راهنمای کامل خرید میکروفن استودیویی

میکروفن استودیویی و انتخاب آن در حقیقت یکی از تأثیرگذارترین عوامل و فاکتورها در کیفیت صدای ضبط شده به حساب می آید به خصوص برای اشخاصی که به تازگی وارد این حیطه شده اند به احتمال خیلی زیاد مسئله انتخاب این نوع میکروفن ها ابهامات زیادی را برای آنها ایجاد کرده است. در ضمن برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای خرید تجهیزات مورد نیاز استودیو و راهنمای کامل خرید میکروفن استودیویی با بیتستان همراه شوید.
اشخاصی که در زمینه کارها و تجهیزات استودیویی باتجربه تر هستند این را خوب می دانند که برخی از میکروفن های استودیویی برای ضبط کردن برخی از سازها مناسب تر عمل می کنند اما این مورد برای اشخاصی که به تازگی وارد دنیای موسیقی شده اند و تجربه کافی در زمینه تئوری آکوستیک ندارند، درک آن یک مقدار سخت تر است. اما به مرور زمان متوجه می شوید که برای فعالیت هایتان به یک میکروفن داینامیک نیاز خواهید داشت یا یک میکروفن کاندنسر؟ تیوب یا سالید استیت؟
به هر حال تنوع میکروفن استودیویی در بازار بسیار زیاد است و این می تواند انتخاب را برای هر شخصی سخت و دشوار کند و به همین دلیل آشنایی کامل با این نوع میکروفن ها و همچنین نوع کاربری که دارند می تواند کمک بسیار بزرگی به شما به هنگام خرید این محصول کند.
قبل از هر چیزی باید عنوان کنیم که برای خرید یک میکروفن باید در ابتدای کار یک شناخت کافی نسبت به این نوع میکروفن ها داشته باشید تا با توجه به نیازها و شرایطی که دارید، بدانید که کدام یک از انواع میکروفن های استودیویی می تواند در استودیو خانگی به شما کمک کند. در حقیقت شما باید بدانید که قرار است چه مقدار برای خرید این نوع میکروفن ها هزینه کنید و یا اینکه مقدار حساسیت میکروفن چقدر باید باشد.
در مقاله راهنمای کامل خرید میکروفن استودیویی قرار است به نکاتی اشاره کنیم که شما را برای خرید بهتر و مناسب تر انواع میکروفن استودیویی کمک کند.
هدف شما از خرید میکروفن استودیویی چیست؟
این سوالی است که باید قبل از خرید به آن توجه کنید. در واقع معنی کلمه هدف در این سوال یعنی فعالیتی که قرار است با این میکروفن انجام دهید. آیا مایلید از این میکروفن برای خواندن آواز روی صحنه استفاده کنید یا قرار است برای بلند کردن صدای یک ساز از آن نهایت استفاده را ببرید؟ آیا مایلید از میکروفن استودیویی برای ضبط صدا آن هم در استودیو خانگی بهره ببرید یا اینکه به دنبال مدل خاصی هستید که بتواند در هر دو حالت این کارها را برای شما انجام دهد؟
برای جواب دادن به این سوال حتماً به شرایطی که قرار است در آن فعالیت کنید و همچنین لوازمی که قرار است در کنار این میکروفن کار کنند، دقت کنید. به طور مثال به هیچ عنوان عاقلانه به نظر نمی رسد که برای یک میکروفن مدل Neumann میلیون ها تومان هزینه کنید تا فقط بخواهید برای ضبط نسخه آزمایشی آن هم در اتاقی که اصلاً شرایط آکوسیتکی مناسبی ندارد، استفاده کنید.
اما پیشنهاد ما برای چنین کارهایی که هم بخواهید از این میکروفن ها در استودیو خانگی و هم روی صحنه استفاده کنید میکروفن مدل Shure SM57 که یکی از پرطرفدارترین محصولاتی است که می توانید از آن برای این دو موقعیت استفاده کنید. در ادامه راهنمای کامل خرید میکروفن استودیویی را ملاحظه کنید.
