چک لیست اصولی برای میکس و مسترینگ حرفه ای
امروز میخواهیم چک لیستی از مراحل میکس و مسترینگ حرفه ای را با هم مرور کنیم که به صورت اصولی همیشه همین فرایند را برای میکس مستر حرفه ای آهنگ پیاده سازی می کنیم.
دقت کرده اید ؟ وقتی میکس مستر آهنگ را شروع می کنید و در اوایل یادگیری آن هستید همیشه بعد از اتمام پروژه ، کار را با آهنگهای موفق دیگر مقایسه می کنید و در آخر هم به نتیجه دلخواهتان نرسیدید و احساس می کنید که این پروژه هنوز کار دارد.مثلا این تفاوت ها در اکثر موارد در بلندی صدا ( LoudNess )، پویایی ( Dynamic ) ، یا شفافیت و غیره خلاصه می شوند.
در ادامه بخوانید : معرفی 5 زن برتر تنظیم کننده و بررسی موضوع زنان در موسیقی
یکی از شگردهای پیشرفت کسی که مسترینگ خودکار را انجام می دهد در همین کاری است که اکثر ما انجام داده ایم ولی اگر به همین کار پیش پا افتاده به صورت اصولی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که راه بدی برای مقایسه نیست البته زمانی که هر پروژه با آهنگی که در سبک خودش ساخته شده و همچنین صداهایی که در آن استفاده شده مقایسه شود .این خودش یک توانایی است که گوش میکس مَن را به مرور و گذشت زمان با تجربه و پخته تر می کند و این خودش یک شروع تازه در مراحل میکس و مسترینگ حرفه ای است.
چک لیستی که در میکس مستر آهنگ برایتان آماده کردیم نتیجه چند سال آزمون و خطا و البته کسب تجربه از اساتید این حوزه بوده که در این مقاله تقدیمتان می کنیم.
در ادامه بخوانید : بررسی و شناخت موضوع لانچ پد چیست؟ به همراه یک ویدئوی زیبا از نواختن لانچ پد
نکته مهم
قبل از آنکه بخواهیم به بحث اصلی این مقاله بپردازیم باید این نکته هم اضافه کنیم که تیم بیتستان مجموعه ای کامل از آموزش میکس و مسترینگ کیوبیس را به صورت ویدیویی از صفر تا صد جمع آوری کرده است. و پروژه ای را هم که به شما آموزش داده خواهد شد به قدری جدی است . که صاحب اثر آن را بعد از اتمام فرایند میکس و مسترینگ کلیپ کرده است. در این دوره بدون هیچ کم و کاستی میتوانید موارد مورد نیازتان را دریافت کنید. و حتی قبل از تهیه آن میتوانید با مشاوران ما در ارتباط باشید. برای اطلاعات بیشتر و مشاهده ویدیوی دمو روی دکمه زیر کلیک کنید.
چک لیست میکس
قبل از شروع مراحل میکس و مسترینگ حرفه ای ، فارغ از هر نوع سلیقه شخصی موزیکی ، ابتدا با آهنگ حس خوبی برقرار کنید چون قرار است فرایند مهمی را بر روی پروژه انجام دهید.سپس اطلاعات کافی در مورد سبکی که قرار است میکس کنید بدست بیاورید و حتی آهنگهای موفق آن سبک را گوش کنید تا متوجه سلیقه سازندگان و شنوندگانش شوید.
گروه بندی
در مرحله بعدی تمام ترکهایی که قرار است وارد مراحل میکس مستر شود را وارد پروژه کنید و هر ترک را در گروه مختص به خود قرار دهید و هر لاین را طبق سلیقه خود رنگ بندی کنید.به طور مثال کیک را در گروه درامز قرار دهید یا مثلا گیتار آرپژ را در گروه گیتار که این کار از سردرگمی شما جلوگیری میکند.
در ادامه به بررسی عناوین زیر خواهیم پرداخت.
- درامز
- بیس
- فرکانس میدرنج
- وکال و افکت گذاری
در ادامه بخوانید : چطور یک وی اس تی متناسب را انتخاب کنیم؟
درامز
بهتر است در میکس مسترینگ حرفه ای با این ادوات شروع کنید و طبق این ترتیب پیش بروید.
- Kick
- Snare
- Hihats
- Rides
- Percussion
- Loops
بیس
در این مرحله از میکس مسترینگ حرفه ای سراغ بیس و صداهایی که در محدوده فرکانسی 0-50 Hz 50-100 , Hz 100-200 , Hz هستند بروید.
در ادامه بخوانید : بررسی و شناخت موضوع ساز داربوکا چیست؟ به همراه یک ویدئو زیبای داربوکا نوازی
فرکانس میدرنج
معمولا صداهایی که در محدوده فرکانس میدرنج هستند از فرکانس 100 به قبل با شیب ملایم Low Cut می شوند. تا باعث تداخل بین کیک و بیس نشوند.و این محدوده نقطه ای است که در آن پنینگ در موسیقی رخ می دهد و برای فضاسازی سازهای دیگر به شدت توصیه می شود.به عنوان مثال گیتار به سمت چپ و پیانو به راست.
