راهنمای کامل خرید تیونر گیتار
تیونر گیتار به زبان خیلی ساده یک وسیله الکتریکی است که وظیفه آن کوک کردن سازها به خصوص گیتار است و شاید یکی از مهم ترین چالش هایی که افراد مبتدی و تازه کار زمانی که وارد عرصه نوازندگی می شوند همین بحث کوک کردن سازشان باشد و یکی از دلیل هایی که این افراد در برخی از موارد از تمرین های خودشان عقب می افتند این است که سازشان کوک مناسبی ندارد. در ادامه با راهنمای کامل خرید تیونر گیتار با بیتستان همراه باشید.توجه داشته باشید برای آنکه بتوانید خرید گیتار را به سادگی و کاملا آگاهانه انجام دهید همین الان اقدام نمایید.
اما این مشکل برای افراد مبتدی و تازه کار حل شده و به وسیله دستگاهی به نام تیونر گیتار می توانند سازهای شان را کوک کنند. نوازنده های حرفه ای و با تجربه به دلیل اینکه مدت ها است در این رشته فعالیت می کنند و صدای تمامی نت های ساز خود آشنایی دارند نیازی به داشتن تیونر گیتار ندارند و به نوعی بی نیاز از این وسیله هستند. در ضمن اگر می خواهید با مبحث ساز شناسی آشنایی بیشتری پیدا کنید وارد بخش مربوطه شوید.
تیونر گیتار یکی از مهم ترین تجهیزات و ادوات موسیقی به شمار می رود
بی شک بدون تیونر گیتار نمی توانید گیتارتان را کوک کنید و نتیجه ای که در این طور مواقع دریافت خواهید کرد این است که صدای خوبی از سازتان دریافت نخواهید کرد و شاید در بدترین حالت ممکن زمانی که سازتان از کوک خارج شود این است که همه شما را به چشم یک نوازنده مبتدی و تازه کار نگاه می کنند که حتی نمی تواند تکنیک های ساده نوازندگی را هم پیاده کند.
اما اگر باز هم بتوانید تکنیک های پیچیده ای را در اجرای خودتان پیاده سازی کنید ولی گیتار شما کوک نباشد باز هم در اجراهایتان موفقیت چندانی به دست نخواهید آورد. تیونر گیتار به نسبت دیگر تجهیزات موسیقی ، ارزان تر هستند و پیشنهاد ما به شما این است که اگر در اول مسیر هستید برای بالا بردن سطح نوازندگی خودتان به هنگام نواختن موسیقی، سعی کنید به وسیله تیونر گیتار همیشه سازتان را کوک کوک نگه دارید.
نحوه کار با تیونر گیتار
تیونر گیتارهایی که در بازار وجود دارد از یک صفحه مانیتور، سه عدد چراغ و یک عدد میکروفن تشکیل شده اند و نحوه کار با آن خیلی ساده است. به این صورت که در ابتدا صدای نت نواخته شده به وسیله گیتار توسط میکروفن دریافت و سپس بر اساس فرکانس صدایی که دریافت شده نام لاتین نت روی مانیتور نشان داده می شود.
به طور مثال اگر بخواهید به وسیله این دستگاه نت گیتار خودتان را کوک کنید ترتیب سیم ها به شکل زیر خواهد بود و بعد از نواختن گیتار روی تیونر گیتار حرف هایی که مشخص شده نمایش داده می شود. اگر کوک سیم گیتار صحیح باشد یک چراغ سبز رنگ وسط دستگاه تیونر روشن می شود و اگر کوک جلوتر و یا عقب تر باشد چراغ های کناری آن روشن می شود.
- سیم اول E
- سیم دوم B
- سیم سوم G
- سیم چهارم D
- سیم پنجم A
- سیم ششم E
همان طوری که در بالا هم به این موضوع در راهنمای کامل خرید تیونر گیتار اشاره کردیم تیونر گیتار یکی از وسیله های کاربردی است که هر هنرجوی موسیقی که در ابتدای مسیر است می تواند به وسیله آن برای تنظیم و کوک کردن ساز خود استفاده کند. اما امروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فراگیر شدن گوشی های همراه هوشمند انواع و اقسام مختلفی از اپلیکیشن ها وجود دارد که کار تیونر گیتار را انجام می دهند و اکثر آنها هم به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار گرفته می شود و نه تنها می توانید گیتار خودتان را کوک کنید بلکه برای کوک کردن دیگر سازها هم می تواند از آن بهره کافی را ببرید.
