینه خیلی از آلات موسیقی و دیگر تجهیزات مورد نیاز استودیو می تواند برای شما بسیار سنگین باشد و ما در این مقاله قصد داریم شما را با محصولاتی آشنا کنیم که شبیه ساز موسیقی و تشکیل دهنده یک استودیو خانگی هستند. در ابتدای کار شما باید وسایل و تجهیزات مورد نیازتان را به خوبی بشناسید و با شناخت کامل اقدام به خرید نمایید.
مورد اول: تهیه یک کامپیوتر خوب برای استودیو خانگی
برای داشتن یک استودیو خانگی خوب و موفق باید اولین قدم را محکم بردارید و آن هم این است که یک کامپیوتر خوب و قدرتمند خریداری نمایید. برای فعالیت در حیطه آهنگسازی اولین مورد در خرید یک کامپیوتر خوب انتخاب CPU مناسب است به خاطر اینکه کار کردن با نرم افزارهای شبیه ساز و همچنین پردازش کردن اطلاعات آهنگسازی یک کار بسیار سنگین به شمار می رود. ما در اینجا یک راهنمای خرید تجهیزات استودیو را برای شما آماده کرده ایم که با کمترین هزینه بتوانید استودیو حرفه ای خود را راه اندازی کنید. در ضمن برای آنکه بتوانید آموزش آهنگسازی را فرا بگیرید روی لینک مرتبط
پیشنهاد ما برای شروغ انتخاب CPU Intel Core i5 است که می تواند به سادگی پردازش اطلاعات شما را انجام دهد. برای انتخاب هارد دیسک سعی کنید یک هارد یک ترابایت شرکت وسترن دیجیتال از سری BLUE را انتخاب نمایید تا در صورت اضافه شدن سمپل و یا حتی پلاگین، فضای کافی برای ذخیره پروژه در اختیار داشته باشید. انتخاب یک کامپیوتر مناسب از ضروریات و تجهیزات مورد نیاز استودیو می باشد.
مورد بعدی که می توان به آن اشاره کرد داشتن یک هارد SSD Drive است. با در اختیار داشتن این درایو قادر خواهید بود تا 60 درصد از پردازش اطلاعات سنگین مانند سمپل ها را بهبود ببخشید. مادربرد یکی دیگر از قطعاتی است که به هنگام ساخت استودیو خانگی باید به آن دقت داشته باشید و حتماً سعی کنید بهترین مدل آن را خریداری نمایید که هنگی کمتری را داشته باشد. در ضمن برای آنکه بهترین کامپیوتر برای آهنگسازی را انتخاب کنید و با جزییات بیشتری آشنا شوید وارد لینک آبی رنگ شوید.
مورد دوم: تهیه نرم افزارهای مناسب برای آهنگسازی
مورد بعدی که باید برای ساخت یک استودیو آهنگسازی به آن اهمیت بدهید تهیه یک برنامه جامع و کامل برای شبیه سازی کردن دستگاه های موسیقی است. به طور مثال اگر به هنگام ساخت چنین مکانی هزینه زیادی برای خرید آمپلی فایر، رکوردر و یا دستگاه های میکس در دست ندارید می توانید از نرم افزارهای شبیه ساز و یا نسخه دیجیتالی آنها استفاده نمایید. این نرم افزارها دقیقاً به مانند همان دستگاه هایی که به آن اشاره کردیم عمل می کند.
در ادامه سعی می کنیم به چند نمونه از این برنامه های فوق حرفه ای که برای آهنگسازی و ساخت استودیو خانگی استفاده می شود، اشاره کنیم:
- برنامه FL Studio
یکی از همه کارترین و پرکاربردترین نرم افزارهای روز دنیا برای آهنگسازی برنامه FL Studio است و حداقل تا 5 سال آینده به راحتی جوابگوی کار شما خواهد بود. محیط این برنامه خیلی ساده و کاربردی است.
- برنامه Protools
این برنامه هم از بزرگترین و در عین حال حرفه ای ترین نرم افزار آهنگسازی مربوط به کمپانی Avid است که خیلی از آهنگسازان دنیا از آن استفاده می کنند که به نسبت برنامه قبلی خیلی بهتر و جامع تر است و یکی از دلیل های موفقیت آن محیط کاربری و شیکی است که دارد.