وکال و افکت گذاری
در مرحله اول از این گروه با یک Low Cut و High Cut ساده کار خود را در مسترینگ خودکار آغاز کنید.
توجه داشته باشید
در مراحل بالا به کلیت میکس هر گروه کاری پرداخته شد و در مرحله بعدی به چک لیست جنبه های تکنیکی یک میکس خواهیم پرداخت.
جنبههای تکنیکی
در این قسمت به جنبه های تکنیکی و چک لیست مسترینگ خودکار هر ترک خواهیم پرداخت.
در ادامه عناوین زیر را مورد بررسی قرار می دهیم.
- فیز و پولاریتی
- بالانس ولوم
- پنینگ در موسیقی
- اکولایزر
- کمپرس کردن
- افکت گذاری
- اتومیشن کردن
فیز و پولاریتی
در ادامه بخوانید : بررسی و شناخت موضوع فیز چیست؟ به همراه توضیحات تکمیلی
بالانس ولوم
این قسمت مهمترین بخش در میکس است.وقتی در این قسمت همه موارد به صورت صحیح انجام شود دیگر نیاز زیادی به اکولایز کردن ترک ها ندارید.
پنینگ در موسیقی
در ادامه بخوانید : بررسی و آموزش کامل پنینگ در موسیقی به همراه راهنمای فارسی
اکولایزر
در ادامه بخوانید : بررسی و تحلیل موضوع اکولایزر چیست؟ به همراه راهنمای فارسی
توجه داشته باشید که هر ترک را با ترک قبلی مقایسه کنید و در نهایت تراز نهایی را اعمال کنید.
کمپرس کردن
در ادامه بخوانید : آموزش و شناخت کامل کمپرس کردن به همراه توضیخات تکمیلی
افکت گذاری
افکت گذاری در حقیقت باعث بخشیدن روح به صداهای موجود می شود و بسته به سلیقه میکس مَن و البته نیاز موسیقی اعمال می شود.
اتومیشن کردن
در ادامه بخوانید : شناخت و آموزش کامل اتومیشن کردن به همراه توضیحات تکمیلی
چک لیست مسترینگ
این بخش در میکس مستر آهنگ بسیار مهم و حیاتی است.هر چه سطح توانایی شما در این قسمت بالا برود نتیجه کار بسیار دلنشین تر خواهد شد.هر چه در بخش مسترینگ تجربه کسب کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت البته فراگیری آن را هر چه آکادمیک تر بگذرانید بهتر است.
در ادامه به عناوین زیر پرداخته خواهد شد.
- Stereo Imager
- Saturation
- Equalisation
- Limiter
- Visual Helper
در ادامه بخوانید : بررسی و آموزش ساخت افکت نویز در اف ال استودیو
Stereo Imager
این قسمت از میکس مسترینگ حرفه ای جهت پنینگ نهایی و کلی موسیقی مورد بررسی قرار می گیرد. و پیشنهاد می کنیم برای داشتن فضایی پهن و بدون تداخل از این تکنیک در مسترینگ موسیقی حتما استفاده کنید.
Saturation
در مرحله بعدی مسترینگ موسیقی وقتی موسیقی خالی به نظر می رسد این بخش باعث می شود که توسط این تکنیک در مسترینگ موسیقی به نتیجه دلخواه خواهید برسید.پلاگین های زیادی در مراحل میکس و مستر وجود دارد که یکی از آنها Saturation Knob می باشد که توسط کمپانی Softtube ساخته شده است که می توانید از آن استفاده نمایید.
Equalisation
اکولایزر نهایی یک اصلاح کلی روی حالت فعلی سیگنالها و مسترینگ خودکار انجام می دهد که اغلب قبل و بعد، این دو فرکانس را Low Cut می کنند یا به اصطلاح می بندند. ( 30 هرتز – 18000 هرتز ) و در بخش فرکانس میدرنج ( 150 هرتز ) مقداری از ارتفاع سیگنال با عمق و Q زیاد کم کنید که باعث می شود موسیقی نرم تر صدا دهد.
Limiter
لیمیتر یکی از بخشهای میکس مسترینگ حرفه ای است در مراحل میکس و مستر که باعث داینامیک بیشتر در موسیقی می شود و از افزایش ناگهانی سیگنال جلوگیری می کند. و در نهایت ولوم نهایی را مشخص می نماید.
در ادامه دانلود کنید : بررسی کامل و دانلود لوپ ژاپنی ساز تایکو به صورت رایگان
Visual Helper
بعضی صداها و تداخلها به صورت طبیعی نیستند هر چند شما از یک اسپیکر مانیتورینگ خوب استفاده می کنید. در این مواقع شما باید از آنالیزرهای صدا استفاده کنید که راحت تر بتوانید مسائل مرتبط مسترینگ موسیقی را تشخیص دهید.
حرف اخر
امیدوارم که از آموزش یک چک لیست اصولی برای میکس و مسترینگ بیشترین استفاده را برده باشید.
درباره آرمان ملک محمودی
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک محمودی
دیدگاهتان را بنویسید