در این مقاله قصد ما این است که مقداری در مورد تیونر گیتار، راهنمای خرید و همچنین ویژگی های این دستگاه بپردازیم تا با دیدی وسیع تر اقدام به خرید کنید.
راهنمای کامل برای خرید تیونر گیتار
- ویژگی های کالیبراسیون و اعتدال در تیونر گیتار
یکی از مواردی که می توان در راهنمای کامل خرید تیونر گیتار بیان کرد این است که تیونرهایی که ساده و معمولی هستند پروسه کوک کردن گیتار را بیشتر بر حسب فرکانس 440 هرتز می سنجند که در واقع یک استاندارد زیر و بم کنسرت (البته بیشتر در آمریکا) به شمار می رود. اما در خیلی از ارکسترها از این استاندارد پیروی نمی شود.
به طور مثال ارکستر سمفونیک بوستون از فرکانس 441 هرتز، ارکستر اتریش و آلمان از فرکانس 443 هرتز و ارکستر فیلارمونیک نیویورک از فرکانس 442 هرتز به عنوان فرکانس مرجع استفاده می کنند. اما در همین بین افراد زیادی در سطح اینترنت معتقدند که یک استاندارد جدید با فرکانس 432 هرتز وجود دارد که بایستی از آن پیروی کرد. در واقع تیونر گیتار آن هم از نوع پیشرفته این اجازه را به نوازنده ها می دهد که کالیبراسیون سازشان را بر حسب فرکانسی به غیر از 440 هرتز، انجام دهند.
اعتدال یک ویژگی دیگری است که در تیونر گیتار از نوع پیشرفته مشاهده می کنید که قابل تنظیم هم هست. در واقع اعتدال اشاره به این موضوع دارد که نت ها به نسبت یکدیگر چطور می توانند کوک شوند. بیشتر موسیقی هایی که در غرب وجود دارند از اعتدال میانگین استفاده می کنند که در آن هر اکتاو می تواند به 12 قسمت مساوی تقسیم شود و این تقسیم بندی موجب می شود که فرکانس هایی که بین نت های مجاور هم به وجود می آید، به صورت کامل برطرف شود و این نشان دهنده این است که اعتدال میانگین باعث می شود گیتار شما در هر گامی، کوک صدا بدهد.
اما تغییر دادن تنظیمات اعتدال در تیونر گیتار باعث نمایش کوک های sweetened می شود و این به نوعی امکانات را در موسیقی شما به وجود می آورد که هرگز با استفاده از اعتدال استاندارد نمی توانستید به آنها دست پیدا کنید. یکی از نکات منفی این نوع اعتدال ها این است که موجب می شود در برخی موارد ساز شما در بعضی از گام ها کوک باشد و در برخی از گام ها از کوک خارج شود و در نهایت مدولاسیون کردن بین گام ها یک مقدار برای شما مشکل و دردسر ساز خواهد شد.
تیونر گیتار پلی فونیک
یک گزینه جالب و جدیدی که در تیونر گیتار وجود دارد، پلی فونیک است که این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا با یک بار وارد کردن ضربه به سیم های گیتار به صورت همزمان هر شش سیم گیتار را بدون فوت وقت و با هم کوک کنید. این تیونرها در قالب های متفاوتی اعم از دستی، پدالی و کلیپی را در اختیار نوازنده ها قرار می دهد.
انواع مختلف تیونر گیتار
تیونر گیتار دستی
گیتاریست هایی که عمده فعالیت آنها با گیتار الکتریک و گیتار آکوستیک است، از دهه 1970 میلادی به بعد از این تیونرها استفاده می کنند که اندازه آنها به گونه ای است که به راحتی در جیب قرار می گیرد و دارای یک جک ¼ اینچی برای متصل کردن گیتار و همچنین یک میکروفن داخلی برای دریافت صدای گیتار آکوستیک است.