- برنامه کیوبیس
نرم افزار کیوبیس یک نرم افزار آهنگسازی کاربردی است که بین آهنگسازان حرفه ای طرفداران بسیاری دارد که اگر به دنبال یک برنامه حرفه ای برای آهنگسازی میگردید بهترین نرم افزار آهنگسازی با کامپیوتر را به شما معرفی خواهیم کرد.
مورد سوم: تهیه کارت صدا
سومین قدم و شاید یکی از مهم ترین قدم ها برای ساخت استودیو خانگی بدون شک انتخاب یک کارت صدا خوب و مناسب و با کیفیت است که علاوه بر اینکه قیمت مناسبی داشته باشد بتواند امکانات صوتی و همچنین مسترینگ هم در اختیار شما قرار دهد.
یکی از کارت صداهایی که می توان پیشنهاد داد که هم قیمت پایین و مناسبی دارد و هم توان پردازشی بسیار خوبی دارد و از همه مهم تر اینکه سرعت انتقال بسیار خیره کننده ای هم دارد کارت صدای Focusrite Saffire Pro 14 است که می تواند تمامی کارها از جمله وکال گیری را به راحتی برای شما انجام دهد. در ضمن برای خرید کارت صدا از طریق لینک مرتبط اقدام کنید.
مورد چهارم: اسپیکر مانیتورینگ
بدون شک اسپیکر مانیتورینگ یکی از عضوهای جدانشدنی کارت صدا به هنگام ساخت استودیو خانگی به شمار می رود و هر کارت صدایی به طبع زمانی می تواند قدرتش را به دیگران نشان دهد که از یک اسپیکر قدرتمند استفاده کند.
با توجه به پیشنهاد کارت صدایی که در بالا برای ساخت استودیو به شما دادیم می توانید از اسپیکر مانیتورینگ Genelec 6010A استفاده نمایید که دارای یک آمپلی فایر دوگانه یکی با توان 12 وات برای صداهای بالا و سنگین و دیگری هم با همان توان 12 وات اما برای صداهای سبک و پایین است و با در اختیار داشتن این دو در کنار هم به هیچ عنوان کمبودی برای ساخت موسیقی هرگز احساس نخواهید کرد. برای آگاهی بیشتر از خرید اسپیکر مانیتورینگ وارد لینک آبی رنگ کنید.
مورد پنجم: میدی کنترلر
در بحث ساخت و تجهیز کردن استودیو آهنگسازی، می رسیم به بحث میدی کنترلرها که در حقیقت انتخاب کردن یک میدی کنترلر خوب و با کیفیت که امکانات خوبی هم داشته باشد می تواند سخت و دشوار باشد. پیشنهاد ما به شما برای انتخاب میدی کنترلر که خیلی از آهنگسازها از آن استفاده می کنند و نمره قابل قبولی هم دریافت کرده مدل Edirol PCR-300 ساخت کمپانی Edirol است که ترکیبی از کیفیت و زیبایی را در اختیار کاربر قرار می دهد و هزینه بسیار کمتری هم به نسبت دیگر همتایان خود دارد. برای اینکه تصمیم بهتری برای خرید میدی کنترلر داشته باشید پیشنهادات بیتستان را فراموش نکنید.
