چگونه آهنگ رپ بسازیم [8 نکته طلایی برای ساخت آهنگ رپ]
چگونه آهنگ رپ بسازیم؟ ساخت آهنگ رپ یک هنر جذاب محسوب می شود و برای اینکه شما به یک آهنگساز رپ حرفه ای تبدیل شوید نیاز به زمان، صبر و تمرین دارید. امروزه نرم افزارهای آهنگسازی به شما کمک می کند تا بتوانید این کار را به سادگی انجام دهید و شما با استفاده از ابزارهای مناسب و برخی نکات کلیدی، می توانید آهنگسازی رپ را شروع کنید. در اینجا 10 روش ساخت بیت رپ را به شما خواهم گفت.
چگونه آهنگ رپ بسازیم
ساختن آهنگ رپ و هیپ هاپ ممکن است کار سختی به نظر برسد، اما با کمی تمرین، هر کسی می تواند آن را انجام دهد! پس در قدم اول باید یک برنامه آهنگسازی مناسب را انتخاب کنید تا بتوانید فرایند ساخت آهنگ رپ را انجام دهید. یکی از نرم افزارهایی که بزرگان موسیقی رپ و هیپ هاپ در ایران و خارج از ایران از آن استفاده می کنند اف ال استودیو می باشد. این برنامه آهنگسازی بیش از 20 سال است که به یکی از بزرگترین نرم افزارهای آهنگسازی تبدیل شده است و در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد.
یکی از دلایل آن امکانات زیاد و البته طراحی منحصر به فرد آن است. هر کسی با هر توانی می تواند از این نرم افزار استفاده کند ، چون استفاده از آن بسیار آسان است ولی اگر برای زمان خود ارزش قائل هستید و میخواهید به صورت اصولی آموزش اف ال استودیو را یاد بگیرید همین الان روی لینک آبی رنگ کلیک کنید تا به تمامی فیلم های آموزشی دسترسی داشته باشید. شما با استفاده از این دوره می توانید هر آنچه که نیاز است را فرا بگیرید و به عنوان یک آهنگساز رپ در این عرصه فعالیت کنید.
نحوه ساخت آهنگ رپ در 8 مرحله آسان
بعد از آنکه نرم افزار اف ال استودیو را یاد گرفتید نیاز دارید که بدانید که بیت سازی رپ را از کجا شروع کنید. یکی از مهمترین مسائل استراتژی شما برای شروع آهنگسازی است.
انتخاب درامز مناسب در پروژه
درامز یکی از مهمترین سازها در سبک هیپ هاپ و رپ محسوب می شود و اگر انتخاب مناسبی داشته باشید ساخت بقیه قسمت های موسیقی کار چندان سختی نیست. تمامی نرم افزارهای آهنگسازی به صورت پیش فرض صداهایی را دارند که شما از آنها می توانید استفاده کنید. درامز در نرم افزار به دو صورت است یعنی نیاز ندارید که تبدیل به یک نوازنده ساز درامز شوید یا از این ساز به صورت فیزیکی استفاده کنید.
بلکه با استفاده از وی اس تی درامز یا سمپل آهنگسازی می توانید درامز فوق العاده با کیفیت ایجاد کنید. پس هر چقدر جنس صدای انتخاب شده شما بهتر و هماهنگ تر باشد نتیجه بهتری خواهید گرفت . برای آنکه بتوانید انتخاب مناسب تری داشته باشید می توانید آهنگ هایی را که به سبک موسیقی شما نزدیک است را بیشتر و دقیق تر گوش کنید.
استفاده از الگو مناسب درامز در نرم افزار
قدم دوم استفاده از چیدمانی مناسب و در خور پروژه آهنگسازی شما است. در قدم اول شما صداهای مناسب با پروژه آهنگسازی خود را انتخاب کردید ، حالا زمان آن فرا رسیده که چیدمان مناسبی را برای این صداها ایجاد کنید. اکثر پروژه های رپ در کسر میزان 4/4 نوشته می شود و این به این معناست که در هر میزان ضرب چهار ضرب وجود دارد.
برای آنکه بتوانید ریتم سازی کنید دو راه وجود دارد. روش اول اینکه با آزمون و خطا این کار را انجام دهید که این گزینه مناسبی برای شما نیست ، چون نیاز به زمان زیادی دارد و اگر هم زمان را در نظر نداشته باشید ، باز هم به صورت اصولی نمی توانید کار را انجام دهید. پس پیشنهاد من این است که “ریتم سازی را در اف ال استودیو بیتستان” را در گوگل سرچ کنید تا مراحل انجام آن را یاد بگیرید. یک ویدیو رایگان برای شما در نظر گرفته شده است که تمامی نکاتی که نیاز است بدانید در آن گفته شده است.
یک الگو یا پترن مناسب در اف ال استودیو برای درامز شامل صداهایی مثل Kick ، Snare ، Hihat می باشد . که اگر به صورت اصولی آنها را در کنار هم بچینید به نتایج شگفت انگیزی دست پیدا خواهید کرد. برای اینکه بدانید که آموزش موسیقی را از کجا شروع کنید از این لینک استفاده کنید.
انتخاب سازهای مناسب در پروژه
هر سبکی از موسیقی شامل المان های خاصی می باشد که استفاده از هر کدام از آنها نشان دهنده آن سبک است. برای مثال در اکثر موارد وقتی ساز غالب در یک پروژه موسیقی گیتار الکتریک است یا از درامز های اکوستیک خاصی در آن استفاده می شود ، می توان گفت که سبک آن موسیقی راک یا هارد راک است. در سبک موسیقی رپ هم دقیقا همین طور است.