این تیونر گیتارها در انواع و اقسام مختلفی تولید و روانه بازار می شود. به طور مثال یک نمونه از آنها یک دستگاه ساده است که تنها شش نتی که برای کوک استاندارد گیتار نیاز است را نشان می دهد. یا نمونه دیگر آن تیونرهای کروماتیکی است که تمام 12 فاصله کروماتیک را تشخیص و نشان می دهد.
خیلی از تیونرهای دستی از یک اسپیکر داخلی بهره می برند که به وسیله آن می توانند یک تُن صدای مرجع را پخش کنند. سپس تمامی اعضای یک گروه موسیقی بزرگ مانند ارکستر به صورت همزمان می توانند سازهای خودشان را بر حسب همان صدای مرجعی که پخش می شود، کوک کنند.
تیونر گیتار کلیپی
این نوع تیونرها از اواسط دهه 90 میلادی وارد بازار شد و بیشتر برای کوک کردن گیتار در محیط های پر سر و صدا مانند یک سالن کنسرت مناسب است. تیونر گیتار کلیپی، هم مناسب کوک کردن گیتار آکوستیک و هم گیتار الکتریک است و به سر دسته گیتار وصل می شوند که به وسیله یک مبدل داخلی می توانند کوک ساز را تشخیص دهند. شاید در نگاه اول به این مورد توجه کنید که این نوع تیونرها به نسبت تیونرهای دستی امکانات متنوعی نداشته باشند اما راحتی و سادگی استفاده در این نوع تیونرها باعث شده تا خیلی از افراد برای موقعیت هایی که بیشتر در معرض سر و صدا قرار دارند از آن استفاده کنند.
تیونر گیتار پدالی
این نوع تیونرها هم به مانند تیونر گیتار کلیپی بیشتر در محیط های پر سر و صدا کاربرد دارند که دارای یک بدنه فلزی یا پلاستیکی مقاوم هستند و همین ویژگی موجب شده تا این تیونرها بر خلاف تیونر کلیپی در برابر ضربه مقاومت بیشتری از خودشان نشان دهند. گیتاریست هایی که با پدال بورد کار کرده اند، استفاده از یک تیونر آن هم با استایل استامپ باکس برای آنها آسان خواهد بود و روشن و خاموش کردن این تیونر به وسیله یک فوت سویچ امکان پذیر خواهد بود.
انواع مختلفی از تیونرهای پدالی وجود دارد که برخی از آنها تنها از ویژگی های پایه ای برخوردار هستند و برخی دیگر از آنها امکانات مختلف دیگری را ارائه می دهند. در این میان یکی از ویژگی های مهمی که لازم است آن را مد نظر قرار داشته باشید، true bypass است. در واقع این ویژگی از رنگ دادن تیونر به صدای ساز آن هم زمانی که تیونر خاموش و غیرفعال است، جلوگیری می کند.
چند وقت یک بار باید گیتار را کوک کرد؟
نکته ای که قبل از هر چیزی باید بیان کرد این است که گیتار به نسبت خیلی از سازهای دیگر به خاطر چوب هایی که در آن به کار رفته، حساس تر است. به این دلیل که این چوب ها بر اثر حرارت و رطوبت امکان دارد که منبسط و یا منقبض شوند و این امکان هم وجود دارد که کشش سیم ها تغییر کرده و از کوک خارج شوند.
پیشنهاد ما این است که قبل از شروع هر تمرین ساز خودتان را به وسیله تیونر گیتار کوک کنید و یا اگر در میانه تمرین این حس را کردید که صدای گیتار شما مناسب نیست بهتر این است که کوک را بررسی و اگر نیاز به کوک مجدد دارد این کار را انجام دهید و این دقیقاً همان کاری است است که نوازنده های حرفه ای آن را انجام می دهند.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک
دیدگاهتان را بنویسید