دانستن ویژگی های میکروفن استودیویی
نکته دیگری که به هنگام خرید این نوع میکروفن ها برای استودیو خانگی باید مد نظر داشته باشید این است که بایستی بدانید که این وسیله را برای چه نوع دستگاه یا چه نوع محیطی نیاز دارید تا بتوانید ویژگی هایی را در میکروفن استودیویی پیدا کنید که با این دو همخوانی داشته باشد.
به عنوان مثال بایستی بدانید که اندازه میکروفن یا حساسیت آن به چه میزانی باشد تا بر طبق آن بتوانید میکروفن هایی را انتخاب و خریداری کنید که به نسبت بقیه مناسب تر هستند. اما نکته ای که باید به آن دقت کنید این است که در نظر گرفتن یک مورد برای خرید این نوع میکروفن ها کافی نیست بلکه باید از جنبه های متفاوتی اینها را مورد بررسی قرار دهید. همچنین در نظر گرفتن مقدار پولی که قرار است هزینه کنید هم می تواند شما را یک گام دیگر برای انتخاب یک میکروفن مناسب برای خوانندگی کمک کند به خاطر اینکه این نوع میکروفن ها قیمت های متفاوتی هم دارند.
هر میکروفن را به خوبی بشناسید
در بالا به این موضوع اذعان کردیم که هر میکروفن انواع و اقسام مختلفی دارد که به طبع هر کدام هم ویژگی های متفاوت تری به نسبت بقیه دارد. پس قبل از خرید باید یک آشنایی کلی با خصوصیات هر کدام داشته باشید تا بتوانید بهترین و مناسب ترین میکروفن ها را شناسایی و سپس خریداری نمایید.
به طور مثال میکروفن های داینامیک از آن جمله از میکروفن هایی به حساب می آیند که مقاومت بیشتری به نسبت بقیه دارند و همین مورد باعث شده تا آسیب کمتری هم ببینند. قیمت این نوع میکروفن ها به نسبت خیلی کمتر از رقبای دیگر است و همین مورد کافی است تا خیلی ها برای کمتر کردن هزینه ها اقدام به خرید آن کنند.
مورد بعدی از میکروفن استودیویی، میکروفن های کاندنسر است که یکی از ویژگی های خوب آن این است که جزئیات و سرعت امواج صدا را به صورت دقیق دریافت می کند. ظاهر و اندازه تمامی این نوع میکروفن ها متفاوت است اما از نظر کارایی و عملکرد به یک شکل هستند.
میکروفن های دیگری که بیشتر در رادیو به عنوان ضبط صدا کاربرد دارد، میکروفن های ریبون است که مدل های قدیمی آن حساسیت و ظرافت بیشتری به نسبت مدل های جدید داشت. اما در مدل های جدید مقاومت حرف اول را می زند و همین مورد موجب شده تا در استودیوها بیشتر از این مورد استفاده شود.
میکروفن USB نوع دیگری از میکروفن به شمار می رود که به صورت مستقیم به کامپیوتر وصل می شود و دیگر نیازی به اتصال به میکسر وجود ندارد. همین مورد موجب شده تا ضبط صدا با این نوع میکروفن ها به راحتی انجام شود و خیلی از افراد هم به خاطر همین سادگی به هنگام استفاده کردن است که از این نوع میکروفن ها بیشتر استفاده می کنند.
توجه به جدول پاسخگویی فرکانس به هنگام خرید میکروفن استودیویی
یکی دیگر از مواردی که باید به آن دقت داشته باشید این است که به جدول پاسخگویی فرکانس آن هم قبل ازخرید میکروفن استودیویی دقت داشته باشید تا متوجه شوید که کدام یکی از انواع میکروفن هایی که در بازار وجود دارد با شرایطی که شما مد نظر دارید، مناسب است. جدول پاسخگویی فرکانس در یک اتاق که هیچگونه انعکاس صدا در آن وجود ندارد تهیه شده است.