استفاده از برخی ساز ها نشان دهنده آن است که سبک موسیقی شما رپ می باشد. استفاده از سینتی سایزرها در سبک رپ بسیار مرسوم است. سینتی سایزر صدایی است که در طبیعت یافت نمی شود و شبیه صدای ساز واقعی پیانو یا گیتار نیست. از سینتی سایزرها برای فضا سازی یا ملودی سازی در ساخت آهنگ رپ استفاده می شود. در کنار آن می توانید از انواع وی اس تی پلاگین ها استفاده کنید تا به بهترین نتیجه دست پیدا کنید. همانطور که در بخش های قبلی گفته شد شنیدن سبک های مورد علاقه تان در رپ برای انتخاب بهتر صداها کمک شایانی به شما خواهد کرد.
ساخت بیس در آهنگسازی رپ
ساز بیس یکی از مهمترین المان های هر سبک موسیقی محسوب می شود و اگر به درستی انتخاب شود و البته به درستی از آن در نرم افزار استفاده شود شما می توانید به خود بگویید که به یک آهنگساز رپ حرفه ای تبدیل شده اید. یکی از معروف ترین صداهای بیس در سبک رپ بیس 808 می باشد که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده و در سبک های مرتبط با رپ مثل دریل یا ترپ از آن استفاده می شود. شما برای دانلود بیس 808 می توانید وارد لینک مربوطه شوید.
انتخاب سرعت (تمپو) مناسب برای پروژه
یکی از مهمترین مواردی که برای ساخت آهنگ رپ باید به آن توجه کنید انتخاب سرعت مناسب برای پروژه شماست. اگر اولین بار است که این مفهوم را می شنوید با دقت بیشتری در ادامه با من همراه شوید. هر آهنگی سرعت منحصر به فرد خودش را دارد و برای آنکه خواننده یا یک رپر بتوانید مانور بهتری روی آن بدهد باید پروژه روی یک سرعت یا تمپو مناسب باشد. یکی از مناسب ترین تمپو ها برای سبک رپ رنج بین BPM 65 تا 100 BPM می باشد که با توجه به سبک و نیاز شما می تواند متفاوت باشد. اکثر آهنگ های معروف رپ فارسی روی این تمپو ها ساخته شده اند.
ساخت یک ملودی جذاب
هنگام ساخت آهنگ هیپ هاپ باید خلاق باشید. خارج از چارچوب فکر کنید و چیزی جدید و نوآورانه ارائه دهید. مطمئن شوید که حس شخصی خود را به بیت خود اضافه می کنید تا واقعا منحصر به فرد و تاثیر گذار باشد. اگر بتوانید این کار را انجام دهید، یک ملودی جذاب برای بیت خود ساخته اید که در کمترین زمان ممکن مردم و مخاطبان را به خود جذب می کند. یکی از راه هایی که به شما کمک می کند تا بتوانید یک ملودی جذاب بسازید این است که ساخت ملودی را فرا بگیرید. این کار نیازمند زمان و کسب تجربه و البته آموزش اصولی است. سعی کنید زمان خود را صرف آزمون و خطا نکنید.
افزایش کیفیت پروژه
بعد از اینکه تمامی مراحل بالا را انجام دادید نیاز است که کیفیت صداهای پروژه را افزایش دهید. برای اینکار روش های متعددی وجود دارد . اولین قدم این است که فرکانس ها را بشناسید و بدانید هر صدا در کدام محدوده فرکانسی می باشد تا بتوانید فرکانس های زائد آن را پیدا و حذف کنید. هر چقدر اینکار را دقیق تر انجام دهید کیفیت صدای شما بهتر خواهد شد و شما صدای تمیزتری خواهید داشت.
اینکار باعث می شود تا تداخل فرکانسی بوجود نیاید. شاید این کلمات در ابتدا سخت به نظر برسد ولی نگران نباشید با تمرین و زمان گذاشتن مثل هر آهنگساز رپ دیگری می توانید با اصطلاحات رپ آشنا شوید. در اصطلاح به این موضوع میکس و مسترینگ می گویند که برای اطلاعات بیشتر می توانید روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
خروجی گرفتن از پروژه آهنگسازی
در نهایت اگر تمامی مراحل را به درستی انجام دهید باید از پروژه خود خروجی بگیرید تا آهنگ شما آماده شود. این مرحله هم مثل مراحل بالا یکی از مهمترین مراحل است و در هر نرم افزاری فرایند متفاوتی دارد. باید بدانید از چه تنظیماتی استفاده می کنید. یکی از بهترین فرمت ها برای خروجی گرفتن Mp3 320 است . البته توجه داشته باشید مرحله میکس و مسترینگ خیلی مهم است و صرفا استفاده از یک فرمت صوتی خوب به افزایش کیفیت صدای سازها و صداهای شما در پروژه کمکی نمی کند.
نتیجه گیری
در پایان توجه داشته باشد که هر کدام از مراحل بالا شامل جزییات بسیاری هستند که فقط با تمرین ، آموزش و صبر انجام می شود و اگر به دنبال یادگیری حرفه ای آهنگسازی رپ هستید از آموزش غافل نشوید و همین الان کار خود را شروع کنید و از آزمایش کردن نترسید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فقط دیسلاو خوبه اونم معروفیت کمی داشت