راهنمای کامل خرید پایه میکروفن و تجهیزات جانبی آن
استند میکروفن که به آن پایه میکروفن هم گفته می شود در واقع برای نگه داشتن انواع میکروفن ها مانند کاندنسر، داینامیک و ریبون در یک محل ثابت مورد استفاده قرار گرفته می شود. این پایه های میکروفن به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند میکروفن ها را در انواع مختلفی به صورت ثابت نگه دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای خرید تجهیزات مورد نیاز استودیو وارد لینک مرتبط شوید.
از مهم ترین بخش هایی که تشکیل دهنده استند میکروفن به شمار می رود قسمتی است که با زمین و یا سطوح دیگر در ارتباط است که این قسمت به اشکال مختلف وجود دارد. از جمله سه پایه، صفحه فلزی، صفحه دایره ای شکل و یا تمام فلزی که تمامی اینها برای قرارگیری و ثابت نگه داشتن پایه میکروفن روی زمین مورد استفاده قرار گرفته می شود.
به طور معمول استند میکروفن هایی که به صورت سه پایه هستند از یک بوم نسبتاً بلند برخوردارند که به سادگی می توان به وسیله آن میکروفن ها را در یک مکانی دورتر از پایه نگه داشت تا از برخورد با دست و پا یا هر چیز دیگری ممانعت شود.
برخی دیگر از این استندها از یک صفحه تمام فلزی و سربی و یا چدنی دایره ای شکل بهره می برند که به طور معمول برای داشتن بوم بلند طراحی نشده اند و یا اگر از بوم نسبتاً بلندی استفاده کنند، توانایی تحمل وزن های زیاد و بالاتر از نیم کیلو را ندارند و نکته ای که می توان در اینجا به آن پی برد این است که برای انتخاب یک استند میکروفن مناسب و کاربردی بایستی به اندازه، وزن و همچنین نوع میکروفن دقت داشته باشید.
در حال حاضر استند میکروفن و لوازم جانبی های زیادی تولید و وارد بازار می شود و به همین خاطر ما بر آن شدیم تا در این مقاله راهنمایی کاملی برای خرید میکروفن و همچنین تجهیزات جانبی آن را در اختیار شما قرار دهیم تا با اطلاعاتی کامل اقدام به خرید این نوع دستگاه کنید. توجه داشته باشید برای انتخاب میکروفن مناسب برای خوانندگی با ما همراه باشید.
راهنمای خرید پایه میکروفن استاندارد
یکی از ساده ترین پایه های میکروفن، نوع استاندارد آن است که بیشتر برای ضبط وکال و خیلی از کاربردهای ابتدای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به دنبال دوام و کیفیت بیشتر هستید پیشنهاد می کنیم هرگز به دنبال استندها و پایه های ارزان قیمت میکروفن نباشید و حتی الامکان به سراغ استندهایی باشید که نکات زیر را رعایت کرده باشند. در ضمن برای اینکه اطلاعات دقیقی در مورد ویژگی های میکروفون کندانسور رود مدل NT-USB بدست بیارید با بیتستان همراه باشید.
نکته اول: ارتفاع مناسب برای استند میکروفن
بایستی این را بدانید که ارتفاع اکثر پایه های میکروفن قابل تنظیم هستند اما این امکان هم وجود دارد که محدوده قابل دسترسی آنها به نسبت دیگر استند میکروفن ها متفاوت تر باشد. محدوده دسترسی به صورت استاندارد چیزی در حدود 90 تا 165 سانتی متر است اما برخی از این پایه ها خیلی کوتاه تر و یا خیلی بلندتر هستند. به طور مثال بعضی از پایه های میکروفن که ارتفاعی بیشتر از سه متر دارند بیشتر برای ضبط صدای گروه کر و یا صدای ارگان طراحی و تولید شده اند. همچنین برخی از پایه ها ارتفاعی بین 20 تا 30 سانتی متر دارند که بیشتر مناسب نصب میکروفن در مقابل کیک درام طراحی شده است.
نکته دوم: مکانیسم کلاچ
یکی از بخش های مهم در پایه میکروفن مکانیسم کلاچ است که وظیفه آن تنظیم ارتفاع استند است. این کلاچ ها به دو دسته تقسیم بندی می شوند: پیچی و قفل شونده.
برخی از پایه ها برای تنظیم ارتفاع مجهز به پیچ هستند که اگر این استندها از پیچ های ارزان قیمت استفاده کرده باشند به طبع زمان بیشتری را برای محکم کردن آن باید صرف کنید و در گاهی مواقع هم این امکان وجود دارد که استند میکروفن به خوبی محکم نشود. برای اینکه این مشکلات به وجود نیاید می توانید از پیچ های با کیفیت تر مانند quarter-turn clutch استفاده کنید که با کمترین و کوچک ترین حرکت به سرعت بسته و محکم می شود. در کلاچ های قفل شونده با فشار دادن یک کلید این ارتفاع تنظیم می شود.
نوع دیگری از کلاچ ها هم وجود دارد که اکثراً در بوم های استودیویی استفاده می شود و این نوع کلاچ ها دارای پیچ های کششی هستند که با وارد کردن فشار به محل اتصال، میله استند میکروفن را ثابت نگه می دارد. در حقیقت کلاچ هایی که از پیچ های کششی استفاده می کنند به راحتی تنظیم نمی شوند و بیشتر در تجهیزاتی استفاده می شوند که به تنظیم سریع و یا لحظه ای، نیازی ندارند.