قابلیت هایی که می توان برای این میدی کنترلر بیان کرد به شرح زیر است:
- برخوردار بودن از 50 کنترلر با قابلیت شخصی سازی
- برخوردار بودن پدهای حساس بهVelocity آن هم برای نواختن سمپل ها و Drums
- دارا بودن 32 کلید روی کیبورد با مکانیزم Aftertoch
- برخوردار بودن از تکنولوژی Crossfader برای کنترل کردن دو پارامتر و میدی های پروژه که در صورت شخصی سازی به راحتی می توان یکی از آن ها تبدیل به اُرگ کرد
- دارا بودن درام پد
- دارای امکانات نرم افزاری Buttons، Knobs، Slider، Foot Pedals با ورودی Sustain
- برخوردار بودن از انتقال دهنده اکتاو و قابلیت ساپورت تا 10 اکتاو
- دارای پورت USB
- دارای پورت های Midi IN و Midi Out
- وزن 3 کیلوگرم
- قیمت حدود 850 تا 900 هزار تومان
مورد ششم: آکوستیک کردن اتاق یکی از تجهیزات مورد نیاز استودیو
این مورد هم یکی از موارد مهم تجهیزات مورد نیاز استودیو به شمار می رود که در واقع آکوستیک کردن اتاق یک قدم بسیار بزرگ در وکال گیری، ضبط، میکس و مسترینگ صدا به شمار می رود. اما اینجا یک نکته مهم وجود دارد و این است که ساخت یک استودیو خانگی به همراه آکوستیک خوب می تواند هزینه های زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. اما پیشنهاد ما این است برای آکوستیک کردن اتاق تان از شانه های تخم مرغ استفاده کنید که به راحتی می تواند با حداکثر 100 هزار تومان این کار را انجام دهید.
یکی از دلیل هایی که باعث می شود افراد به سمت آکوستیک کردن اتاق بروند این است که صدا در اتاق و حتی در استودیو می تواند انعکاس پیدا کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که نقاطی که در آن صدا می پیچد را پیدا و آن را با شانه های تخم مرغ به صورت کاملاً منظم بپوشانید. بقیه دیوارها را هم می توانید با موکت، پتو و یا کاغذ دیواری ضخیم بپوشانید که جلوه زیبایی را به اتاق استودیو تان بدهد. بعد از آن نقطه هایی که باعث می شود صدای اسپیکرها به آنجا برخورد کند و منعکس شود و همچنین کنج ها و گوشه های سقف را به خوبی و با دقت فراوان بپوشانید.
مورد هفتم: انتخاب میکروفن از مهمترین تجهیزات مورد نیاز استودیو
فرقی نمی کند که حرفه ای باشید یا آماتور و تازه کار، به هر حال در همان ابتدای کار به یک یا دو میکروفن نیاز دارید که توان مناسبی برای سازهای متفاوت و متنوع به همراه صدای انسان را داشته باشد و از همه مهم تر اینکه از قیمت مناسبی هم برخوردار باشد.
به طور مثال یک میکروفن کاندنسر با دیافراگم بزرگ به راحتی می تواند از عهده هر کاری بر بیاید. این نوع میکروفن ها به تمامی جزئیات صدا عکس العمل نشان می دهند اما میکروفن های داینامیک در مقابل تمامی سر و صداهای اطراف حساسیت کمتری از خودشان نشان می دهند. برای همین قرار دادن یک میکروفن داینامیک در مقابل اسپیکر امپ نمی تواند یک کار اشتباه به نظر بیاید و اکثر خواننده ها از یک میکروفن کاندنسر مدل Rode NT1 یا Blue Spark بیشترین بهره را می برند. در ضمن اگر میخواهید اطلاعات و آگاهی بیشتری برای خرید میکروفن بدست بیارید پیشنهادات ما را در بیتستان ملاحظه نمایید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملکمطالب زیر را حتما بخوانید
-
ساز تنبک چیست [بررسی انواع تنبک]
1.15k بازدید
-
داربوکا یا تمپو چیست
2.17k بازدید
-
لانچ پد چیست [ هر آنچه باید در مورد آن بدانید ]
1.96k بازدید
-
بیت باکس چیست [هر چیزی که باید بدونی]
2.15k بازدید
-
صدای خام خواننده + آموزش حرفه ای [ساخت آکاپلا]
1.97k بازدید
-
آهنگسازی با موبایل یا کامپیوتر + لینک دانلود
2.03k بازدید
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام این تجهیزاتی که گفتین برای استویدیو
چقدر قیمتش باید در بیاد؟
یعنی حدودا چقدر
سلام به طور کلی یک استودیو معمولی با هزینه معمول چقدر میشه ؟
سلام
نظر شما در باری برنامه cakewalk bandlab چیه؟
سلام نرم افزار خوبیه . ولی عموم اهنگسازها ازش استفاده نمیکنن و جز پرطرفدارها نیست