در حقیقت این اتاق خالی که هیچگونه انعکاس صدایی ندارد شرایطی را فراهم می کند که به راحتی می تواند تمامی میکروفن ها را در یک شرایط یکسان تست و تنظیم کند و این مورد به شما کمک می کند تا تصمیم درستی به هنگام خرید میکروفن داشته باشید. هر کدام از این نوع میکروفن ها یک طیف فرکانسی متفاوتی را ارائه می دهند و در واقع یک مرجع مناسب برای مقایسه بین میکروفن ها است تا میزان حساسیت هر کدام به صدا را مشخص کرد.
توجه به کاربرد هر میکروفن استودیویی
به طور حتم هر میکروفن یک کاربرد مخصوص به خودش را دارد و برای یک منظور خاصی هم استفاده می شود. سعی کنید قبل از اینکه اقدام به خرید کنید کاربرد هر نوع میکروفنی را بشناسید و سپس اقدام به خرید نمایید.
درامز
اشخاصی که تازه کار یا به اصطلاح مبتدی هستند برای انتخاب یک میکروفن استودیویی برای ضبط درامز بهتر است از میکروفن های داینامیک کاردیوید یا میکروفن کاندنسر کاردیوید با دیافراگم کوچک استفاده کنند. برای اینکه بهترین حالت مکانی را برای میکروفن به دست بیاورید سعی کنید مدام ساز بزنید، گوش کنید و سپس میکروفن را جابجا کنید. این کار را مدام تکرار کنید تا بهترین مکان را برای قرار دهی میکروفن به دست بیاورید.
ضبط کردن صدای گیتار الکتریک با میکروفن استودیویی
برای ضبط کردن صدای گیتار الکتریک می توانید از یک میکروفن داینامیک مدل Shure SM57 استفاده کنید. برای این کار میکروفن را نزدیک اسپیکر قرار دهید یا اگر از میکروفن استودیویی مدل کاندنسر با دیافراگم بزرگ استفاده می کنید آن را چند قدم عقب تر از گیتار قرار دهید و اگر صدای ساز بلند است از پد میکروفن می توانید استفاده نمایید.
ضبط صدای گیتار آکوستیک
استفاده از میکروفن کاندنسر کاردیود با دیافراگم کوچک در این طور مواقع نتیجه بهتری را به شما خواهد داد. برای این مورد بهتر است سر میکروفن را پایین نگه دارید و به سمت فرت دوازده مایل کنید و آن را با فاصله ای در حدود 15 تا 20 سانتی متر در کنار گیتار قرار دهید.
ضبط وکال
برای ضبط وکال باید میکروفن را بر حسب صدای وکالیست انتخاب نمایید و در برخی اوقات وکالیست ها از میکروفن های مورد علاقه خودشان استفاده می کنند. اما در اکثر مواقع برای این نوع ضبط ها به یک میکروفن استودیویی مدل کاندنسری با دیافراگم بزرگ نیاز دارید.
ضبط صدای پیانو آکوستیک
صدای این نوع پیانوها بیشتر به صورت استریو ضبط می شود و برای ضبط صدای این نوع پیانوها از دو میکروفن کاندنسر با دیافراگم بزرگ یا یک میکروفن با دیافراگم بزرگ برای سیم های پایین و یک میکروفن با دیافراگم کوچک برای سیم های بالا استفاده می شود و با قرار دادن میکروفن استودیویی با مقداری آزمون و خطا به راحتی می توانید صدای پیانو آکوستیک را ضبط نمایید.
درباره آرمان ملک
همیشه رویای راه اندازی یک وبسایت آموزش موسیقی با کلی خلاقیت و ایده را داشتم. آن رویا امروز "بیتستان" نام دارد.
نوشته های بیشتر از آرمان ملک1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام ایمان جان نظرتون راجب میکروفن کامیکا stm usb برای ضبط وکال چیه با قیمت حدود ۵ تومن اینو بخرم یا میکروفن های کارت صدا خور انتخاب بهتریه واقعا مخم سوت کشیده اگه زحمتی نیس یه راهنمایی کوچیک کن