برخی دیگر از بوم ها هم از دیسک های کوچکی در پایه خود استفاده می کنند که تنظیم زاویه از آن بهره می برند و برای اینکه بتوانید استند خودتان را تنظیم کنید بایستی کلاچ را به اندازه کافی شل کنید. این کار دو مزیت دارد. مزیت اول این است که دقت جابجایی را بیشتر می کند و مزیت دوم این است که عمر تجهیزات استند میکروفن را هم افزایش می دهد.
نکته سوم: پایه استند میکروفن
در استند میکروفن استاندارد این امکان وجود دارد که مجهز به پایه مسطح یا سه پایه باشند. جنس پایه های مسطح به طور معمول از فولاد است و به همین خاطر از افتادن میکروفن جلوگیری می کند. شکل این استندها هم دایره ای هستند و هم مثلثی و در اکثر اوقات به خاطر اینکه وزن سنگینی دارند قابلیت جابجایی چندانی هم ندارند. در این بین استند میکروفن که مجهز به سه پایه هستند به طور معمول یک مقدار سبک ترند و به خاطر اینکه پهن تر هستند ثبات بیشتری هم دارند. اما برخی دیگر از پایه های میکروفن مینی مایک از یک پایه مسطح برخوردارند و به همین دلیل فضای کمتری را اشغال می کنند.
استند میکروفن هایی که دارای سه پایه هستند در ابعاد متفاوت و متنوعی تولید و عرضه می شود و به دلیل اینکه کاربرد بیشتری دارند اکثر استودیوها ترجیح می دهند از آن استفاده کنند و از آن طرف اگر وزن میکروفن را به جای اینکه از دو تا پایه ها استفاده کنید روی یکی از پایه ها متمرکز نمایید، قطعاً استندهای سه پایه ثبات بیشتری خواهند داشت. همچنین اگر خلاق تر عمل کنید و از تنظیمات صحیحی استفاده کنید می توانید دو استند میکروفن سه پایه را در مجاور و نزدیک به هم قرار دهید.
نکته چهارم: وزن و قابلیت جابجایی استند میکروفن
مورد دیگری که باید به آن توجه کنید این است که عوامل زیادی هم در وزن و هم در قابلیت جابجایی یک استند میکروفن تأثیر دارند. از آن طرف بایستی بدانید که یک پایه میکروفن سبک تر الزاماً قابلیت حمل و جابجایی بیشتری را ندارد و استندهای میکروفن سبک تری هم وجود دارد که برای مسافرت اصلاً مناسب نیستند و تنها دلیلی که می توان برای آن بیان کرد این است که دوام زیادی ندارند و به اندازه کافی هم باثبات نیستند که بتوان از آن در اجراهای زنده استفاده کرد. استند میکروفن هایی برای جابجایی مناسب هستند که دارای یک سری امکانات مانند میله های با کیفیت، سه پایه مناسب و کلاچ های قوی باشند.
راهنمای خرید استند میکروفن خاص
نکته اول: بوم های استودیو در استند میکروفن
نوع طراحی بوم ها به گونه ای است که میکروفن را بالاتر از درامز، ارکسترها و گروه های کر نگه می دارد. در این بین خیلی از استند میکروفن ها وزن بسیار سنگین و ارتفاعی در حدود 2 متر دارند. پیشنهاد ما این است که به هنگام خرید بوم بهتر این است که به دنبال وزنه ای قابل تنظیم باشید تا وزن بالای بوم را به صورت متعادل نگه دارد و از همه مهم تر اینکه این بوم بایستی مجهز به یک پایه چرخ دار باشد تا به این وسیله بتوان به راحتی آن را جابجا کرد.
نکته دوم: برادکست یا بوم های پخش
این نوع بوم ها بیشتر در رادیو و تلویزیون استفاده می شود. نسخه حرفه ای تر این بوم در لامپ های مطالعه استفاده می شود و این باعث می شود تا به سرعت بتوانید میکروفن خودتان را جابجا نمایید. این عمل موجب می شود تا در اطراف میز خودتان به سادگی جابجا شوید و میکروفن را هم نزدیک خودتان نگه دارید.
نکته سوم: لوازم جانبی در استند میکروفن
استند میکروفن ها زمانی که به بازار عرضه می شوند لوازم جانبی مختلفی را هم به همراه دارند. یک نمونه از این لوازم جانبی دسته های بوم است که طول استند میکروفن را بیشتر می کند و همچنین وزنه هایی که به تعادل پایه ها کمک شایانی می کنند.
نکته چهارم: دسته بوم
در واقع دسته بوم به استند میکروفن وصل است که باعث می شود دسترسی میکروفن به فضاهای مختلف را بیشتر کند. باید به این نکته توجه کنید که بوم هایی که ارزان قسمت هستند اکثراً هم از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و همین مورد دلیلی می شود تا هم سخت تر در جای مناسب قرار بگیرند و هم زودتر خراب شوند. اما بوم هایی که با کیفیت تر و با ثبات تر هستند این اجازه را به شما می دهند تا بدون نگرانی از اینکه میکروفن از جای خودش بیفتد، آن را به راحتی جابجا کرد.
نکته پنجم: کیف و کاور استند میکروفن
جابجا کردن و حمل استند میکروفن کار سختی نیست اما اگر قصدتان این است که چندین و چند استند میکروفن را جابجا نمایید آن موقع است که این امکان وجود دارد که با مشکل مواجه شوید. پیشنهادی که ما داریم این است تمامی این استندها را در یک یا دو کیف قرار دهید تا به راحتی بتوانید آن را در زمان سفر جابجا نمایید. یکی از مزیت هایی که این کیف ها دارند این است که از استند میکروفن ها در مقابل هرگونه ضربه و آسیب دیدگی محافظت می کنند.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک
دیدگاهتان را بنویسید